Na úvod si povězme základní informace o tom, co jsou to blogy. Pokud to víte, a nechcete to číst znovu, můžete přeskočit na sekci Blogy na GameParku.
Blogy jsou v poslední době skutečně velmi populární a tento pojem slýcháme neustále. Co to vlastně internetové blogy jsou, k čemu slouží a jaký by měl být jejich obsah? Obecná definice neexistuje, ale jednoduše řečeno se jedná o jakýsi moderní elektronický deníček. Zkrátka doba se mění a zapisovat si různé své poznatky do svého papírového bloku a skrývat je před všemi ostatními není populární. Ba naopak, právě příspěvky publikované v internetovém blogu jsou určeny pro širokou veřejnost, přečíst si je může kdokoli. A i cílem samotných tvůrců je právě na ten svůj přilákat co nejvíce čtenářů, což se vám právě díky našemu blogovému systému na GameParku značně ulehčí.
Tolik k hrubému nastínění co to vlastně ten blog je. Nyní se pojďme více zaměřit na samotný obsah, aneb o čem psát. Právě samotná specializace závisí v podstatě pouze na samotném pisálkovi. Základní dělení je na soukromé a odborné, velmi často však můžeme vidět i jejich úplné spojení (nějaký odborník publikuje jak odborné články, tak své osobní záležitosti). Nejčastěji se využívají k prezentování nejrůznějších zajímavých komentářů na aktuální dění – ať už politické, či například z oblasti počítačových her. Samozřejmě se může ubírat i jiným směrem – různé zajímavosti a nebo postřehy, třeba i z osobního života. Pochopitelně je zbytečné ve svém blogu vydávat odněkud zkopírované materiály, protože kromě porušení autorských práv nepřinesete čtenáři ani žádnou novou informaci, tudíž pro něj právě váš virtuální deníček ztratí atraktivitu a není tedy důvod ho navštěvovat. Právě to pochopitelně nikdo nechce. Jednoduchá rada z této oblasti – vžijte se do role potenciálního čtenáře a pokuste se psát právě pro něj co nejpoutavěji a nejzajímavěji.
Blog je skvělým nástrojem pro budoucí redaktory, neboť díky neustálému psaní si zvyšujete svůj slohový projev. A právě možnost publikování například svých vlastních recenzí na internetu a navíc se zpětným ohlasem od čtenářů, je pro začínajícího autora tím úplně nejlepším. Něco podobného bylo před několika lety nemyslitelné a prosadit se bylo tudíž o mnoho těžší.
Své internetové blogy si vede i řada známých osobností (ať už z České republiky nebo ze zahraničí). Zkrátka pokud vás baví psaní není co řešit, pokud jste do tajů psaní doposud nepronikli, vyzkoušejte a poznejte, třeba se právě blogování stane vaším oblíbeným koníčkem. Dokonce vás možná nakonec postihne grafomanie (tedy až „chorobné“ psaní – budete muset hodit na papír, respektive do počítače úplně každou poznámku). Hodně štěstí při psaní a ještě jedna rada na závěr – i pokud nebudou ohlasy na vámi publikované články ze začátku sklízet ohlasy, nevzdávejte to. Pracujte na sobě, pište a pište a také hodně čtěte literaturu, zkrátka psát se také musí každý naučit!
Blogy na GameParku jsme spustili především z důvodu, abychom vytvořili místo pro komunity kolem jednotlivých her. Máte rádi nějakou hru, chtěli byste o ní něco napsat a podělit se o své názory s ostatními hráči, které daná hra také zajímá? Přišli jste na nějaký fígl, nebo se vám podařilo udělat rekord? Pochlubte se ostatním. Máte jedinečnou možnost!
Samozřejmě blogy nemusíte používat jen pro herní záležitosti, můžete psát cokoliv vás napadne. Reakce ostatních na sebe jistě nedají dlouho čekat. U každého článku v blogu jsou přítomny komentáře a hodnocení, díky kterým se dozvíte, co si o něm myslí ostatní. Stejně tak můžete vy hodnotit články ostatních.
Svůj vlastní blog naleznete u svého profilu (odkaz v pravém horním rohu stránky, na místě, kde se přihlašujete). Vidíte tam seznam všech svých článků a také samozřejmě možnost napsání nového.
vkládání článku
U vkládání nového článků se na chvíli zastavme. Podívejte se na obrázek vkládání článku, ze kterého by vám mělo být jasné, co která část znamená. Používáme vlastní tagy pro formátování textu, vkládání odkazů a obrázků. Z bezpečnostních důvodů není možné používat standardní HTML tagy.
Ke každému článku máte možnost vložit vlastní galerii obrázků. U každého svého článku máte ikonku, kterou se přepnete na sekci obrázků. Dostanou se vám možnosti Přidat obrázek, kde můžete nastavit a obrázek, který se vám bude zobrazovat u článku. Druhou možností je Přidat obrázky do galerie, kde můžete hromadně nahrát k nám na server obrázky, které chcete, aby se vám zobrazovaly u článku. Náš systém vám pro ně automaticky vytvoří náhledy.
profil – poslední článek blogu
Pokud se někomu chcete pochlubit se svým článkem, můžete mu dát odkaz přímo na něj, nebo i na svůj profil, který obsahuje všechny vaše vydané články.
Blogování nezůstává jen výsadou jednotlivců, ale můžete blogovat i v rámci svého klanu. Chcete se pochlubit průběhem nějakého zápasu? Ukázat screenshoty s výsledky? Jen do toho! Práva na psaní blogů má vlastník účtu a kapitán. Samotné psaní je potom stejné, jako u blogů jednotlivců.
Blogy na GameParku mají navíc svou vlastní homepage, dostanete se na ní pomocí odkazu v naší horní navigační liště. Můžete zde sledovat poslední přidané články ve všech blogách, nejčtenější články, nejlépe hodnocené články a také nejkomentovanější články.
Ve spodní části jsou potom zobrazené jen články dle následujícího pravidla – článek musí mít obrázek (logo), článek musí mít více než 10 hodnocení a jsou zobrazeny nejlépe hodnocené články za posledních 14 dní.
Specialitkou je Top Story, což je redakcí GameParku vybraný článek, který opravdu stojí za to a zaslouží si být nějakou dobu nahoře, na očích všech. Snažte se, ať je to právě ten váš 🙂
Pokud máte dotazy, pište zde do komentářů nebo do našeho fóra. Blogy se budou neustále vyvíjet, ale snad budete spokojeni s první verzí 🙂
Přejeme hodně úspěchů a kladných reakcí při plnění vašeho blogu!
.. du blogovat..
tak se ukaz
mno ja uz v podstate nejakou dobu bloguji... tim ze pisu clanky recenze newsky na GP :-)))
+ kdysi sem mel blog na http://ratafak.bloguje.cz (stale funkcni blog o SWG)
+ vlastne kdyz ted budu blogovat otom co se chystam hrat, tak nebudu mit o cem psat za penize na GP..takze radeji zatim blogovat nebudu :-DDD
=)
Blogování je jen pro ty co nemají co dělat, takže převážně pro náctiletý a vesměs jsou to totální blbosti ,ale pro někoho můžou být některé informace důležité a někdo se tak může klidně stát známou osobností takže klidně blgujte,blogujte vy kdo nemáte co dělat.Když servery nemají do čeho cpát peníze a dají vám na to prostor,protože musí být přece IN :)Třeba si taky někdy v budoucnu BLOGNU a ž budu mít čas.Toť takový miniBLOG na téma BLOG :))
konečně si můžu udělat svuj blog :D
chlape, jsi trochu mimo, ale v poho ;)
Více zábavné tady to je moc vážný :D
Na www.noaim-multigaming.xf.cz ... Ale tam je to mene ctene...Tak to asi budu hazet sem :) me psani bavi,jen nekdy chybi temata :( tak se teste na pekne clanky...
Tenhle obrazek z kartinki.cz to presne vystihuje http://www.kartinki.cz/images/4312322-randomf-blogisek_1164856137.gif .
no možná sem mimo možná ne každýho věc názoru.Já ho jen napsal.Ale pravda je že zatím co jsou na GP blogy (a schválně jsem si udělal čas a projel je) tak zajímavých je tak 5%,ale zaplať bůh aspoň za ně :) a to nepočítám ty omílačky o Cod,který se můžou řešit třeba na vlastních stránkách a ne v tisících pidičláncích.
myslim že je to dobrá věc. kdybych neměl svůj hned si ho založim. vývoj gameparku jde rychle a zraje jako dobrý víno.
blogy sou good sam jeden mam:):) www.paul-ross.blog.cz
No jistěěě, bojla a spolek si tady bude blogískovat o tokiohotelech místo aby makali na klientovi a barevnejch skinech na fórum. Hanba :)
Kerej manažer vám prokrista poradil matematickou úvahu (náš server = hodně mladých) + (blogy = obliba u mladých) == (náš server, oblíbený u mladých) :-))))))
No, konecne to jede naplno - uz ten starsi system se mi libil jako napad a docela me Bojler i vyslysel s mym napadem :) tak to jsem rad :)
Nevím jesi se to zdá jen mě, ale tvoje komentáře jsou trochu dost zcestné ;-)
absolutni zbytecnost protoze jiz tolik lidi nabizi sve blogovaci systemy, ze je to az trapne
ale pro pritahnuti deti to je dobre...
http://www.rome.ro/ - Romero ti příjde jako náctiletý co nemá co dělat? Ale nepovídej =)
A Romero není zdaleká jediný, mnoho programátorů třeba Linuxových jader taky bloguje a určitě to nejsou unudění náctiletí =)
ty blogy se mi zdaj dost good pac kdyz ma nekdo nakou zajimavost pripominku na GP nebo lichotku tak to sem muze dozvedet kazdy je to fakt good tohle to podporuju :)
Jeden blog si vedu na bloguje cz nepotrebuju jeste bna GP.
Nemám rád blogy, je to jen pro ty líné a ty co si neumí vytvořit vlastní web, nicméně co se gp týče to může být zajímavé
Nevim proc si tu nekteri stezuji. Je to zadarmo, nic vam to nebere ani nezere a nekoho to treba potesi. Kdo nechce nic tam psat nemusi a projevuje svou inteligenci jen nesmyslnymi komentari.
Mno, nemyslim si, pravda je že chcete použít zlepšovák co v důsledku má tahat nový dušičky...... ono by to mohlo fungovat, ale příjde mi to jako dost nedomyšlenej způsob.... hlavně ta prezentace... a ten tokiohotel :)
Proc ne:) proste dalsi moznost jak natahnout dalsi lidi, do registrace bych normalne dal vsechno az od 15 aspon... to co sem leze denne za obcany napriklad 7 let... no comment no....
Na GameParku vyrosteš...
...
:D
http://gameplaynet.blog.cz/
mam problem kdiz chic spustit treba deathmach tka ho pustim ale napise mi to nastala chyba pri registraci tak spustim mapu treba toujane a kdiz se mi ta mapa nahraje skoci mi to do menu a napise mi to tohle error cannot create hunkusage. dat. a to m inejd eani single player a dela m ito od vcerejska kdy mi muj bratr vzal administratora, a rano mi to jeste slo to jsme toho administratora mel , prosim napiste mi radci na icq 195-410-517
Dostal jsem BAN od šestnáctiletého admina nějaká SIGMA a do dneška nevím proč nějaké kecy na banlistu u hry jsou neopravněné a ADMIN ??? SIGMA nekomunikuje
blogy jsou skvělý ...
Zlatý blogy:-)
blogy jsou skvely zacal jsem je cist
na blogy nemam cas ale inak v poho 4/5
blog nemám ale jo dobrý
ale vic funkci
nwm asi je to zbytecny
já chci taky blog =D
Přidání blogů je hodně dobrý, všechny herní informace atd. sou tady a nemusim je hledat na jinejch www
:)
je to good nápad =)
nekdy neco napisu
uvidíme no
Blog bych nikdy nedělal
No jo ...:-D
všichni budou sbírat body :D
neumim zakladat blogy je to na me moc slozite :-(
jo jo je to dobry toto
jj good
pekny
df
mhh
dobrý
moc se mi ty blogy nelíběj ( až na vyjmky)
blogy se dobre rozjely a sou good
vidíte a tohle tu už ví skoro každý:-)
Je to dost dobry tenhle clanek
ale tak nepotřebuju umět všecko :D
moc tomu neverim no
:)
skoda že neumim davat blogy na GP
To bude zase nějaké obtížné :D...
blogy jsou v pohode...nektere spatne,nebo spam to je hnus ....
blogy me moc nebavyjou
ze to nekdo udelal
Nějak sem tomu neporozuměl...
Je to vyborná věc.
xDdetoxD
to určitě :D
dobry je to
fajn napad
ale na mě moc pracný
tohle me jen utvrzuje v tom ze na blogy dlabu, protoze ze me nikdy redaktor nebude, bych to prirovnal ke slohovkam z cestiny a zas az tak dobre na tom nejsem :D
Napsat basnicku neni problem, ale souvisly text, to necham na ostatnich ...
Nevite nekdo jak to zverejnim poradte prosim.
pěknej članek, ale ty blogy, pro mě je to moc pracný, že bych se na to .............
blogy sou dobry
super clovek se dozvi hodne novych veci :D
hodi sa ked sa naucim nweco nove
je to fajn
určitě dobrej nápad
super věc jak získat Gb
dobrý na získání pár GB
moc me to neba
to jo no
jo dobrý to určitě je a na víc se daj získat aky ty Gb :D
ttjn :D Gp jsou potrebna :D
Přidání blogů je hodně dobrý, všechny herní informace atd. sou tady a nemusim je hledat na jinejch www
jen způsob jak nabrat GP body
hodně věci se tu dovim
fakt dobrej nápad skus to super článek
https://www.gamepark.cz/img/smile/lol.gif
souhlas s Malarkey*
je to fajn nejak zjiskat G-body ale ja nejsem typ co píše skoda
no je to zajímavé
blogy sou dobry, a vyzim si tech co je pisou protoze ja na to nemam nervy