Na závěr našeho seriálu představujícího nejočekávanější hry příštího roku se opět podíváme na konzolové tituly. Ano, tedy na neméně zajímavé hry, které ovšem (alespoň podle aktuálně dostupných informací) minou vydání na počítačích. Jedná se o mix napříč všemi žánry, přičemž je jasně patrné, že největší zastoupení zde mají tituly plné akce. Pokud jste například našli novou herní konzoli pod vánočním stromečkem a chtěli byste vědět, co budete moci oproti PCčkářům hrát navíc, pusťte se do čtení.
Dragon’s Dogma
Náš abecedně seřazený výběr nejočekávanějších konzolových her začínáme žánrem, který přeci jen právě konzolím příliš nedominuje. Jedná se o RPG, byť tedy značně akčně laděné. Dragon’s Dogma bude sice úplně novou značkou, přesto ji věříme, že dokáže nabídnout to, co slibuje. Možná i díky autorům, kteří budou pod hrou podepsaní – mají totiž na svém kontě takové hity jako byl Resident Evil 4 nebo Devil May Cry 4.
A co vlastně Dragon’s Dogma slibuje a proč si zde vysloužila své místo? Inu, zavede nás do ohromného světa, kde nás čeká množství akčních soubojů i naprostá svoboda prozkoumávání. Ryze originální či inovativní prvky bychom zde hledali marně, na druhou stranu po všech směrech na nás působí tento titul nesmírně propracovaně. Tvůrci navíc chtějí navodit perfektní fantasy atmosféru a celé epické dobrodružství zpracovávají hodně do hloubky. Zkrátka občas je lepší příliš neexperimentovat a vydat se cestou na jistotu. Právě takto v našich očích zatím Dragon’s Dogma vypadá a tento titul si rozhodně zaslouží pozornost každého fanouška akčních RPG.
Platformy: PS3, X360 | Datum vydání: 27. března 2012
Final Fantasy XIII-2
Final Fantasy je naprostá klasika a vzhledem k tomu, že se na příští rok chystá další pokračování (nebo tedy druhý díl třináctky), nesmí zde chybět. Všichni fanoušci se mohou těšit opět na bohatý a rozsáhlý svět, v němž narazíme jak na dobře známé obličeje, tak úplně nové. Hodně pokročilejší a propracovanějších má být strategický systém bitev.
Jak se můžete přesvědčit na okolních záběrech, hra se ponese na dost stejném rytmu jako minulé díly. Jedním dechem tak musíme upozornit, že jde o nejočekávanější hru pro fanoušky Final Fantasy, všichni ostatní můžou zůstat v klidu, protože jim tento díl asi nic moc neřekne. Zkrátka hardcore záležitost jak se patří a v komentářích se těšíme na vaše názory a příspěvky o tom, jaký máte právě vy vztah k této sérii.
Platformy: PS3, X360 | Datum vydání: 31. leden 2012
God of War 4
Série God of War se řadí mezi to nejlepší, co nabízí konzole PlayStation 3. Třetí pokračování to jasně potvrdilo a nasadilo laťku ještě o stupeň výše. Každopádně další pokračování je vzhledem ke všem okolnostem jisté, ovšem oficiálně zatím představeno nebylo. Spekuluje se o něm celou druhou polovinu tohoto roku a všechno naznačuje tomu, že by mělo dojít k uvedení na trh právě v roce 2012. Ostatně v nedávných spekulacích to přinesl i další magazín (PSM3).
Informací nevíme příliš a všechny se řadí mezi spekulace, ale věříme, že studio Sony Santa Monica ani tentokrát nezklame. Dokonce se hovoří o tom, že bychom se měli dočkat kooperativního multiplayeru. Slyšíte správně, hlavní hrdina Kratos tak získá na svém putování ještě kolegu – konkrétně prý jeho bratra Deimose. Co se týká termínu vydání, mluví se zatím nejvíce o září 2012. V první řadě si ovšem musíme počkat na oficiální odhalení hry. Jisté je to, že se nedostane na jinou platformu než tu od Sony, kromě PS3 skoro určitě vyjde další God of War i na PS Vita.
Platformy: PS3 (Vita) | Datum vydání: údajně září 2012
Halo 4
Letos vydané Halo 3, které dorazilo exkluzivně na konzoli Xbox360 od Microsoftu se dočká svého pokračování. A to konkrétně snad již na podzim příštího roku, tedy tak akorát pod vánoční stromeček. Prodeje celé série Halo jsou skvělé, a tak i když příběhová trilogie skončila, otevře se s tímto dílem úplně nová. A s tím i nové vývojářské studio (343 Industries) a právě z těchto razantních změn se v nás probouzejí menší obavy, doufejme, že plané a zbytečné.
Pokud jste hráli Halo 3, pak dobře víte, že příběh zde skončil dostatečně otevřeně na to, aby se na něj dalo ještě navázat. Hlavní roli zde má mít Master Chief, přičemž právě tuhle postavu chtějí vývojáři dále rozvíjet. Co si máme slibovat od nové trilogie Halo? Odpovídá Frank O’Connor z vývojářského studia: „Chceme nabídnout například dost razantní možnosti úpravy brnění. Některé budou čistě užitečné, jiné se pro změnu přímo projeví i do příběhu.” Moc dalších detailů ale zatím nechtějí prozrazovat, protože do vydání zbývá přeci jen ještě relativně hodně času. Rozhodně se však jedná o titul, na který byste neměli zapomenout a naopak ho bedlivě sledovat.
Platformy: X360 | Datum vydání 2012
Kinect: Star Wars
Star Wars jsou v současné době oblíbené a mluví se o nich především v souvislosti s The Old Republic. Ovšem své Star Wars chystá i Microsoft. Navíc půjde o Kinect hru, doufejme konečně naprosto vybočující z řady sportů a tanečních titulů. Původně měla hra vyjít už letos před Vánoci, ale nakonec byla odsunuta právě na příští rok a my se na ni moc těšíme. Nebo jsme na ni prostě spíše jen nesmírně zvědaví, jak bude fungovat v praxi?
Díky Kinect Star Wars se budete moci ocitnout přímo v tomto známém univerzu. Fanoušci si vyzkouší jaké je to být v kůži Jediho a užijeme si jak používání Síly, tak souboje se světelným mečem. To všechno pouze s pohybovým senzorem a absolutně bez použití klasického ovladače. Jedná se o první hru na Kinect, která má ambice (a zároveň i potenciál) stát se převratnou a nabídnout něco úplně nového. Na druhou stranu musíme na rovinu přiznat, že je tady i dost velká pravděpodobnost, že to skončí jen velkým propadákem a zklamáním.
Platforma: Xbox360 (vyžaduje Kinect) | Datum vydání: 2012
PS Vita
Už koncem února přijde na trh nová platforma, přenosná konzole PlayStation Vita. Ta se objevuje jako další v pořadí v našem hledáčku nejočekávanějších her příštího roku. Tedy pokud bychom brali čistě nejočekávanější hry na tuhle platformu, pak těžko říci pouze jednu. Sony nechce (jako v případě PSP) podcenit nabídku her, tudíž by jich měl být na tuto platformu skutečně dostatek, a to hned při uvedení na evropský trh.
Nabídka titulů by zároveň měla být značně rozmanitá a v únoru to bude teprve začátek. Chystá se mnoho dalších her a stěžejní v tomto směru bude patrně klasicky podzimní období těsně před Vánoci. A na jaké z launch titulů se těšíme nejvíce? Z oblasti akčních titulů určitě dominuje výběru Uncharted: Golden Abyss vypadající úžasně po grafické stránce. Co se týká hratelnosti snad také nezklame a představí nám přímo v akci i nové prvky ovládání. Z menších mini hříček pak dost vsázíme na originální počin Escape Plan. Sázkou skoro na jistotu by měla být FIFA od EA nebo návykové Plants vs. Zombies.
Platformy: PS Vita | Datum vydání: 22. únor 2012
Street Fighter X Tekken
Street Fighter a Tekken, jedny z nejznámějších sérií bojových her na konzole. Ovšem v případě tohoto titulu musíte písmenko „a” nahradit za VS. Přesně tak – rozdají si to zde proti sobě zástupci obou těchto bojovek, tedy nejvýznamnější bojovníci videoherní historie.
Základem tohoto titulu se stane technologie využitá ve Street Fighter IV, přičemž sem budou zakomponovány třeba postavy jako Kazuya Mishima nebo Nina Williams. Všichni známí hrdinové mají být ve známém stylu, především co se týká unikátních chvatů, pohybů a komb. Bude tak zajímavé sledovat, jak si to proti sobě rozdají jednotlivé postavy z obou sérií.
Kromě tradiční hratelnosti se dočkáme i pár novinek, respektive módů. Lákavě zní třeba Tag Team. Zde si hráči vyberou dva bojovníky, kteří budou asistovat svými speciálními útoky a komby.
Platformy: PS3, X360 | Datum vydání: 6. březen 2012
Tom Clancy’s Ghost Recon: Future Soldier
Někoho možná překvapí, proč se tento titul objevuje právě v našem přehledu nejočekávanějších konzolových her příštího roku. Důvod je prostý – v listopadu oznámil Ubisoft zrušení počítačové verze hry. Místo toho dorazí na PC odnož v podobě online dílu Ghost Recona a Future Soldier vyjde pouze na konzole. Pro mnohé velká škoda, protože toto pokračování vypadá dost slibně.
Pozitivně vidíme fakt, že se Future Soldier rozhodl uchýlit pryč od Advanced Warfighter, kde jsme bojovali z pohledu první osoby. Mělo by tak jít opět o pořádně taktickou střílečku z pohledu třetí osoby, kdy kamera bude snímat přes rameno hlavního hrdiny trošku jako v Gears of War. Velký důraz bude kladen na propracovaný systém krytí a k dispozici budeme mít řadu ochranných a obranných schopností. Do misí se nevydáme sami, ale ve čtyřčlenném týmu a chybět nemá ani kooperační mód, ke kterému to doslova svádí. Tvůrci slibují rozmanité mise a nutnost strategického přístupu a postupu. Tak snad všechno vyjde, jak si vývojáři plánují.
Platformy: PS3, X360 | Datum vydání: březen 2012
Právě Future Soldier zakončil tento díl našeho výběru nejočekávanějších konzolových her. A vlastně zakončil i celý seriál, který jsme vám na GameParku v posledních dnech servírovali. Na závěr tak přejeme celému hernímu odvětví šťastný rok 2012 a věříme, že ještě bude oznámeno a zároveň v témže roce vydáno mnoho her, které nás v pozitivním smyslu překvapí. Ten letošní rok 2011 totiž byl v herní nadílce opravdu nesmírně silný a skvělý.
GOW dobije zas konzolni herni svet hral sem vsechny dily dohral jsem vsechny chalenge dohral jsem to vsechno na nejvisi urovne a drikam ja ze ta hra bude hrou roku na konzole 2012
A co Devil may cry 5? Ano je tu polovina lídí, kteří jsou nasraní, protože Dante vypadá jako Edward z twilight, ale pořád je to pro většinu asi nejočekávanější hra 2012.
sice mam PS3 ale neni to taky parani zazitek z hrani jak na PC i po graficke strance skoda ze to nebude na PC :(
to video, které nám sem GP přidal, doporučuju zkouknout přímo na youtube a přečíst si nejlíp hodnocené komentáře... svatá pravda, docela jsem se pobavil
God of war je nejvetsi sracka oproti halo !
Myslím že Halo na GoW rozhodně nemá
Ale určitě se těším na GoW,Final Fantasy
A zaklínač 2 je kde? :/
Street Fighter X Tekken je očekávanější titul než samotný Tekken Tag Tournament 2?
Taky nevidim Metal Gear Solid Rising.
Bud to bude propadák kvůli zadní dotykové ploše a nebo to bude nejlepší konzolovka
Děláš si srandu ?
Tak to si musím jít koupit Jinak krása 5*
proč by si jako měl dělat srandu? na konzole ještě nevyšel a vyjít má
Na to se těším
do haje s konzolema
letos vydané halo 3?dyť už je aspoň 5 let starý.
Na to mám asi největší těšivost =)
tvl kdo to psal :D :D :D a prej ještě " Kdo jste to hráli, příběh skončil otevřeně..." omfg :)
nejlepši pařba p
bude stejnak zas hrou roku 3 dostala platformu za hru roku 2010 pojd mi KRATOS hnev o5 PRICHAZíííí
Největší zklamání si snad kvůli tomu koupím i tu konzoli.
Je pro me jasna volba, vlastne jedina z toho vyberu
je nejlepší
tyhle hry maji dobrou budoucnost.
Jako nevim, ale jednoznačně mi tu chybí FIFA Street a SSX. Teď mám GoW Collection tak snad to dohraju i s GoW3
Tak já se třeba nejvíc těším na Dragons Dogma, GoW si bohužel nezahraju, mám jen Xbox360 a PS2:), naopak co mě totálně neláká, je nové FF ( přestože díly 7-10 dohrány několikrát, krom 9), už XII a XIII měla tak nudný a nezáživný soubojový systém, že to nezachránila ani líbivá grafika:/. Jn a taky mi tam chybí Tekken Tag Tournament 2 :-).
určite si to zahrám
nejlepší hra už se těšim
..rozdelovat hry na konzolovky a pc hry. V zhledem k tomu ze asi 80%her jsou multiplatformni.. proste je to blbe.
Nemá chybu
Snad to bude dobré
konzole jsou sračky hry na pc vypadají mnohem líííp !!! ale ty konzolové hry co nejsou na PC to mě nezajima takové dětské hry ??? fuj take nerealné !!! god of war jeto skreslená grafika není to dx11 s ultra detajly ani cz dabing kdybi to bylo na pc tak konzolisti byse posraly
ps vita je dálší sračka pro konzolisti podle mně je nejlepší notebook a tablet než ty malé větnamské konzolky
street fighter ? to jsem hral na pc na ultra high
není to špatné
Nic moc tyhle hry ...
jsem zvědavej
dobrá oddechovka...doporučuji stáhnout nebo koupit...
Ghost recon :)))
ten star wars si urcite zahraju :)
skutočnosti som očakával niečo viac, ale možno niečo prekvapí. Čakal som možno nejakú tú stratégiu, lae ešte sa snáď niečo objaví
Tak sned se dočkáme teda pokud budou prachy v kapse na blbůstky
docela to jde!
Ta Star Wars hra je tu fakt omylem. Takových "disliků" na youtube... LOL
ja bohuzel zadnou konzoli nemam!:((
...návrh 28 - METALista17
Za to ty jses asi dospelej co? Tak mi rekni pane chytrej, co jsou dospely realny hry? Protoze nic z toho co hrajes neni realny, proto se tomu rika hry. Tvuj nazor akorad svedci o tve omezenosti. Kdyz te to nezajima, proc vstupujes do diskuze ? :)
už se teším jak si něco zahraju :D
Zde tu chybý mnoho tytulů jao třeba od NaughtyDog The Last of Us, Bioshpck................ a výce tytulů.
Zde toto neni Seznam Njeočekávanějších tytulů. A Kinect Star Wars je hrozné.... má otřesnou a zasatralou grafiku.. Neni nejočekávanější!
Nový Hitman kde je? To je jako další nejočekávanější hry roku....
A Halo je jen útěcha pro XBOXáře kteří jsou S H ! T k y .... Aneb jejich tvrzení že XBOX je lepší než PS3 po grafickej stránce to mě zaskočilo! At už jdou do háje! :P
..Ghost Regon
tjnn
ty budeš kámo asi hodně sjetej. Prej hry co nejsou na pc mě nezajímají .. nejsou na pc, protože než by to udělali tak... no nic pláču na špatným hrobě. Jo a mimochodem píše se kdyby a ne kdybi, nauč se ČESKY kámo.. Náhodou X360 j elepší jen nějakej notebook..
Pro vola co strasne uznava ps3 ti mohu rict ze ope konzole toho nabidnou hodne ale musim uznat ze s vykonem v dnesni dobe jsou uz pomalu za opicema a ps3 hlavne s tou svoji grafikou 256 :D
to jisti :)
Ghost recon vypadá luxusně.
Moc pěkný článek D:
moooc se těšim.. nejlepší hrá :-)
ke konzolím snad taky patří (a jsou taky úspěšný) tituly FIFA13 a NHL13, ne??
Dragons Dogma by mohlo byti dobre. skoda ze mam pc a ne konsolu.
tato hra ma spoustu chib ale hrat se da
Dobra hra asi si zahraju.
ja by som si tu konzolu kupil uz len koli tejto hre :D vyzera to brutalne :D
Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier, neboli taky další ze stříleček od Tom Clancy´s. Jelikož je od těchto kořenů i série Splinter Cell, tak bych řekl že to bude další dobrá hra
Dragon's Dogma bych si na tom rahral
Ke vším všudy PS3 nikdy neběželo na 100% výkonu. Nikde neni známo jeho hranice a to že tu uctíváte XBOX který je 25% PS3 skopčené WIn Vista 25% atd tak tomu říkam teda něco a kinect ta nepřesnost. Kdybych dostal Xbox tak ho jen hacknu a zničim tato konzole je haraburdí a spomaluje vývoj her. A kdo tu mluvil o PC? A to že má 256 grafiku?! To je RAM ale neřeš!
mam xbox 360 těšim se na Halo 4 wow...
docela bych si to zkusil
To bude nálož. :) škoda jen že nemám PS3 :D
:-)
Pěkné hry, ale mohly by dát Dragon's Dogma i na PC.
bude drsna farka skoda ze mam jen ps2
Nejlépe zpracované mi přijde Halo 4 :)
vypada to dobře ale takove hry mě nebaví.. btw: smrt konzolím
Hraju FF a pokud se XIII-2 nebude moc lišit, tak si myslim, že bude mít celkem úspěch :-) u mě teda jo :D
uz se tesim i kdzy je rok 2012 uz xD
ted jsem si jí koupil tak jsem zvědavej xD
Legendarni ;)
OU opravdu překvapivé hry no mame se na co tešit akort to final fantaty :(
se tesim na Halo 4
tesim sa na god of war to bude super
taky si to asi pořidím
podle mě nejlepší hra na konzoly
už mažu pro tuto hru ;) :D
super hra znam ji ma ji kamos
jou jou, ať už je to halo venku, zlatej dobrej xbox :)
Street Fighter X Tekken kvalitni rezba :)
ale pěkné .. :)) ale halo bude lepsi
Uz se tesim na god of war
Je to prvotridny ! Jsou to same super hry
Neni co dodat meli predchoze dily dobre se povedli mno super kluci ! Forever
the best
vypadají pěkně určitě si nějakou tuhle hru koupim