Letos jsme se dočkali tradičně v i těchto ostatních žánrech mnohých zklamání, ale i pozitivních překvapení. V loňském roce například vyšlo docela hodně závodních her – počínaje hned dvěma díly Need for Speed, přes vydařené DiRT 3 až po dlouho očekávané Xbox360-exkluzivní Forza Motorsport 4. Na příští rok (alespoň podle toho, co zatím víme) se už tolik projektů ze závodního žánru nechystá. Samozřejmě pokud nebereme v úvahu třeba další pokračování F1 od Codemasters, které sice stále nebylo oznámeno, ale letošní díl nás nepřesvědčil úplně o tom, že by byly změny až natolik razantní. Stejně tak docela laxní přístup máme v případě chystaného spin-offu F1 Online. Na jaké hry že se tedy v příštím roce v těchto ostatních žánrech hodně těšíme?
Dirt Showdown
Hned první titul, který přichází na řadu v úvodu vzhledem k abecednímu seřazení, bude další pokračování Dirt. Tedy ohledně slovíčka pokračování bychom mohli značně polemizovat. Od klasického běžného nástupce se totiž bude Showdown značně lišit. Místo běžného závodění si zde totiž užijeme spíše různé závodní dovednosti.
Pokud jste měli rádi různé speciality a vedlejší činnosti v sérii DiRT, pak si zde přijdete stoprocentně na své. Navíc tato odbočka se ponese na ryze arkádových vlnách trošku po vzoru Blur nebo Split/Second. Ze strany Codemasters jde o dost velký risk, ale chtějí prostě zkusit, co na to hráči řeknou. Vzhledem k pozitivním ohlasům na Gymkhana závody v DiRT 3 by mohl být tento spin-off úspěšný. Alespoň takto na papíře to zní všechno skvěle a Showdown slibuje mnoho zábavy. Mimo jiné i ve speciálním destrukčním módu. K vydání má dojít někdy v průběhu příštího roku, bližší termín uvedení nebyl stanoven.
Platformy: PC, PS3, Xbox360 | Datum vydání: 2012
Euro Truck Simulator 2
Pražské vývojářské studio SCS Software se zabývá vývojem simulátorů (především těch truckových) už dlouhé roky. Letos vypustili do světa pouze hodně slabý odvar v podobě Truck and Trailers, přičemž šlo o malou ochutnávku designu a vizuálního zpracování právě enginu, na kterém poběží plnohodnotné Euro Truck Simulator 2. Druhý díl slibuje řadu vylepšení a pracují na něm v porovnání s minulými díly opravdu dlouhou dobu. Všechno přitom nasvědčuje tomu, že by konečně mělo jít o hodně propracovaný simulátor řízení velkých a těžkých TIRáků.
O značné propracovanosti svědčí i to, že už se tvůrci zaměřují na pilování opravdových detailů, které jsou zde nesmírně důležité pro celkově skvělý zážitek z hraní. Kupříkladu systém zpětných zrcátek umožní naprosto realistické nastavení a fungování. Jak se můžete podívat na okolních záběrech, velký krok kupředu se Euro Truck Simulator 2 posune i co se týká vizuálního zpracování. My se především modlíme za to, aby vývojáři zapracovali na umělé inteligenci ostatních účastníků silničního provozu, která nám mnohdy minule kazila zážitek z hraní. Všichni truckoví nadšenci se mohou těšit na vydání během jara příštího roku.
Platformy: PC | Datum vydání: jaro 2012
Grand Theft Auto V
Někteří z vás možná čekali nové GTA v článku s akčními hrami. Jistě, jde bezesporu především o akci, ale nové GTA by se mělo stát ještě komplexnější než kdykoli dříve, tudíž sem budou pronikat doslova všechny žánry. Osobně jsem skutečně velkým fanouškem série Grand Theft Auto a podzimní odhalení společně s debutovým trailerem mě dokázalo přesvědčit, že i tentokrát to bude stát zato.
GTA 5 nás zavede do rozsáhlého prostředí virtuální adaptace Los Angeles. Dočkáme se navíc kromě města i okolních lokací a ze hry (respektive prvního traileru) doslova sálá atmosféra a množství detailů. Chybět nebude pořádně drsná hratelnost, stejně jako dospělácký a gangsterský nádech v podobě drogového prostředí, prostitutek a žádných servítek naprosto s nikým. GTA V bylo odhaleno teprve nedávno a známe jen opravdu minimum detailů o jeho náplni. Vydání v příštím roce nebylo oficiálně potvrzeno a musíme v něj spíše jen doufat a věřit.
Platformy: PC, PS3, Xbox360 | Datum vydání: doufejme, že podzim 2012
Microsoft Flight
Mezi „ostatní” žánry pochopitelně spadají i klasické simulátory. A v našem výběru jsme se nakonec rozhodli pro tohoto zástupce leteckých simulátorů. Zvažovali jsme i adepta v podobě Wings of Prey 2, ale nyní se zaměříme na Microsoft Flight. Právě ten se nám zdá ještě unikátnější záležitostí už kvůli tomu, že právě v oblasti propracovaných leteckých simulátorů vychází her jako šafránu a Microsoft zde drží prakticky monopol.
Microsoft i toto pokračování prezentuje jako čistokrevný simulátor civilních letedel, tudíž se na základním principu nic nezmění. Inovace přijdou ale ve všech ostatních ohledech – kdy by měl být celý model ovládání letounů ještě značně vylepšen a přepracován. Zatím vydané obrázky ale zároveň nasvědčují, že se dočkáme v nabídce především menších letounů. Na druhou stranu obrovské Boeingy či jumbo jety si asi tvůrci zatím nechávají v záloze. Hodně revoluční má být i vizuální zpracování (jak samotných letounů, tak především detailnější prostředí pod vámi na zemi) a velice se těšíme na multiplayerové módy. Konkrétní datum zatím nebylo oznámeno, ovšem dočkali jsme se již spuštění přihlášek do bety – své štěstí můžete zkusit zde.
Platformy: PC | Datum vydání: 2012
Samorost 3
Klasických adventur už vychází málo, přestože se určitě stále najdou hráči, kteří si právě u nich užijí vůbec nejvíce. Právě adventurní žánr má dost dlouhou historii v českých vývojářských studiích. Jestli se i vy do této skupinky řadíte a máte rádi adventurní sérii Samorost. Jeho třetí pokračování bylo potvrzeno v letošním roce a hra se vysloužila své místo právě v tomto našem přehledu nejočekávanějších her příštího roku coby zástupce adventur a zároveň české produkce.
I na třetím díle pracuje Amanita Designs v čele s Jakubem Dvorským, který se prosadil po celém světě především díky parádnímu projektu Machinarium. Dokonce i o Samorostu 3 se mluví i v zahraničí (mimochodem se stejným názvem, nepřeloženým do angličtiny). Prozatím není známo příliš detailů, ale věříme, že trojka naváže na zajímavou atmosféru a hratelnost minulých dílů. Vydání se navíc dočkáme kromě PC i na konzolích a také tabletech.
Platformy: PC, PS3 | Datum vydání: 2012
Shank 2
Někdo by mohl zařazovat Shank mezi akční hry, kam bezpochyby patří, ale přeci jen ruku na srdce, původní hra byla přeci jen trošku něčím jiným a tento druhý díl na ni prakticky ve všem naváže. Můžeme se tak těšit na skvělou 2D plošinovku plnou krve a brutality, ovšem podané v doslova uměleckém kresleném zpracování.
Hned začátkem roku bychom se měli dočkat tohoto druhého pokračování, které opět vyjde pod hlavičkou Klei Entertainment. Všechny materiály vydané k této hře nasvědčují, že se na základním konceptu nezmění nic podstatného a to jsme upřímně rádi. Zkrátka půjde opět o parádní akční řežbu v retro 2D provedení. Vylepšen bude systém zbraní i komb a fanoušci jedničky se mohou tentokrát těšit na společné probdělé noci. Dočkáme se totiž online kooperace, jež by měla znatelně prodloužit a zároveň osvěžit hratelnost. Zkrátka ve dvou je to vždycky lepší!
Platformy: PC, PS3, Xbox360 | Datum vydání: 1. čtvrtletí 2012
Tony Hawk Pro Skater HD
Skateboardingové hry bývaly ve své době nesmírně populární a oblíbené. Pokaždé jsme se těšili na nové pokračování, to přišlo většinou s dostatečným počtem novinek a takříkajíc všichni byli spokojeni. Pak se ale něco stalo a nové moderní díly Tony Hawk Pro Skater přišly s tak razantními inovacemi a snahou o to být „husté”, až to bylo příliš. A série nakonec prakticky vymřela. Naštěstí se někdo tam nahoře (myšleno na vysokých postech herního vydavatele Activision) probral a rozhodl se navrátit sérii šťávu a oblíbenost.
Rozhodli se vydat hodně vychytralou cestou, ale proč ne. Hratelnostně byly nejlepší první tři díly této série, které by ovšem v dnešní době nikoho nezaujaly, ani nenadchly vzhledem ke svému zastaralému vizuálnímu zpracování. Dočkáme se tak remaku s moderní HD grafikou, jež má obsahovat věci z prvních dvou dílů Tonyho. Zkrátka bude to klasická hratelnost (bez všech těch rádoby super kudrlinek okolo) v hezké nové grafice. Určitě se těšíme, přestože asi většina z původních hráčů Tonyho už odrostla z let, během nichž je bavilo právě ježdění na skejtu.
Platformy: PC, PS3, Xbox360 | Datum vydání: 1. polovina 2012
Windows 8
Ehm, výběr nejočekávanějších her příštího roku a jsou zde nové Windows? Ano, přesně tak. Zkrátka dnes jsme v ostatních žánrech, tudíž proč by zde nemohl být celý operační systém. Microsoft nás potěšil vymazlenými Windows 7 a musíme doufat, že i v případě tohoto nástupce se všechno podaří a půjde o další kvalitní operační systém.
Navíc svůj prostor v našem dnešním přehledu si Windows 8 zaslouží i díky tomu, že se má jednat do velké míry o herně zaměřený systém. Microsoft sem chce více zakomponovat přímo herní podporu, a to v podobě jejich Games for Windows Live. Naštěstí snad v nové a úplně předělané podobě. Dokonce se hovořilo o tom, že by teoreticky tyto Windows dokázali umožnit hrát na PC konzolové hry z Xboxu360, což by byla teprve bomba pro všechny zaryté PCčkáře. To je ale spíše jen spekulací a osobně tomu moc nevěříme, i když by to určitě bylo skvělé.
Platformy: PC | Datum vydání: 4. čtvrtletí 2012
Právě operační systém od Microsoftu završil náš přehled nejočekávanějších titulů příštího roku v ostatních žánrech. Pokud si ale pamatujete naše seriály z minulých let, pak vám musí být jasné, že tím to všechno ještě nekončí. Opět zítra se totiž podíváme ještě na nejočekávanější konzolové hry příštího roku.
Nejočekávanější hry roku 2012 - ostatní žánry
Windows 8 je hra ?? Tohle je moc
Prý nejočekavanější hry 2012. A co nekoukám windows 8 xD To mě pobavilo K očekaváným určitě patří, nikoliv k hrám
nechápu co na tom nechápete když vám to tam vysvětlil proč to tam dal
Jako každej díl ze série DiRTů to bude nářez !!! )) Už s toho Mustangu na Screenu vyplívá že tam asi budou Americká auta (Což by bylo skvělé!!! ) a doufám že jich tam bude dost !!! A Demolition Derby ??? To bude něco neskutečného !!! Jen tak dál Codies !!!
Právě W8 bude nejlepší klikačka, co příští rok vyjde, to co naklikáš ve Woknech nenaklikáš nikde jinde... takže jde o hru
kteří se ani neobtěžují přečíst si prvních pár řádků pod nadpisem :-(
příští rok bude zajímavý, ale na posledních pár měsíců letoška to mít nebude O tyhle hry mi vydrží na hodně dlouho
Ani v jednom článku nebylo zmíněno např: Resident Evil Operation Raccoon City nebo METRO: Last Light :( Copak tyhle hry nikdo neočekává ??? Třeba já se na RE ORC těšim Jen je škoda že to RE neni plnohodnotná šestka :( Wesker neni mrtvej !!!
Mozna jste si toho nevsimli, ale vse se zase vraci do starech dobrech dob, a to je dobre a je sakra na case....
trochu mě zarazilo, že v této hře ani po letech není příliš pořešena gravitace. Z videa je patrné, že onen vrh kolmý, který skateboardista vykonává na U rampě s fyzikou příliš neladí. Podobné věci jsem si všiml už někdy ve třetím, či ve čtvrtém díle v multiplayeru, kde bylo přímo vidět, že cizí pozorovatel viděl skateboardistu dělat šíleně neplynulé a mnody trhané pohyby například při návratu z airu na rampě. Trochu mi to připomnělo slavné GTA, kde se ani po letech autu nedokázala promáčknout střecha, pokud na ni z výšky dopadlo
Not akt o je paráda x)
Játo četl a stle to nechápuco dělá OS mezi hrami. To že tam napíše:"Tak se klidně po*****,ale už sem nevěděl co tam dát, tak je tu win8." mi opravdu nepřijde jako dobrý důvod -.-
... podle toho traileru. A zřejmě jediná věc z tohoto článku, kterou bych si i zahrál, kdybych měl víc času
Přesně jak psal prase co dělá OS mezi hrami ??
Za ty Windows 8čky vám dám pouze 3 hvězdy
Měl jsem možnost vyzkoušet developerskou verzi a musím říct že radši zůstanu u 7ček
Windows 8
Windows 7
Autor je jaksi divně inteligentní Prej nejočekávanjší hry roku, a i když ostatní tak on si tam hodí W8 , to je moc
Stejnak tam dal W8 aby se blbečci jako vy měli čemu divit...
Radši si počkám na Win 9 - vzhledem k dosavadní strategii a výkonům, které M$ v této oblasti ukázal je dost pravděpodobné, že W8 bude podobně "kvalitní" nedodělek, jako vista :-D
- vždy, když vyšel nějaký povedený OS, byl následován propadákem - Win 98(i SE) dobrý, Win ME - systém, který nevydržel fungovat bez problémů déle jak 2 týdny, pak Win XP - hodně povedená záležitost následovaný Vistou - ta měla 5x větší HW náročnost a 5x nižší výkon :-D, dále poměrně povedený win 7 (opravená vista) no a následuje win 8 - tak se necháme překvapit...
Koukam, ze stale prezivaji uplne bezkonkurencne vymatlani tvorove v dnesni dobe.
Pokud by jste si vy ( tato sekce bude vypipana ) **** *** ****** **** a ***** ******** precetli cely clanek, tak se doctete, ze autor schvalne na to poukazuje, aspon delate ze sebe poradny blbce verejne... 2x mer jednou rez aneb nejdriv si ty debile precti clanek a pak ho kritizuj!
win8 sem jednoznačně patřej vždyť máš tam něakej začátek ze kterýho jde všechno dobře ale jak se dostáváš dál a dál tak zjištuješ že tu něco nehraje a ten pravej boj začíná , mno pak je tu pár menších i větších bitev až se nakonec dostaneš k hlavnímu bossovi a k následnému reinstalu na win7
Asi jediný na co se těším a myslím že i hodně z vás je GTA V .... Jinak z těhle her se mi nic moc nelíbí... Tony je až moc přehnanej, shank bych si nikdy nekoupil už jenom kvuli tomu traileru, euro truck se mi zda porad stejnej, a auta mě moc nebereou ;)
Těším se!
Na Euro truck simulátor 2 se hodně těším. Hrál sem jak první díl tak german truck. Doufám, že tam autoři dají více českých měst, zvětší města a změnší dálnice a zvýší počet malých silnic, protože v minulosti byli města malá, cest jen pár a všude jen 3 proudé nekonečné dálnice. Takže fajnšmekři jako já museli stahovat mapy aby se dostali do Afriky, anglie, nebo do skandinávie a ty mapy byli lepší než originál = ostuda pro autory.
Na GTA V. se těší asi každý, ale jelikož já nehrál ani GTA IV. tak nespěchám
Mno a lety od Microsoftu budou taky best
GTA V! Bezkonkurenční!
tohle jsou ocekavane hry: SoulCalibur V, Kingdoms of Amalur: Reckoning, The Darkness II, Ninja Gaiden III, Syndicate, Max Payne 3, Silent Hill: Downpour, Mass Effect 3, XCOM, Resident Evil: Operation Raccoon City, Sniper: Ghost Warrior 2, Dragon's Dogma, Sniper Elite 2, King Arthur II - The Role-Playing Wargame, Resident Evil: Revelations,
Pěkný článek 5*
těším se na Dirt Showdown a tony hawka inak nic moc.
těším se na: Dirt, Euro truck a GTA
Jako.. Nemůžu si pomoct možná to je jen mnou ale... Prostě mi ten Trailer k GTA V strašně přípomíná trailery ke hrám typu The Sims Místy ještě křížený s City Life
Sice to ježdení nevypadá moc realisticky,ale to už k Tondovi asi patří :)
Grafika vypadá povedeně,snad nebudou vysoký HW nároky..
Nevíte kde byl ten trailter natočen ? Protože tomuhle já říkam graficky povedená hra. Jak reál.
souhlasim s nevim jmeno2 a četl jsem že tam má byt víc malých silnic a hlavě TUNING TRUCK!!!!!!!!!
Uz aby vysel, tesim se na nej od oznameni
už se tešim na tony hawka nejlepši hra vždy mě bavila..
No gta 5 bude asi velká mrda podle traileru, ale bojím se že mi to pc už nerozjede alespon na střední detaily
Hawk 2 a 3 určitě nejlepší, já sám je hraju doteď a pořád mě baví. Na toho novýho se teda těšim když to má bejt retro ale jen aby... a ten ms flight taky vypadá dost dobře
Jasná volba.... těším se :-*
No jake to bude mit naroky by me zajimalo bych se nedivyl pozadavek na hardisk 35-45GB
Podle me se na win 8 uz bude lysit pro jakou grafarnu by to melo byt nebo ja mam win 7 pro Ati takze by to mohly uz odlisovat
Jako sorry, ale ty W8 sem do článku s nadpisem "Nejočekávanější hry roku..." opravdu nepatří a obhajovat to tvrzením "...dnes jsme v ostatních žánrech..." je docela zarážející a naprosto irelevantní. Autor Cheech_Chong, dle mého názoru patří k těm lepším tady na GP, tak doufám, že toto je jen mimořádné uklouznutí a že jeho články neklesnou na úroveň autora Corneliuss nebo ještě hůře na úroveň "autora" xjohn (i když taky sem tam napíšou něco dobrého).
MafesX zajímalo by mě, jakou používáš Linuxovou distribuci? (pokud napíšeš Ubuntu nebo jemu podobnou, tak asi smíchem spadnu ze židle )
Jasná volba .. Nedávno vyšli Win 7 a už pomalu budou nový Win 8čky .. Jde to strašně moc rychle, jen by z lidí tahali peníze ..
Místo toho Samsungu by si mohl mít za stejný prachy docela dost výkonou herní sestavu...
gta RULES !! : d natešený
Tak to je luxus
MASAKR MASAKR MASAKR https://www.gamepark.cz/img/smile/dance.gif
on to obhajuje tím, že Win8 by měli být "herní" OS.
Ale chápu, je to až na konci článku, né každej tam dojde.
Super článek
U Euro Trucku by nebyl špatný multiplayer ;) určitě by to bylo živější ;)
určitě DIRT
Tony Hawk a GTA, zaručeně
Už aby to bylo
V době vydání GTA V by měla přijít i vlna nakupování nových pc sestav. Podle traileru jde vidět, že se bude jednat o nejnáročnější hru vůbec. A jak už to známe i u předchozích dílech gta, tak tato hra bude zahrnovat hned několik herních žánrů. Jsem taky zvědav jestli v gta v bude i část města Las Vegas, známé v SA jako Las Venturas
to je jeho druhá obhajoba a ani ta nemění nic na tom, že je to stále "jen" OS a mezi hrami nemá co dělat.
wery good
takéto hry majú byť
Nejočekávanější!
na to se tesim nejvice
Už se těším na GTA V - všechny díly mě zatím bavily tak udidím jak mě překvapí pětka
Jen GTA V inak nuda
GTA win
Docela zajímavé.. Ale znáte finále při hrání
Buď propadák a nebo skvělá hra.
Shank a Samorost mě nijak nezaujaly, ale jinak si myslím, že je na co se těšit
Jako každé windowsy, které přicházejí po dobrém windowsu, tyhle budou špatné. Nejedná se jen o statistiku, napovídá tomu i ona specifikace - snaha skloubit desktopový systém se systémem pro přenosné zařízení s dotykovým rozhraním... nemůže to jít oboje v jednom. Bohužel... a Windows for Games LIVE? Když v Česku ani nemají podporu některých her, takže si ani originál nezahrajete po síti a podobně? WFGL je akorát piece of shit, který kurví jinak dobré hry, museli by hodně zamakat a dotáhnout podporu a funkčnost někam úplně jinam, abych je vzal na milost, natožpak abych to vítal...
tešim se na euro truck simulator 2
dobry clanek
s predvedaných hier je snáď najväčšie prekvapenie GTA 5, ktoré si toho veľa sľubuje a ďaľší prúser ako bola GTA IV, hoci príbeh výborný no potom čo sa týjalo mesta nič moc, tak dúfam , že neskalmú
sem zvědavej s čím se vytáhnou tentokrát
a co assassin III ?
Celkem se tesim na MS Flight a GTA V :) dnas V nepodeli jako IV
...sakra, makat ještě i u PC
ADASD
Klid, ještě ani nevyšel první teaser trailer, nebo screenshoty.
pes2013
tak to sem zvědav co zase vymyslej
těšim se
CJ prostředí z LOS santos se možná vrátí... korbění na pláži, závod na biku lesní krajinou, šu.. v autech atd atd... moc zvědav jsem.
sadfasdfa
Na to GTA se obzvlášť těšim :)
kks dirtko mne dostalo ..:D no a GTAV hh čo dodať ten rok 2012 bude fakt perny len dúfam že to priatelka zvladne...:D
ETS 2, GTA5, už se těším
Uz se tesim :)
Ta příroda mi v gta 4 chyběla.
Taky mám takový dojem :) holt Rockstar Games se polepšili :)
Euro truck simulator jsem hral a dvojka vypada uzasne tesim se na ni :D doufam ze to bude narez !!
hrál jsem všechny jsou libové ;-)
dsa
To bude jizda ! už se těším
AT uz je GTA venku dpc :D :(
fakt dobry
nevypadá to dobře :(
super doufám že ty hry z toho xboxu půjdou :D
sem zvědav co zase vymyslej
nejvíce se těžím na GTA 5 až jsi ho koupím doufám že mě překvapí jinak článek 5/5
GTA 5 = budouci nice game
Grand Theft Auto V to by mohla být pecka ale i cena taky bude pecka.Jinak moc pěkný článek.
už se těším na gta 5
Grand Theft Auto V .. asi nejvíc hra
vypada luxusne :D neskutecne se tesim
zatim se nehral ani IV a uz delaj V ...:D