Nebudu to dlouho protahovat. Jistě všichni znáte klan, který začínal pod názvem Bloody Army a překvapil perfektně vypracovanou taktikou na mapu Brecourt. V té době spíše jen překvapili, když hráli vyrovnaný souboj s kvalitními klany. Víceméně byli brání jako začátečníci, jimž se prostě „jen“ daří.
S nápadem založit klan přišli Oukeys a Foley 2.2.2005. Několik měsíců se pohybovali na průměru české CoD scény do doby, než k nim přišel Mazarini a NiO. Pátého hráče několikrát vystřídali než padli na toho pravého. Posledním dílkem do pomyslné skládačky byl Awy_.
Pod názvem Bloody Army působili 10 měsíců a obsadili 3.místo 2. Intel CoD ligy. Poté přišla nabídka multiklanu Quattro, kterou přijali.
Mezi jejich největší úspěchy se řadí 1.místo v Progaming Shop Cupu, mezihernovém turnaji 02/06 a výhra v HQ GP turnaji. Hlavně pak 3.místo v první Intel CoD lize.
Ahoj. Na úvod nám prosím napiš jak se jmenuješ, odkud hraješ a kolik Ti je.
- oukeys: Čawas. Jmenuji se Lukáš Buřt, jsem z Teplic. Takové divné městěčko a je mi 17 let.
- Foley: Zdar. Jmenuju se Hynek Groger bydlím v Teplicích a je mi 17
- Mazarini: Zdar, jmenuji se Nikolaj Lazarev ( Kolja ;)) jsem z Prahy a je mi něco kolem 17 tuším. Jsem z Ruska a v ČR bydlím 4 roky.
- Roger: A máš doma PPSh nebo Mosina?
Q Mazarini: ne, ukradl mi ho na lance NiO 😀 - NiO: Ahoj jmenuji se Tomáš Janšta a hraji z takové maličké vesničky Petrovice z Jížní Moravy ve které bydlím v rodiném domku, jen tak pro upřesnění je to kousek od Znojma. a kolik mě je? 🙂 mno nedávno mě bylo 17.
- Awy_: Ahoj, jmenuju se Daniel Medek , jsem z Tábora a je mi 16 let
Jsi celkem mladý, takže asi ještě školou povinný a čekají Tě měsíce odpočinku. Máš už něco v plánu nebo vše necháváš na náhodě?
- oukeys: No asi na tom něco bude.Studuju střední školu a čeká mě nějakej ten měsíc odpočinku,ale budu se muset stejně v srpnu do té školy mrknout, kvůli nějaké té špatné známce :D.Tak nějaké plány se určitě najdou.Určitě budu kalit a užívat si prázdniny.
- Foley: Tak ještě nevím co budu dělat o prázdninách zatím nechávám vše náhodě ale doufám že nebudu sedět celé prázdniny doma u počítače
- Mazarini: Mno jako vždy budu muset k babičce do Lotyšska, pak někam na menší výlet, zbytek je na náhodě 🙂
- Roger: do lotyšska? lol ty máš ale nudný život 😀
Q Mazarini: nj jsem jen obyčejný kluk co má 40 cm “přívěšek”, vilu a pár aut - NiO: Tak školou povinný to už mám chvíli za sebou ale jestli chci aby ze mě něco bylo tak pak máš pravdu. Na ty dva měsíce odpočinku už se samozřejmě těším..kdo by taky ne že 🙂 Hned jak začnou prázky tak vyrážím s kámošema někam na vodu no a pak to bude brigáda na nějaké 2 až 3 týdny. A dál už nevím to už budou jen takové menší akce.
- Awy_: budu chodit na brigádu takže na hraní moc času nebude 🙂
A co hraní a aktivita klanu? Dáte si voraz nebo budete ostatní nahánět k hraní?
- oukeys: Klan poslední dobou není moc aktivní, máme takovej menší oddech, abychom se pořád neslyšeli a nelezli si na nervy.
- Foley: Myslím si že teď o prázdninách nebudem moc aktivní takže si dáme voraz (kromě maziho ten u toho bude sedět celé prázdniny 😀 ) ale po prázdninách začnem zas naplno hrát.
- Mazarini: vůbec, jakmile tady budou, tak hezky půjdou makat nebo trénit taktiky. Ovšem mám před sebou několik desítek dem co musím prohlídnout a vymyslet (okopírovat) taktiky. Polovinu map jsem ani ještě nehrál. 🙂 (mluvím o CoD2)
- NiO: Tak cod1 už je prakticky u konce a Haluzka byla taková menší tečka za celou touhle hrou. Přes prázdniny chceme přejít definitivně na cod2 a věnovat se jen tomu.
- Awy_: no voraz si dám jen já, protože zbytek klanu se rozhodl hrát cod 2 což mě vůbec nebere
Když už jsme tak nenápadně přešli k hraní, na čem hraješ a kolik fps vytáhneš?
- oukeys: Tak hraju na docela šit PC. Procesor – AMD 2600 XP, grafika – GeForce 6600 GT troško víc přetaktovaná, 1024 RAM , HDD 180 GB.
Tak fps mám podle toho jak se počítači chce pracovat, ale je to tak kolem 500 fps. - Foley: Hraju na kompu, mno tak co se týče fps vytáhne 300 fps a 400 fps když koukám do země 🙂
- Mazarini: 😀 mno před dvěma týdny bych tě někam poslal. mam p4 2.7 ale počítám že tak 2 GHz stávkuje, 512RAM, základní desku co dvakrát snižuje výkon grafiky a s vestavěnou hypermoderní MONO zvukovou kartou, a samozřejmě moje milovaná geforce 5700LE (LE je asi LAME EDITION). Před měsícem jsem hrával tak s 45-65 fps, přechod na cod2 mě donutil k tomu projíždět několik dní tunning fóra. dnes mam dvakrát větší výkon grafické karty a upraveny config kde mi cod2 vypadá jak doom2 (doslova) ale fps je kolem 110.
- NiO: Tak hraji to na počítači… mam AMD Sempron 1.75GH , 1024 ddr a teď jsem si koupil před dvěma měsíci novou grafiku G-force 6600 GT. Momentálně mě fps lítá kolem 115 až 125 na těch lepších mapách ale třeba na brecu mám jen 90
- Awy_: hraju na Intel Pentium 4 2.4GHz , Ati Radeon 9500, 1024 RAM a vytahnu max. 200 fps 🙂
Jak se na prosezené dny u počítače dívají Tví rodiče? A kolik hodin denně asi hraním trávíš?
- oukeys: Rodiče si na to postupem času začali zvykat, co jinýho jim zbejvalo :). Poslední dobou trávím tak 10 minutek na publiku. A když má bejt nějakej turnaj atd tak u toho jsem tak 6 hodin v kuse a tréním.
- Foley: Mí rodiče si na to zvykli ale dřive se jim to nelíbilo že pořád sedím u pc a promluvím s nima jen kdy bude oběd a kdy bude večere 😀 , teď momentálně strávím u pc tak 3 hod dříve tak 5 – 6 hodin denně
- Mazarini: mno, jsem tady 3-4 dny v týdnu takže jsem den nekde ***** další den u pc a věnuju se hraní po škole až do večera. akorát občas kouknu třeba na M.A.S.H nebo Přátele. rodiče si zatím nemají proč stěžovat. nehulím, nekouřím, nechl….. a tak dál 🙂
- NiO: Tak rodiče by mě nejraděj viděli někde úplně jinde to je jasné , ale postupem času už si na to docela zvykli a tolerují to. U PC trávím denně tak 3 až 6 hodin záleží jen na tom jestli mám něco jiného v plánu nebo ne…
- Awy_: Rodiče mě v tom díky bohu podporují a u PC trávim tak přibližně 6 – 7 hodin denně
Krom hraní máš nějaké koníčky, záliby? Nebo jsi úplně propadl progamingu?
- oukeys: Tak určitě jsem nepropadl progamingu. Občas si zajdu ven s kámošema a nebo si jdu zakalit.
- Foley: Mám nějaké koníčky třeba rád si zahraju o víkendu z kámošema airsoft a záliby hudba a počítač
- Mazarini: nejdřív jo. teď je to lepší. když je u pc brácha (každý druhý den:/ ) buď někam jdu, když je s kým a kam. nebo si jdu zaběhat kolem lesa co tady je s mp3. a když jsem na pc tak bud prohlížím dema, trénuju nady nebo projíždím fóra a snažím se něco naučit sám co se tyče programování a podobně. jinak dřív mě bavilo dělat ve flashi. udělal jsem pár animaček a skoro adventuru bohužel jsem těsně před dokončením objevil cod.
- NiO: Tak krom hraní mám ještě spoustu dalších koníčků…Třeba závodně hraji fotbal na docela dobré úrovni ,pak když mám nějaký volný čas a nemám zrovna chuť hrát, tak rád vyrazím na ryby 🙂 no a jinak když už mám všeho plné zuby tak razím ven se pobavit , projít pár hospůdek a vše pustit z hlavy.
Každopádně ale progamingu věnuji nejvíce času - Awy_: rád jezdím na kole , někdy skočím do fitka , ale jinak sem úplně propadl 😀
O Vašich úspěších v CoD1 víme, ale chystáš se v CoD2 dosáhnout také na přední příčky? Popřípadě ve stejném klanu (sestavě) nebo se ohlížíš jinde?
- oukeys: O CoD2 jsem zatím moc nepřemýšlel, ale vím že kluci z klanu to začali hrát, tak nevím.
- Foley: Asi každý by chtěl dosáhnou předních příček a když budem často hrát a trénovat tak by nebylo těžké se tam pomalu dostávat
- Mazarini: kdybych toho nechtěl dosáhnout tak do toho nejdu. nejdřív jsem přemýšlel něco najít ale rozhodl jsem zůstat tam kde jsem ale pozměnit sestavu podle svých potřeb, jelikož zkušenosti a sehranost jsou dost duležitý. přes prázdniny se chystám ve volným čase vychytat taktiky, nady a ukázat všem hráčům (jelikož jsou líný jak prasata. takže musím vymyslet tak 6 taktik na mapu a nady. takže když vás dá někdo od nás nadem, je odemě;) . pak už se jen zbývá sehrávat. co se týče sestavy, tak bude nejspíš taková: Mazarini,Nio,Foley,Tempest,Fotstar,Hasky
- NiO: Určitě bych v cod2 chtěl dosáhnout nejméně tolik jako v cod1. Už teď máme svůj nový tým, hrajem prakticky ve stejné sestavě jako jedničku akorát jsme museli vzít náhradu za oukeyse (už si našel jinší koníček) a za awyho který se začal věnovat jiné hře, doplní je hráči Tempest a Fotstart, kteří už mají zkušenosti v cod2 .
- Awy_: no nejradši bych pokračoval v cod 1 ale to už upadlo a na cod 2 se nechystám. A taky sem tak trochu propadl World of Warcraft 🙂 , takže je to trošku komplikovaný
Nezdá se Ti, že začít hrát CoD2 tak pozdě Vám může dosti ztížit cestu?
- oukeys: Nikdy není pozdě začít hrát CoD2 :D. Jestli se CoD2 budeme chtít věnovat naplno, tak to ale bude velmi těžké se prosadit.
- Foley: Je trochu pozdě ale jak jsem říkal chce to často hrát a trénovat a nebyl by to takový problém (aspoň si to myslím)
- Mazarini: jistě, ale přechod na CoD2 byl nucený. mě CoD1 baví víc. ovšem když se podívám na Neophyte, kteři hrají dva a půl roku ve stejné sestavě a na nás co to hrajou skoro třikrát míň, nebo na steelaky, je tu malá naděje. ovšem by se museli snažit i ostatní naši hráči. zatím něco děláme jen já a NiO.
- NiO: Tak já ani nemyslím, cod1 jsme taky začali hrát když už bylo nějakou tu dobu v provozu. Přes prázdniny budeme mít dost času na to abychom vše vypilovali, skill to se chytí za pár dnů na DM teď jde jen o to sehrát se spolu a poznat dokonale každou mapu a myslím že to bude v pohodě. Když vezmem takové esubáky tak ti také přešli z cod1 na cod2 a prakticky se nic nezměnilo ze začátku prohráli pár zápasů a teď už si to dávaj stejně bez rozdílů jestli je to 1 nebo 2 tak doufáme že s náma to bude něco podobného 😀
Ještě k CoD1. Dostali jste se vysoko, ale jistě jste okusili i hořkost porážky tabulkově slabého týmu. Jak se chováš po takovém zápase?
- oukeys: Mockrát se nám to nestalo což je dobře, ale když už se stane, tak na TS je tak 3 dny ticho a nikdo se s nikým nebaví :D.No po takovým zápase se snažím s někým pohádat abych se uklidnil a většinou to skončí u maziho 😀
- Foley: Po takovém zápase se chovám už normálně to spíš při zápase když prohráváme tak jsem docela dost nervní a nadávám nevím proč ale dřív jsem takový nebyl jestli to je tím že jsme na těch předních příčkách.
- Mazarini: mno párkrát se to stalo. většinou to vyvolalo buď ožralý oukeys co prý chytal santu za ocas nebo co to tvrdil, nebo nio co se přejedl čokoládových králíčků. ale jinak pamatuju si že vždy když prohrajem zápas proti slabému týmu tak je tak 20 vteřin hrobové ticho a oukeys řekne jednu se svých hlášek co mě dokáže vždy rozesmát a jede se dál:-)
- NiO: Tak když přijde prohra proti tabulkově slabšímu nebo neznámému soupeři tak to samozřejmě někdy pěkně naštve,já se hlavně vždy snažím udržet nervy na uzdě a raděj nic nekomentuji a jdu někam vychladnou,lepší je to nechat uležet a druhý den se tomu už jen zasmát,něž se jít začít navážet do protivníka. Nemám rad lidi co jdou po prohraném zápase hned na chat a tam s horkou hlavou píšou úplné nesmysly
- Awy_: většinou sem tak vysmátej že už ani nemůžu něco řešit na TS a rychle se musím jit odreagovat
Sportuješ nebo se nějak jinak oddáváš ladným pohybům?
- oukeys: Jo.Občas si zajdu zahrát fotbálek, nebo vyrazím do fitka a taky občas zajdu do plavecký.
- Foley: Nedá se říct že nesportuji. Tak rád si zahraju florbal zajezdím na bruslích ale spíš se oddávám ladným pohybům 🙂
- Mazarini: mno kromě toho běhání 4fun pro odpočinek, ne, nějak mě nic nechytlo….
- NiO: Tak do baletu zatím nechodím na to už bych asi neměl čas 😀 Ale jinak hlavně hraji ten fotbal a tomu obětuji hodně 3x týdně chodím běhat a tak dále… prostě si musím udržovat pořád dobrou kondici to víš u kompu jde fyzička docela rychle do háje a když lítáš po nějaké mapě s thomsonem tak ti to moc nepomůže 😀
- Awy_: jak sem psal tak jezdím na kole a chodím do fitka, ale dělal sem karate asi 7 let 🙂
A co jídlo a pití? Čemu neodoláš?
- oukeys: Rád jim pizzu a kebab a zapíjím to buď mlékem 🙂 a nebo kolou. Tak to nevím čemu neodolám. To bych měl zjistit.
- Foley: Tak asi čemu neodolám tak to je mc'donald, pizza, kfc a co rád piju je coca cola
- Mazarini: pizza, cola, něco z macdonalds. prostě zdravá výživa 😉
- NiO: Jo tak jídlo to je moje a hlavně když jsem doma tak to bych se někdy ujedl k smrti a hlavně večer 🙂 jinak bych asi neodolal nějaké dobře připravené rybě, třeba čerstvě vyuzené makrele a nebo dobře připravenému pstruhovi. V pití už tak vybíraví nejsem co mě chutná tak to je kofola nebo sprite, ale rád si dám i obyčejnou vodu
- Awy_: neodolám svíčkový a piju vše co se pít dá:D
Co hudba? Oblíbený styl, rádiová stanice nebo interpret?
- oukeys: Poslouchám rád disco a HIP HOP
- Foley: Poslouchat můžu všechno ale můj oblíbený styl je hip-hop, rádio moc neposlouchám a můj oblíbený interpret je 50cent
- Mazarini: nemám rád rap a techo. poslouchám rock,metal. ale zbytek si klidně taky poslechnu. co se týče hudby a hraní s mono zvukovkou je to vlastně jedno takže na pubu hraju jen s hudbou, v zápasech jen když je to velký náklep to se pak dobře rushuje pod nějakou svižnou hudbou. rádio ne, maximálně óčko online. Interpreta jednoznačně nej nemám, ale jinak disturbed, offspring 🙂
- NiO: Jo tak hudba to je pro mě velká neznámá poslouchám to co prostě někdy někde slyším a zalíbí se mi to:D nejsem ten tip co hraje a má do toho ještě puštěné MP3. jinak se mě líbí písničky od Landy.
- Awy_: poslouchám vše kromě techna a hip hopu 🙂 …žádnou oblíbenou skupinu nemám
Máš přítelkyni? A pochlubíš se nám její fotkou?
- oukeys: Jo přítelkyni mám a jsem rád že ji mám. Fotku? Radši ne. Nemusel bych to přežít 😀
- Foley: Přítelkyni nemám
- Mazarini: ne nemám. jo klíďo pošlu jen co najedu na esl na tvůj profil…
- NiO: Já tušil že tahle otázka přijde 🙂 Tak žádnou přítelkyni momentálně nemám,důvod je asi jasný že…(jak dlouho by to přítelkyně vydržela s aktivním progamerem 🙂 tak teď o prázkách bude snad více času tak, se necháme překvapit
- Awy_: nemam 🙂
O svých kamarádech jen v dobrém. Ale stejně nám řekni něco „ze zákulisí“
- oukeys: Mno kamarádů mám hodně, pokud vím. Ale chtěl bych pozdravit svého miláčka a pár pařanů tady od nás z podivného městečka(jo3yho,Foleyho a HaXoRa_TPC)
A ze zákulisí taky radši nic neprozradím, co kdyby mě pozorovali nějací agenti :D. Njn vim leze mi to CoD na mozek 🙂 - Mazarini:
- > oukeys: Zdá se mi, že ten rok co to hraje hraje pod vlivem omamné látky. Jednou za den vygeneruje nějakou hlášku. Nejvtipnější je poslouchat když se snaží v situaci 1v5 komentovat průběh tto situace na styl amerických komentátorů ale se znalostí 3-4 angl. slov. příklad: Ooooooh yes oukeys ouuuuuuuuu noooooooo, yeeeeeeeees he shooooooot ouuuuuuuu noooooo.
> Foley: zalévá křoví rivou
> NiO: Jednou v přestávce mezi mapama řekl, že jde pro pití do studny (prý nemá vodovod) - NiO: Tak třeba oukeysovy když se nedaří tak ze sebe na ts začne dělat debilka a dělat si z té hry prdel a to nasere maziho a pak to na tom ts stoji za to 😀 nebo třeba awy když jsme se rozhodovali jestli hrát cod1 nebo cod2 tak awy jeden tejden tvrdil jaká je to bezva hra druhej že to stojí za hovno pak jsme do něj chvíli kecali a zase říkal že je to skvělí a pak raděj začal hrát wow. ale psst… aby neřekli že jsem bonzák
A z poslední haluzzky. Wreis byl hned první večer totálně v háji. Brali si samé ruské mapy poněvadž se s ničím jiným než ppsh netrefil 😀 Pak tam valil něco do Crashe. Chtěl mu rozbít hubu pak ho poslali na maziho a musel jsem wreise klidnit, tak mě pozval na dvojtého ferneta to jsem měl v sobě s oukym 5 piv. A pak tam honil oukyho kolem auta že je to cheater. Naštěstí si ho pak vzal caesar na starost a tak ho klidnil.
Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí v PG i RL. Chceš na závěr předat nějaké moudro?
- oukeys: Jj taky ti děkuju. Užij si prázdniny. KDO NESKÁČE NENI MLOK 🙂
- Foley: Taky diky, hlavně to nehrajte dlouho ať z toho nezblbnete 🙂
- Mazarini: Blbec se učí na svých chybách, chytrý se učí na cizích. Berte to víc v klidu, ne jako občas já 🙂 GL čus
- Awy_: hrajte ferplay a necheatujte jako kreš!:)
- NiO: mno nevím jestli to bude moudro,jen poradím z mých zkušeností něco hráčům… Když se vám prostě nedaří, nemá cenu se u kompu mořit dál, musíte si dát pauzu, jít ven s kámošema a odreagovat se od hry, pak vám vše půjde lépe a s větší chutí, to mi věřte 🙂 a tobě Rogere dík za rozhovor a tu housku s hermelínem musím co nejdříve taky zkusit.. zní to zajímavě 😀
Tímto končí třetí část série článků o významných klanech české CoD scény. Příště se můžete těšit na výherce 2. Intel CoD ligy, klan woreZ.xm.
z toho vašeho videa, jak tam je ta foleyho pasáž?
"Tak fps mám podle toho jak se počítači chce pracovat, ale je to tak kolem 500 fps." CO TO JE ZA PÍČOVINU ???
je to davno, ale pamatuju jak jsme ho s kamosem ucili hrat, a hlavne prohravat...
02-Not Listening
btw: posledni fotka. vlevo oukeys vpravo Foley
: ]
chlapy jste fakt dobří hráli ste někdy s ESUBOU???? jestli jo a klepli ste machři....
jooo xmarines :D
:D lal, jinak NiO, kde ze to bydlis? a jak se sprchujete?
zdravi Vas spax :)
asi 4 krat?:) 3 krat lose
NiO NEBUD UKECANEJ!!!!!!!!! :D gl a hf :) haha
dmnc
gj rodžííí :)
Drž hubu.. Ty jseš fakt exot.. BTW Podacast na tebe ceka :D:D:D
Někdo by si tady měl zopakovat problematiku mě×mně...
on nam schvalne neopravoval chyby
)
nas pravidelny souper v cod1 esl :-)))))))) skoda ze to cod1 jde do ....... =(( jinak nice clanek :)
dobre
ale bodl by i název skupiny, dík:)
ja jsem na jedny fotce! jooo :)
Call of Duty uz asi vsetci odpísali ... Ale preco? Ved napríklad staručký DOOM 2 sa hrá aj po mnohých rokoch. CoD pri tom nie je moc stará hra. Za všetko môže CoD 2. V čom je lepšie? Pár nových mapiek, vylepšená grafika (akurát náročnejšia na HW) a nič viac... Bugy a chyby sú v CoD 2 samozrejmé, no v CoD 1 ich nenájdete. Tak new!m !!
Zatiaľ čo pred nejakým dlhším časom bolo na GP CoD 2 čo sa hrateľnosti týka za jednotkou, dnes jednotku hrá už iba necelá polovica... Prečo všetci masívne prechádzajú na Call of Duty 2?
Už som mysles že sa na "sériu" Call of Duty vykašlem, a prejdem na UT 2004. Je to dobrá hra. No neviem. Nie žeby si zakladala na nejakých iných princípov (princíp je stejný t.j. fragy), ale CoD má veľkú podporu a základňu aktívnych hráčov a aj svoje čaro :-) ...
Papa Roach
:)
kdyz dojel na lanku (Haluzku) tak hned vytahl vetracky nalepene na fixkach a hned to daval na ty nejdulezitejsi soucastky akorad mu na to nejaky noob hrabal a jednu mu nechtene ulomil :D zrovna tu na grafice..
nio : pujc mi ten vetracek ja se na to kouknu......křup........
awy dobra fotka ze skoly jeste ze tam stim porad prudej co ? :D
mazi hele vzdyt si nebyl pul roku ve skole ;-) . ale gratuluju GL
zdravim
docela mě štve že všechny good klany a tím pádem i hráči choděj na CoD 2 ale plně to chápu. CoD 2 sem hrál poprvé a byl sem tam skoro nejlepší tak mě to ani moc nezaujalo příjde mě to moc jednoduchý.. :) škoda že CoD 1 nemá budoucnost byla by to squelá hra ... tot muj nazor ....
Byl jsem tam skoro nejlepsi :D:D ty uz to nehul chlape
Perfektní spolupráce kluci :)
A k těm "chybám". Jediné, co jsem opravoval byla diakritika. Ostatní věci nechávám záměrně, protože způsob vyjadřovaní a slang samotného hráče je to, co ho identifikuje a dokáže o něm hodně říct. Kdybych měl všechno přepisovat do spisovné češtiny, tak by to nebyl rozhovor, ale jen suché vyprávění...
btw z diktátů jsem míval jedničky :))
PRotože CoD nemá budoucnost,tak už všichni valí na CoD2 trénit aby mohli být nejlepší lamy jedny.Mají to hrát jen 4fun tlamky jedny:P
Mno jo .. 4G Sux .. sem nejlepsiiii :D:D:D Sry oukeys doufam ze me za to dneska nezmlatiiis :-)))
SLABSI MNO, 3ti V INTEL ? :D
ja tam nejakej malej typek brecel, ze je davaji strasny lamy, jak je to mozny, ze na publicu se takle nehraje :D :D :D ani nevim, proc sem si na to vzpomnel, kdyz sem zahlidl nektery ty odpovedi...
Takový ostalgický článek v pohle zpátky ...