Náš tradiční seriál pokračuje výběrem online projektů, do nichž vkládáme velké naděje. Stejně jako rok 2009, i nadcházející sezóna přinese bohatou úrodu onlajnovek. Bez nadsázky proto musíme konstatovat, že příznivci masivně multiplayerového hraní nebudou vědět, kam dřív skočit. Skutečně bylo z čeho vybírat; v našem žebříčku tentokrát zakotvily opravdu různorodé tituly, svého favorita zde doufejme najde úplně každý. Ale dost už zbytečných řečí, nastal čas přikročit k tomu, na čem opravdu záleží. Přikročme tedy k samotným hrám. A jako vždy upozorňujeme, že jednotlivé tituly řadíme podle abecedy, nikoli podle míry našich očekávání.
DC Universe Online
Superman, Batman, Lobo, Wonder Woman, Lex Luthor, Joker a mnoho, mnoho dalších superhrdinů a superzlosynů – to jsou zřejmě největší devizy MMORPG, které chce konkurovat známému City of Heroes/Villains. Vydavatelství DC Comics, založené roku 1934, přivedlo na svět armádu trademarkových hrdinů a Sony Online Entertainment hodlá využít jejich nespoutanou sílu k přilákání hráčských hord. Uživatelé vstoupí do povědomého světa, kde se budou cítit jako doma; vtrhnou do Metropolis či Gothamu, aby zde mohli šířit zkázu nebo naopak zkáze bránit. Skoro by se chtělo říct, že Sony v podstatě nemůže šlápnout vedle. Ne s takhle silnou licencí za zády.
Tvůrci si nicméně nepřejí, aby jim po světě běhaly tisícovky Batmanů, doprovázených tisícovkami Supermanů, proto připravili robustní editor postav v naději, že hráči vytvoří své unikátní superhrdiny a jejich zlotřilé protějšky. Slavné komiksové osobnosti mají pouze dotvářet charakter herního světa, zalidněného unikátními postavami uživatelů. Hra bude vydána jak na PC, tak na konzole a Sony údajně dělá všechno pro to, aby uspokojilo hráče z obou táborů. Slovy Chrise Caa, kreativního ředitele SOE: “Chceme udělat akční hru, která zabaví z okamžiku na okamžik, a MMO, které nabídne zábavu v horizontu měsíců a let.”
Preview | Datum vydání: 2010 (dosud blíže nespecifikováno)| Platformy: PS3, PC
Final Fantasy XIV
Třináctý díl slavné série ještě v Evropě nevyšel a my už píšeme o FF XIV… Až se zdá, že Square Enix chce ze svého hlavního tahouna vytěžit, co se jen dá, nemyslíte? No, dokud nezačne kolísat kvalita zpracování – a tomu zatím nic nenasvědčuje – nebudeme si stěžovat. Připravovaná onlajnovka nás vezme do Hydaelynu, světa, kde se snoubí magie s technologií. Final Fantasy XIV se bude odehrávat na kontinentě zasaženém válkou, která nikdy nevypukla. Tisíce hydaelynských vojáků a žoldáků, kteří se sjeli v očekávání vpádu obávaného východního národa, tedy najednou nemají do čeho píchnout… Dobrodruzi nechali své domovy daleko, předaleko za sebou a nyní musí najít způsob, jak zužitkovat své schopnosti.
Základní premisa zní uvěřitelně, což se o většině jiných onlajnovek prohlásit nedá. Tvůrci ponechali některé herní mechanismy zavedené již jedenáctým dílem FF (taktéž MMORPG), takže například systém povolání zůstane oproti svému multiplayerovému předchůdci téměř beze změn. Na druhou stranu, lze očekávat i zcela originální prvky a postupy, FF XIV se kupříkladu zcela obejde bez zkušenostních bodů a levelování – síla vaší postavy se bude odvíjet od výbavy a naučených skillů. V současnosti probíhá uzavřený beta test, jehož se při troše štěstí můžete zúčastnit i vy.
Datum vydání: 4. čtvrtletí 2010 | Platformy: PS3, PC
Guild Wars 2
Gildovní války si získaly srdce milionů hráčů, včetně srdcí našich. Bylo by velikým překvapením, kdyby sequel nedosáhl přinejmenším stejné mety. Druhý díl přichází se změnami na mnoha frontách, vylepšenou grafikou počinaje a systémem vývoje postavy konče. Opět navštívíme Tyrii, tedy stejný svět jako v jedničce. Zápletka se bude odehrávat zhruba 250 let po událostech z datadisku Eye of The North, který uzavřel jednu epickou ságu, a to jen proto, aby mohla začít sága nová. O co půjde tentokrát? Inu, stane se maličkost: ze spánku procitnou mocní draci, dosud poklidně spící ve svých podzemních slujích. Pětice draků, vedených starobylým Primordiem, nastolí teror, jaký Tyrie dosud nepoznala; tvář světa se změní k nepoznání. A na hrstce dobrodruhů bude, aby odvrátili hrozící apokalypsu… Prostě časem prověřená klasika.
Ačkoli tvůrci zůstávají u engine použitého již v prvním díle, jenž vyšel před čtyřmi lety, překopali grafiku, aby odpovídala moderním standardům, takže se můžeme těšit na vizuální orgie při zachování relativně nízké HW náročnosti. Vývojáři navýšili level cap – své staré postavy však do dvojky nevyexportujete –, též provedli změny týkající se systému skillů. Těch bude o něco méně než dříve, avšak budou mnohem flexibilněji využitelné. Zůstanou staré módy, přibudou nové rasy a povolání; dvojka zkrátka nehodlá přinést revoluci, jde poklidnou evoluční cestou. Darwin by měl radost. Těšíme se? Hell yeah!
Preview | Datum vydání: 4. čtvrtletí 2010 | Platforma: PC
Lego Universe
Leg godt, hraj si dobře, to je nestárnoucí heslo jedné z nejúžasnějších hraček, jakou kdy dospělí svým milovaným ratolestem dali. MMORPG založené na umělohmotném univerzu nedočkavě vyhlížejí miliony fanoušků, mezi něž se bez ostychu řadíme i my. Nebude toho málo, co coloradské studio NetDevil přinese: rozhlehlý a vysoce modifikovatelný svět, v němž můžete dělat, co si jen zamanete. Tvůrci nechtějí uživatele jakkoli svazovat, každé umělohmotné postavičce budou k dispozici všechna povolání zároveň. A přestože se v rámci zajímavé příběhové linie, o níž jsme podrobněji referovali v našem preview, dostanete i k pořádné plastikové akci, nikoli destrukce, nýbrž kreativita a tvůrčí procesy budou hrát prim.
A jinak by to u titulu určeného naprosto všem věkovým kategoriím snad ani nešlo. LEGO se úspěšně prosadilo jak na PC, tak na konzolích. Tituly jako LEGO Star Wars, Batman či Indiana Jones si získaly naši nehynoucí přízeň, i když jsme už dávno odrostli dětským střevíčkům. Na porůznu zašantročené stavebnice teď padá prach, třeba nás LEGO Universe přiměje něco s tím udělat. Kdo ještě nepohřbil dítě v sobě a nestal se vězněm dospělého těla, najde v této hře spřízněné duše.
Preview | Datum vydání: 2010 (dosud blíže nespecifikováno) | Platforma: PC
Need for Speed: World Online
S Motor City Online to společnosti Electronic Arts vůbec nevyšlo, fiasko z roku 2001 je však zapomenuto a EA přichází s novým pokusem opanovat scénu multiplayerového závodění. Motor City byla kvalitně zpracovaná hra, která však nedokázala naplnit finanční očekávání do ní vložená (proto “fiasko”), World Online se hodlá poučit z chyb svého neúspěšného předchůdce. Hra přinese všechno, co máme na moderních dílech NfS rádi: ilegální závodění, poldy, nitro, tuning. EA hodlá do tohoto lákavě vypadajícího guláše přimíchat základní atributy onlajnovek, dočkáme se tedy speciálních schopností i jemných prvků RPG.
World Online bude mimo jiné obsahovat města jako Rockport a Palmont (Most Wanted, resp. Carbon), střídání denního cyklu, týmové módy a spoustu licencovaných bouráků v nablýskané grafice. Co dodat… Nu, jednu věc bychom vlastně dodat mohli: stejně jako v GW2, ani zde uživatelé nebudou platit měsíční poplatky.
Datum vydání: podzim 2010 | Platforma: PC
Star Trek Online
První MMORPG z univerza Star Treku vzniká v kancelářích kalifornského studia Cryptic. Vydání už je na spadnutí, právě probíhá closed beta, přičemž počátkem února přijde na pulty obchodů ostrá verze. A my se po dlouhých letech čekání “odvážně pustíme tam, kam se člověk dosud nevydal“… Vývojáři zasadili děj třicet let za události z filmu Nemesis, hráči se zhostí role kapitána federační či klingonské vesmírné lodi. (V úvahu připadají i další rasy, ale ty tvůrci zatím drží pod pokličkou).
Hra nabídne jednak prozkoumávání vesmíru a veškeré činnosti s tím spojené, kdy ovládáte všechny lodní systémy, jednak mise odehrávající se na povrchu planet, kterých se zúčastníte takříkajíc z osobní perspektivy. V souvislosti s tím Cryptic připravuje dva naprosto odlišné soubojové systémy. Zatímco na povrchu planet zažijete rychlé a intenzívní potyčky, konfrontace lodí se budou odehrávat v pomalejším tempu, ke slovu přijde taktické uvažování a činnosti dobře známé z televizní obrazovky. Přesměrovávání energie ze štítů, manévrovat, hledání slabých míst v obraně nepřítele a tak podobně – inu, znáte to. Tvůrci si na bedra naložili hodně, Star Trek je opravdu velké sousto, tak doufejme, že se jím nezadusí. Snad budeme ve vesmíru Crypticu žít dlouho a blaze.
Preview | Datum vydání: 2. února 2010 | Platforma: PC
The Agency
The Agency představuje druhého zástupce SOE v našem žebříčku. A stejně jako DC Universe Online, multiplayerovou střílečku The Agency si užijí majitelé konzolí i PC. Hra nabídne souboje elitních agentů, špionské komploty a hrátky tajných služeb. Dvě supertajné organizace – Paragon a Unite – brání světovou stabilitu, přičemž každá to dělá po svém. Zatímco agentura Unite sází na technické serepetičky, příslušníci Paragonu vyznávají “přímočařejší” postupy (což obnáší spoustu střílení a akce všeobecně). Hra klade důraz na kooperaci, v utajení pracuje vždy několik agentů, kteří musí důsledně spolupracovat, chtějí-li splnit misi na sto procent.
SOE zkouší zabodovat v nepříliš probádané oblasti, a přestože v týmu pracují zkušení matadoři, v souvislosti s The Agency si neodpustíme jednu poznámku. Kdybychom museli z osmičky dnes rozebíraných projektů vybrat jeden, který možná neuspěje, byla by to právě Agentura. Koncept MMO špionážní hry nepochybně vypadá velmi zajímavě, ale trochu se bojíme, zda hra zaujme i z dlouhodobého hlediska. Zatímco v tradičním MMORPG můžete snadno nasekat tisíce questů, navhrnout byť i jen zlomek dobrých špionážních misí představuje nadmíru náročný úkol.
Preview | Datum vydání: 2010 | Platformy: PS3, PC
World of Warcraft: Cataclysm
Kdyby se nejednalo právě o World of Warcraft, zařazení prachsprostého datadisku by bylo neodpustitelným prohřeškem. Nicméně, o WoW se jedná, a Cataclysm vnese do Azerothu tolik změn, že si zaslouží zařazení do našeho přehledu. Protože už o této dlouho očekávané expanzi máte nejspíše nastudováno úplně všechno, vezmeme to hopem: povstane černý drak Deathwing, jehož jediný útok roztrhne svět vedví a navždy změní domov milionů hráčů.
Strohá fakta o Cataclysm: 2 nové rasy (goblinové a worgeni), level cap zvýšen na úroveň 85, zcela přepracovaný herní svět, nová sekundární profese (archeologie) a vybalancování těch stávajících, nové achievementy, kompletně předělaný systém talentů. V tomto duchu bychom mohli pokračovat ještě dlouho, ale raději vás odkážeme na naše podrobné preview.
Preview | Datum vydání: 2010 | Platforma: PC
Jak vidíte, následující rok nadělí spoustu nadějných pecek. Mnoho z těch, které si chceme zahrát, se do našeho výběru ani nedostalo, ale to je osud všech takovýchto přehledů. Jací jsou vaši “černí koně”? Jaké onlinovce přiští rok upíšete duši? O vaše názory a dojmy se s námi podělte v komentářích!
Pozn.: Pokud jste zde marně hledali Star Wars: The Old Republic, pak vězte, že toto MMORPG v roce 2010 s nejvyšší pravděpodobností nevyjde.
skvělé užse těšim na lego Univers a na Nfs
DC Universe a NFS
to NFS by nemuselo být špatné , no uvidíme ...
JJ díky tobě vím že mám očekávat nové NFS
nejvice se tesim na lego a na DC fantasy hry mi totiz prijdou vsechny stejne
na jediný co se tak těším tak je Star Trek online.Ale docela mně dostalo,že k WoW má ten datáč vyjít už tedka,takto brzo:(,já myslel až tak za rok a oni už nám to ti vývojáři cpou tedka:(,zachvilku fakt bude lvl 100 tímto tempem
Ach jo, nic co by se mi líbilo.
Já prostě nejsem MMO hráč.
Novy patch na Aion je kde? lol tak sem to nedat je dost zle lebo Aion ma byt z novym patchom podla mna najlepsie MMORPG v roku 2010
doporucuju vsem shlednout racialky u goblina
NFS by nemuselo by az tak spatne
A StarGate Worlds nepatri mezi nejocekavanejsi online hru roku 2010. Kdo to psal.
myslíš, že se rozsah patche na AION rovná rozsahu Cataclysmu? nejsem sice teda žádnej wowkař ale už jsem ho stejně jako AION nějakou dobu hrál ale i tak si myslím, že tu srovnáváš hrušky s jabkama chlape
Vývoj SG:W byl pozastaven...
uz se tesim =)
nice članek ale nic zajimavího nebude :-( škoda mno davam 4/5
super Hraju jen wow ale ostatni vyppadaj taky dobre x)
Hele zase dalsi drak takze to uz mame Dragon Age origins,Guild Wars 2,WoW a jeste se urcite neco najde no tak se mi zda ze se vsechno jen kopiruje nebo nastal draci vek ve vsech hrach ??
Škoda, žádná z těchhle her mě nezaujala... Už snad ani ten cataclysm nekoupím.
Mimochodem, nebojte, 2010 nevyjde Catalysm ani omylem, ačkoliv by měl. Oni to Blizzardi zas o pár let odloží )))
to si urcite ziska me srdce, i kdyz rad bych vyzkousel ten Star Trek
jinak tomu nademnou: treba nastal cinskej rok draka
jednoznačne nejocekavanejsi. docela by me zajimalo to lego
JN bohužel, kvůli tomu, že nejsou prachy teď musí dělat na SG: Resistance, aby potom mohli dodělat Worlds sand to vejde.
Star Wars: The Old Republic ?
Moje chyba
Těším se na wow catalysm
me se zadna hra s toho nelibi ja sem asy proklety nebo co
zbytek je mi sunka...
to wow se mi docela libi
myslím že to cataclysm nebude zas taková pecka štve mě že se to tak celé přemění
Need for Speed: World Online to bude asi druha nejlepsi hra na rok 2010 ae lepsi stejne bude wowko
super clanek davam 5/5
Sem netrpělivý jak sáňky v létě , už se na to děsně těším. Myslím , že příští rok bude co hrát
Taky si myslím, že příští rok bude co hrát
já se těším na hru Final Fantasy XIV.
pekne to kazi cim dal nici svet
Myslim, že Final Fantasy XIV je mnohem lepší. Hrál sem wow ale nejsem maniak a dokážu přiznat, že je něco lepší
jak tam můžete mít wowko, když u toho autoři ještě neřekli, kdy vyjde? že by redaktor pracoval v blizzu?
si pockam na the agency, mam nejradeji hry tohoto typu, pak asi valecne simulatory, ale online rpg me uz pred lety doslova nudili a tak uz je nehraji
Spis divny ze tam nedali star wars old republic - ale mozna kvuli tomu ze se nevi kdy to vyjde jeste
Všechny tyhle hry vyjdou v roce 2010...kapiš ?
Tak v tadytom si nevyberu .. nebaví mě naky fantasy hry .. furt cod4 mno
a co star warsy? ty uz maji taky vyjit, nebo az v roce 2011 ?
zvedavy na NFS online
žádná z nich mě nebere ale článek good
vůbec prej je to nejhorší datadisk ze všechz vždyt i wotlk neni 100% uspesny ja sam hraju na 1 datadisku wow the burning crusader
naky hry ujdou a nake semi nelibily
žadné hry z tohoto moc nehraje ae nej je WOW
tak dáseto ale moc ani ne
nevim co za vo.. mohl vymyslet WOW takto pokazit klasickeho Warcrafta ktery byl tak skvely a udelat z nej druhoradou blbost
Jak zni hesla
Za hordu žilot položim za WoWko školu odložím.
Tak už se těším, nemůžu se dočkat a ani dospat... To bude velmi zajímavý rok pro nás "gemblery"!
Jen nevím, vyjde i COD7 a konečně ta Mafia II??
Dobrý to NeeD for SpeeD chci to je něco to musí bejt pařba
ty největší pecky jako ve všech výběrech opět chybí
Zase prodlužují tu křeč a hroznou závislost?? :-(
todle to musim mit hned ako to vide to pudu stahovat tesim sa na to mozan to bude super
fandim WoW cataclysmu
final fantasy a guild wars pro ty jsem ja, a tesim se na ne :)
to world online bych si dcla zahral
Jsem docela nadšenej že tam daly 85 LvL ... A ten noej Class Archeology - Moc tomu nevěřím ... Budou nové Questy ... Ale stejně si myslím že nepřekoná hratelnost na Mystiq.cz ...
Já se teda nejvíce těším na NFS Online World protože to bude asi opravdu zábava
tesim se na nfs jsem zvedav jake to bude uz aby to vyslo
tak na Final Fanstasy jsem docela zvedavej. To jsem hral jeste na PS one a bylo to snad moje prvni RPG ktery me do tohodle herniho zanru zatahlo.Docela se tesim.
Oproti tomu WoW je k smichu kdyz se na to podivam tak je to porad to stejny.Lepsi vybava, silnejsi kouzla, lepsi zbrane, ale dmg se dava snad porad stejnej.
ty needy ty budou supr...na ty se tesim jak maly decko
Catalysm bude posle me propadak
no mne ty hry ani moc nezaujali
World of Warcraft: Cataclysm to se tesim nejvice
To vsechno vypada hodne dobre.
Moje nejvíc očekávaná hra je Mafia2
ale ja si stahnu LEGO Universe,,na to se tesim
Pro need for speed world online jsem ja.....jsem velky priznivce needů...
Arina_02 ty hry jentak hned nevyndou musis si este kruci pockatna wow
Na začátek podotknu, že já onlajn hrám vůbec neholduji, ale jedna mě dostali:
Need for Speed: world Online:
Těžce se těším. a jsem rád, že zde bude Rockport (NfS: Most Wanted), protože to je podle mě to nejlepší město, co kdy v NfS udělali. Bude švanda
Guild Wars 2:
Tuto hru sem píšu jen proto, že příběhem kopíruje Gothic 2 a to mě svým způsobem dostalo tky. Že jim to vůbec dovolej
Teka k Mafii 2:
Česká pecka má vyjít kolem léta 2010
A k CoD 7:
Již tradičně na podzim, ale spekuluje se o tom, že na 7 bude znova dělat Treyarch, což znamená: dáme to do druhé světové (jinou dobu zatím nedělali, ale třeba překvapí, že) a vezmeme engine z CoD: MW 1. Nic víc
Nemá příští rok už vyjít i to Star Wars online RPG? To je přece taky jedna z nejočekávanějších ne?
A chybí tu online hra stargate resistance
musím říct že tenhle žánr bude příští rok nejlepší
Tak určitě mezi nejočekávanější online hry příštího roku patří Global Agenda ( release 1.2.2010) a můj osobní favorit je hra Earthrise ( release Q2 2010).
Onlineovky miluju. NFS vyzkousim urcite
Pekny clanek...
Těšim se na wow
Určitě si je skoro všechny zapařímmm joo
Nejpíš myslíš MMO Stargate worlds. To letos nejpíš nevyjde, co vím, tak vývojáři mají finanční problémi a tak neni jisté kdy a jestli vůbec hra vyjde. Co se týče Sargate resistance, je to narychlo vařená online third-person akce, která by svím prodejem měla podpořit vývoj Stargate worlds a ta v příštím roce určitě vyjde.
jo jo na world of warcraft se tesim moc
to lego bude hodně zajimavé a ja osobě si ho pořidím
ten wow datadisk zničí zase lidem životy
nejvíce se těším na Mafii 2
NO, na ty wow sem zvedavej
Nevim, ale ani jedna z her me nezaujala a jak rikal u znekdo, tak jsem zvedav na Mafii 2
Ja jakozto veliky fanoušek MMORGP jakozto i World of Warcraft taknejice ocekavam CATALYSM to je jasne ale NFS me celkem zaujali a zajima me jak to bude vypadat a jak to vymysleli pac to je myslim prvni online zavodni hra....mimochodem skvělej článek
Duši svou ja upíši jen a pouze World of Warcraft : Catalysm.... Tot´můj konec přátelé bo pokud ho dostanu neodtrhnu oči své od Obrazovky
A kde je All points Bulletin ?? Pro me rozhodne vic ocekavana mmo hra nez ktera kkoliv z tehle co tu jsou
Už se těším na nový datadisk pro World of Warcraft a to Cataclysm. Konečně zase něco nového. Ale NFS OW také nevypadá špatně. Jsem zvědavý, jak si vývojáři porádí s tímto titulem online. Startrek online bude asi také dobrý. Ale ty ostatní hry nevim nevim. No...uvidíme, jak to bude vypadat. Ale stejně budu muset někde sehnat lepší PC, protože koukám, že to bude více a více náročnější.
to bude luxusní smažba, přemejšlim že bych se vrátil k závisláctví na wowku
NO mam takovy dojem ze vim co budu delat pristi rok
Je to opravdu dobre zpracovane
To bude největší průser Blizzardu bude příliš nasilnej vpád do toho světa podle mě - ale bude to zajmavý ;-)
Nejvíc se těšim na catalysm
jako wrestlingovej fanousek se nejvic tesim na WWE: smackdown vs raw online, poprví wrestling od WWE na pc
Wau, tak o tom jsem ani nevěděl, to bych chtěl mít To jsem na to teda zvědavý...
WoW a jeho datadisky..WoW je na prd..Říkají že to blbne mozky a dosela tomu věřím.Kamarádi nemluví o ničem jiném.Docela by se mi líbil NFS ale nwm no.Určitě super hra NFS. A WoW ...
tady asi nic asi zustanu u starej dobrejch onlinovek
co se tyce NFS tak se zvedav, jak to vymysli, pokud vim, tak 1. zavodni online hra je drift city a maji to celkem good udelane, tak treba si z toho vezmou priklad a co se tyce toho, ze wowo blbne lidem mozky...ja wow hraju celkem dlouho a zadny blbnuti neshledavam a kdyz to nekdo hraje tak , ze je na tom zavislej, tak bych rekl, ze to neni ve wow, ale v tech lidech, ptz nejspis nejsou normalni a stejne by si neco nasli...
Další datadisk podle mě už je moc už i WoWtLK byl přehnanej nejlepší to bylo s BC
A co takhle přidat nejlepší závodní hru napříč všech platforem pokračování Test Drive Unlimited? Vždyt prave tahle hra dala vzniku novému zánru M.O.O.R., v tomto novem dile ma jit o prulom zanru, nejlepši zavodni onlinovka, kterou znam a hodne lidi me bude brat za slovo, hlavne z komunity CZETDU.
aaa naše oblýbené WoW a tentokrád i s novými postavami goblin a vlkodlak to bude něco už se těšim až rozmaznu nějakého toho Goblina :
Onlinovky su krasna vec, ale bud som uz moc stary, alebo sa proste uz nerobia take dobre ako by som chcel. Je to smutne... Chyba mi nejaka dobra vesmirna onlinovka, ktora ponuka zabavu aj po mesiaci hrania =)
Tak doufám že v cataclysmu všechno zmení.. protože Wotlk docela low... jináč se tesim na NFS... ale hlavne cataclysm...
Chybý mi tu APB(all points bulletin) myslim si že to bude nejvěrší pecka... Ale samozřejmě že WoW je stale nejlešíí CATACLYSM powaaa
jedina hra co me uz tak zajima. Jinak mi jsou hry nekde u zadecku.
nic proti tomu nemám jen si myslím,že už tak blizzard pokazil wotlk...je to přehnané s hp a dmg...a proto říkám,že best je patch 2.4.3 a kdo by se mnou souhlasil tak se podívejte na server Mysteria ( web: mysteriaserver.sk ) možná se tam i setkáme jsem tam GM
vypada to slibne
cataslysm bude o hov*ě
nej bude stejn Stargate worlds uz enom aby vysel
Docela slušné hry , jen to Wowko je pěkná ptákovina ... Nechápu jak to někdo může hrát...
lego 4ever
Přečetl sem si komentáře, co tu mnozí z vás napsali a docela mě dostávaj komenty typu: "Wowko je o hovně, Nechápu jak to může někdo hrát, wotlkem to všechno posrali a pod... 3/4 vás co tyhle komenty ke hrám píše jste ty hry ani nehráli jen dokážete slintat nesmysly co jste slyšeli, případně četli (pokud to slintové uměj) na nějakym jinym webu....
Malá rada pro vás... zkuste si tyhle hry někdy zahrát a až to zkusíte, teprve tehdy suďte. Každej má jinej vkus, někomu se nelíbí WoW, někdo zas nemá hrád strategie nebo střílečky.
jinak hlavně aby ty hry už vyšly
Diky za upozornění na tyto hry. Něktéré vypadají dobře (ale to wow jste sem dávat nemuseli protože to je taková p.....a která blbne lidi.
A nezabudli ste na Mafiu 2 ta je asi naocakavanejsoou hrou si myslim
Mě stačilo hrát WOW 15minut abych zistil že jeto blbost. všude samá loadovací obrazovka, inteligence mobů taky neni nijak převratná. PVP systém taky stojí za velký ***** o absenci PK systému radši nebudu mluvit. Grafikej engine je hnusnej a náročnej zároveň a to ani nepodporuje HDR.
Podle mě je to blbá omalovánka u který vás držej jenom ty vaše chary a komunita. Kdyby to nebylo ani by ste na WOW nemysleli...
Jo docela dobry hry na ktery se mame tesit ale nevidel jsem tam mafii 2.
tak to je už moc zničený wow v blizzu sou čim dal větší ****** straré dobré preTBC
WoW a jeho novy datadisk to bude pecka reknu vam to bude narez
Dc univers online vypadá skvele.. ;) to musim sehnat
cekal jsem uplne jiny hry
Po 15 minutách si pochopil leda hovno. Jak můžeš mluvit o PVP, loadovacích obrazovkách... Teda jestli nejsi tragéd, který začal na instatnu a myslel si, že to tak má bejt. Jdi se zakopat, nebo si to opravdu zahraj...
Jinak ke hrám... Na japonský styl moc nejsem, takže FF a GW pro mě odpadá, Lego bych možná vyzkoušel, ale platit si ho určitě nebudu, DC a ST jdou dost mimo mě, The Agency mě absolutně nezaujalo, NFS určitě vyzkouším, i když se teda ještě neviděl ani jeden screenshot s vytuněným autem (vzhledově), mno a na WoW se těšim, i když se uvídí, jestli Blizz nešlápnul tak trochu vedle...
Článek skvělý, na tyhle se vždycky těším celý rok .
ehm kdyby jste se konečně naučily ČÍST tak by jste si přečetly že tento članek píše POUZE a ČISTĚ o onlineových hrách ... jinak super článek ...
opravdu pěkný článek .. ale stejně na scéně zůstane pořád WoW jako best online hra .. ( Já už jsem se naštěstí vyléčil )
jo je to supr hra je elegandni a nejlepsi ok
Proboha lidi, naucte se cist, tenhle clanek je o ONLINE hrach ... Copak mafia je online? ... Mno jo, vidim Nejocekavanejsi hry roku 2010, tak tam prilitnu, nevidim mafii tak brecim v komentech ze? ... IQ na bodu mrazu
hlavne na wow a final fantasy
na NFS to bude konecne neco pro me
STAR TREK xD pak WoW a také final fantasy , doporučuju i final fantasy a star trek film palec nahoru za 5!
se tesim na Guild Wars 2 a World of Warcraft: Cataclysm
už aby to bylo, konečně dobrá online hra
Need for Speed: World Online, to bude pařba :"P
takovou blbost by meli zrusit :D takto pokazit klasickeho Warcrafta
Já si nemyslim ze v roce 2010 to bude opravdu propracovana hra ale jako kkazda hra bude mit svuj dostatek
Už se opravdu těším
tak hra bude v roce 2010 vynikat ale jako kazda hra bude mit svoje meze a nejake chyby
hele podle mě Wow bude dobry ale chci vidět jak propracovali to lego ale určitě si pořídim Wow
tak tady mě nic moc nezaujalo...:(
Těším se na Guild Wars 2 .... jinak ... roku 2010 má ještě vyjít Star Gate Worlds
A co Star Wars knight of the old republic online? To ma vyjit kdy?
sry za zbytečny koment, přehledl jsem to
World of Warcraft: Cataclysm
nic moc, cekal jsem vetsi motivaci do novyho roku : )
Tak jako je sice hrozně krásné že sou nové q, atd... no ale podle mě docela zničili kouzlo World of Warcraft. Knižky k Warcraftu už nebudou zasazeny do tohoto nového světa(pozměněného). Pro mě tímto i docela tím minulým datadiskem zrušily kouzlo WoWka jako herního prostředí.
moc moc se tesim na novej datadisk k wowku xD www.mggp.cz nej server to si pomatujte (for wow)
Diablo 3, Stacraft 2, Sta Wars The Old Republic, jako nic ?
Nejaky priblbly lego sem daji, ale poradny hry to ne
na ty se hrooozne moc tesim jen doufam ze GW bude stale zdarma
chybi tam call of duty 2 :-)
všichny ty hry vypadaj dobre
ja somk sa zlakol ze tam cataclism nebude ale bolo na konci takze .... na hry sa tesim snad mi to utiahne masina :)
WOW bude uplna picovina hunter misto inteligent energy omg uplna picovna este budete vzpominat na WOTLK
Tak tyhle hry vypadaj velmi lákavě.
lego online?? cool:D:D nový WoW asi taky bude dobrý, ale sem hodně zvědavej jak se ujme startrek
WoW vypada dobre:)
To sme jako nedate SW TOR? .. nebo na nej snad mam cekat vic jak rok?
mne tydle hry nezaujaly:D
nic moc tu nejni, snad to lego me zaujalo
jedine co mě tu z tech her tak zaujalo je Final Fantasy XIV a Guild Wars 2 jinak docela býdahttps://www.gamepark.cz/imhttp://www.gamepark.cz/img/smile/cry.gifg/smile/cry.gifhttp://www.gamepark.cz/img/smile/cry.gif
a co jsi teda cekal ???
boze ted som to hral strasna sracka.. fakt svaty BC..
jako hlavne ze tu je lego star wars nebo nfs ktery je dil od dilu stejny, ale treba takovej starcraft 2 nebo Star wars: The old republic to nic ze?:-)
nic moc....
pěkný hry
HM
taky by už ho mohli obléct do nového kabátu
Jo tak NFS to to dělo a lego ještě více :D
se tesim na to novy wow.hlavne na ty novy rasy
vypadá to hodně zajímavě.. :) Hlavně se těším na to WoWko a NFS online..
uz se tesim na ty NFS world online bude to podleme pecka mezi zavodnima onlinovkama...mezi nami jich moc neni :D
Na to world online už se dost těším.
Nemuzu se dockat na cataclysm je to good hra to wowkoo!
tak to uz ci asi lepsi nez WOTKL
Jednoznačne Guild wars 2 a WoW. tieto hry ma dostali. WoW poznam aj skorsie a hral som vsetky. najviac ma vsak bavilo TBC.
APB = all points bulletin ? Celkem hodně povedaná hra a každopádně to nebude stejná nuda jako 3ti datadisk wow kde budou akorát dvě nové rasy.Jinak to bude pořád stejný shit.
A teď určitě zastánci wowka tady budou brečet,že všechny ostatní mmo kopírujou wow,což Cataclysm dělá taky.
GW2 bude stát za vyzkoušení.
nejvic se tesim na novej datadisk wowka :-)
tesim se na cataclysm a NFS world
TAKOVI HRY SOU SUPER
jezisi wowko zrout casu pane boze
hredgsedr
Tak tohle před 2 lety nebylo vůbec možný a ted je to normál.
To si delate srandu ne ? jakto ze horda zas dostane takovou tzrapnou rasu jako goblini a Alici dostanouj vlkodlaky ? Tos e ti blizardaci zblaznili ? Zcalo to belfama a ted goblini ? dit delaj z hordy zahradku pro maly deti . dohaje horda potrebuje valecniky ne skrety . dohaje . neznam hordaka co by potreboval naky hovbadiny od goblina . takovej Vlkodlak by se hodil spis . ted sme fakt nasranej . to podelaly . at necekaj ze si to koupim
UŽ se nemůžu dočkat až vyjde nové wow super
Moje první dojmy? Pár titulů ve mě vyvolalo pocit nadšenosti.
Na takový world of warcraft : cataclysm se docela těším, i když se říká že je to další krok k celkovému zjednodušení.
UFF porat cekam na momet kdy se tu obevi neco o lineage3 a ono porat nic :/
teda nwm jak wi ale ja se nejvíc těším na guild wars 2
jj dobrý
Kde to mam stahnout DC Universe Online
Linky posilejte na muj ucet
na par her se dost tesim...
Z těch her je podle mě nejlepší Wowko Cataclysm a ST online