Call of Duty 4 vzbuzovala už během svého vývoje velké vášně mezi hráči. Všichni se ptali, jestli přesun hry z prostředí 2. světové války na moderní bojiště neuškodí atmosféře hry. Otazník visel i nad tím, zda se povede udělat dobrý multiplayer a jestli hra bude optimálně vyvážená, hlavně co se map a zbraní týče.
Na novou hru se těšili jak fanoušci Call of Duty, tak příznivci Call of Duty 2. Je dobře známo, že právě při vydání Call of Duty 2 se našli tací, kteří hře nikdy nepřišli na chuť a početná komunita se tak rozdělila na půl, přičemž mezi příznivci té které hry panovala (a stále panuje) jistá nevraživost. Od nového dílu série tak mnozí čekali, že by se hráči mohli opět sjednotit.
Možnost vytvoření jedné obrovské komunity se však záhy po vydání Call of Duty 4 ukázalo být těžko dosažitelné. Jak už to tak obvykle bývá, hned poté, co si někteří nainstalovali hru na svůj harddisk, se začali objevovat radikální názory zapuzující Call of Duty 4 na věky věků, stejně jako oslavné ódy vychvalující čtyřku jako doposud nejlepší díl série.
Náš článek nemá za úkol nějakým způsobem hráče rozsoudit a jednoznačně doporučit, jestli hrát Call of Duty 4 nebo ne. Pouze vám nabídne pohled několika známých osobností na některé klíčové otázky, které jsou pro hru s progamingovou aspirací důležité, a které mohou některým hráčům při rozhodování o tom, zda-li to s Call of Duty 4 zkusit nebo ne.
Otázka 1 – Jaké dáváš Call of Duty 4 šance na profesionální herní scéně?
Wreis (hlavní admin Call of Duty 2 na GameParku): Šance hře dávám velké, pokud nebudou evropští admini brát názor amerických hráčů a nebudou pomocí pamu z hry dělat Call of Duty 1 a Call of Duty 2. Vypnutí mnoha zbraní, kouřů a jiných funkcí odrazuje mnoho hráčů. Pokud někdy povedu jakýkoliv turnaj či ligu v Call of Duty 4, budu se tomu velice bránit a v žádném případě nedopustím, aby se toto osekání hry dostalo na Gamepark.
mcMike (ex-admin Call of Duty 1, nyní admin Call of Duty 4 na GameParku): CoD4 má podle mne velké šance, pokud z toho ovšem parta cvoků neudělá nejakou okleštěnou verzi nějaké starší hry. Jak se tak dívám, všude po světě se hodně hraje, jen mých kamarádů (pár bláznů z USA) tvrdí, že tahle hra SUX. Dokonce jsem se díval, že celkem velká část Counter-Strike komunity na hru přechází.
Plague (hráč týmu eSuba): Rozhodně mnohem větší než dvojce, už teď jsou vidět určité náznaky, že to bude lepší.
tRume (hráč týmu faberi Bellatores): Tou podporou, která se tu vyskytla hned ode dne vydání hry a tím, že jsou vydávany pravidelné updaty, to prozatím vypadá, že by hra mohla hlásit velký uspěch i v progamingu. Rozhodně bude hodně záležet na tom, jaká budou pravidla hraní, co bude/nebude povoleno atp. a taky zda se bude v Evropě hrát jinak než v USA. Pokud by vše dopadlo tak, jak má, máme se opravdu na co těšit.
Deatr (admin Call of Duty 1 na GameParku): V Evropě bude hra na špici jako vždy, ale ve světě bude kulhat. Přeci jen jsme si zvykli na název ''Call of Duty''. Celkově to vidim spíš tak, že se prosadí Enemy teritory, BF nebo nějakou hru, co využívá Unreal engine.
Ammoniac (hlavní admin Call of Duty 4 na GameParku): Z řad mnohých CoD2 hráčů už byl cítit značný hlad po novém dílu, v podstatě všichni se na něj velmi těšili. Dá se říct, že CoD2 byl přijat částí komunity velmi chladně, částí zase pozitivně. CoD4 je v tomto jiný, získává si oblibu i mezi hráči, kterým se druhé pokračování vůbec nelíbilo, ale začínají ho hrát i hráči jiných her, třeba CS:S. Takže šance má velké, teď hodně záleží na tom, co s hrou udělá PAM, který z toho vytvoří úplně jinou hru – která se bude hodně podobat ostatním progamingovým titulům, ale s původním CoD4 bude mít už jen málo společného.
Nodlle (manažer týmu eSuba): Troufám si tvrdit, že CoD 4 bude první ze seríe Call of Duty, které se výrazněji prosadí. Do jaké míry bude konkurovat CS, CS:S a podobým je už otázkou podpory ze strany vývojářů a počtu dotovaných turnajů. Chce to udělat ten první větší krok a máme vyhráno.
zafo (hráč týmu nEophyte): Call od Duty byla vždy jedna z nejhranějších, ne-li nejhranější FPS hra po CS a CSS. Proto si myslím, že další pokračování bude ještě mnohem úspěšnější a více podporované než předchozí díly. Pokud IW nepoleví ve vydávání patchů, může být CoD 4 za pár let úplně někde jinde než byla doposud CoD 2.
Slovo závěrem: Většina sudiček, můžeme-li tak dotazované nazvat, prorokuje Call of Duty 4 dobrou budoucnost. Většina se také shoduje na tom, že bude hodně záležet na podpoře vývojařů, vydání PAM modu a počtu dotovaných turnajů pro hru.
Otázka 2 – Jaký máš názor na to, že se CoD4 neodehrává za 2. světové války, ale v přítomnosti?
Wreis: Vidím to momentálně jako pozitivum. Téma WWII v seriích CoD bylo zcela vyčerpáno.
mcMike: Nejprve jsem málem dostal osypky, pak jsem se zhnusil a když jsem si CoD4 zahrál, tak jsem musel usoudit, že je to super. Ve stylu dost už bylo minulosti, človek žije přítomností, se vrháme do bitvy s modernímy lumpy. Je příjemné kostit něco jiného, než Helmuty. A ještě příjemnější je, že zafačované hlavy lze zbavovat života mnoha způsoby. Stejně jako je dokonalá mluva ve hře.
Plague: Je to vítaná změna. Jako asi každého, i mě chytl kdysi Counter-Strike kvůli moderním zbraním a všemu okolo. Nejinak je tomu i v Call of Duty 4, kde se navíc tento aspekt perfektně skloubil s hratelností, která je Call of Duty sérii vlastní.
tRume: Pro mě osobně je to celkem úleva, téma druhé světové války bych definitivně uzavřel sérií Medal of Honor. Hry odehrávající se v druhé světové už nemají podle mě čím překvapit. Beru to jako změnu k lepšímu.
Deatr: Přeci jenom omývát o hlavu jedno a to samé a zlepšovat jen grafiku je o ničem. Přidat jednou aim ve skoku, to nikoho neoslní. A nezapomeňme, že vývojáři určitě věděli o Medal of Honor. Myslim si, že lidi si brzy zvyknou. Přece jenom v modernim světě je válek dost. Ve hře máte možnost vybírat si z více zbraní, používat různé jiné doplňky, které ve druhé světové nebyly. Takže můj názor je ten, že je to krok kupředu, i když to někomu něco vezme.
Ammoniac: Nemám s tím nejmenší problém. Když se tato informace kdysi dávno objevila, byl jsem hodně skeptický. Teď, když před sebou máme výsledek, můžu s klidem konstatovat, že je to jen dobře. Prostředí a zbraně se sice změnily, ale hratelně je to staré dobré CoD. Díky HardCore modu si hru navíc mohou vychutnat i hráči, kterým se zdá klasický multiplayer příliš arkádovitý.
Modlle: Dost mi chybí rifle. Jinak si myslím, že je to v podstatě jedno a určitě se jedná o jisté zpestření.
zafo: Ze začátku mi to trochu vadilo, ale teď jsem si na to už zvyknul a baví mě to mnohem víc než Call of Duty 2. Jediná věc, kterou trochu postrádám, jsou pušky, ale ty plně kompenzuje M16. Myslím, že v dnešní době už není trend vydávat hry z druhé světové války, respektive vychází jich čím dál tím méně.
Slovo závěrem: V druhé otázce byly odpovědi dotazovaných takřka identické – všichni se shodli na tom, že druhá světová válka vyšla z módy a že přenesení hry na moderní válčiště je jednoznačným krokem kupředu.
Otázka 3 – Jak bys hodnotil zbraně, které ve hře jsou? Jsou vyvážené nebo mezi nimi existují silnější a slabší?
Wreis: Musím uznat, že kromě jedné, a to P90 se výrobcům podařilo skvěle vyvážit všechny zbraně. Některé kopou při střelbě, ale jsou velmi účiné, některé ne, ale tím se jejich účinnost velice snižuje. Jediné, co by z příslušenství ke zbraním nemělo být, je přehnaně účinný granátomet.
mcMike: Pro každého něco, hodně zbraní, hodně typů hráčů. Mě třeba baví ustřelovat protihráči uši po ranách, kdežto naši hráči ujíždějí na zbraních typu P90. Moc se mi líbí tato variabilnost hry. Dokonce několik pistolí dokáže přijemně zatěžkat pouzdérko u pasu. Rozplývám se blahem a nejraději bych si vzal něco z monitoru domů.
Plague: Docela mě mrzí, že téměř každý hraje v zápasech pouze s M4, občas se objeví sniperka, AK, M16 nebo nějaký ten sprej, ale to jen výjimečně. Nejde o to, že by byla M4 nějak přehnaně silná, vývojáři spíš ostatní zbraně (především AK) dostatečně nevybavili – jde hlavně o účinek a kopání zbraní.
tRume: Pár favoritů na post nejpoužívanější zbraně tu je, z assault skupiny AK47 a M4. AK má větší damage, m4 menší recoil. Automatické snipy jsou celkově hodně přetaženy a už jsou vlastně zrušeny. Hodně zatím záleží na tom, co bude a co nebude povoleno, od toho se bude výběr zbraní odvíjet.
Deatr: Je to jako všude, co si vezmeš to máš. Někomu vyhovují těžší, někomu lehčí zbraně. Co se týče síly, je to to samé – někdo radši sundá někohou snipou na jednu kulku než aby plácal 10 nábojů. Rozhodně existují rozdíly mezi zbraněmi, ale nedá se říct, že by tu hru něak zásadně ovlivňovaly.
Ammoniac: Všude jsou silnější a slabší zbraně. V CoD4 je to navíc umocněno tím, že ty silnější získává hráč postupně, podle toho, jaký level se mu podaří dosáhnout. Záleží spíš na tom, jak kdo umí s kterou zbraní zacházet.
Nodlle: Rozhodně bych nepovažoval všechny zbraně za vyvážené. Oproti CoD 2 zde existuje ohromný rozdíl mezi jednotlivými zbraněmi. Vyjmenujme například Desert Eagle, těžké kulomety, P90…Naproti nim bych mohl postavit například sniperky, se kterými je téměř nemožné pořádně hrát. V pravidlech se bude muset přesně stanovit, s jakým arzenálem se hrát smí a s jakým ne. Nějakým zbraním bych možná damage ubral a nějakým naopak přidal.
zafo: V každé hře jsou rozdíly mezi zbraněmi, tady je to také. Existují zbraně, které mají vyšší damage a naopak. Pak zbraně, které mnohem více nebo méně kopou. V celkovém měřítku bych ale řekl, že jsou optimálně vyrovnané a není tu problém jako v CoD2, kde byl např. Thomson strašně silnou zbraní.
Slovo závěrem: U otázky zbraní už nebyli námi zpovídaní jednotlivci tak jednotní, jak tomu bylo u minulých otázek. Někteří míní, že zbraně jsou optimálně vyvážené, druzí se zas shodnou na tom, že bude nutné z arsenálu některé zbraně vyřadit. Hodně dotazovaných se také shodne na tom, že sniperka je v Call of Duty 4 prakticky nepoužitelná.
Otázka 4 – Jak bys hru srovnal s Call of Duty a Call of Duty 2?
Wreis: Je to velice těžké srovnávat. Výrobcům se povedla vyjímečná hra, co se týče obtížnosti hraní (není tak směšně jednoduchá jako Call of Duty 2), s minimem bugu (oproti Call of Duty 1) a přitom skvěle synchronizovaná s DirectX 9.
mcMike: A jsme u toho, za tuto hlášku jsem chtěl už pár lidem vyndat žaludek ústy. Nesrovnávat, prosím. Nejenže to podle mne nejde, protože jsem zaujatý (nesnáším CoD2 a CoD1 pro mne vždy bude mít kouzlo – byla ta první a nej), ale ty hry jsou velmi rozdílné. Hodně mi vadí, že se kde kdo pokouší z CoD4 udělat něco jiného, než ve skutečnosti je. Je to nová hra, tak ji tak berme a přistupujme k ní s ohledem na její tendence pro svět progamingu.
Plague: Je tu mnohem méně rozdílů ve srovnání s dvojkou, než tomu bylo v případě rozdílů mezi CoD1 a CoD2. Hratelnost je v podstatně stejná, jen to celkové prostředí a zbraně dodávají hře novou sílu, která přináší spoustu zábavy.
tRume: Jedničku jsem neměl možnost hrát. Dvojce se to celkem podobá, je tu pár nových věcí, které i když jsou to maličkosti, tu hru celkem změnili, jako sprint, cooking nady, flashe, stuny, prostřelování zdí, upravování si zbraní a mnoho dalšiho.
Deatr: Po herní stránce mně hra připadá spíše podobná CoD 2, ale po stránce logické spíše CoD 1. Osobně mě zklamal krátký singlplayer.
Ammoniac: Považuji CoD4 za nejlepší díl celé série, co se hratelnosti týká. Samozřejmě je trochu mimo srovnávat tyto hry vzájemně, protože je dělí rozdíl několika let. CoD4 je přímo tvořený pro public hru tzn. není to progamingová hra, na které jsme v současnosti zvyklí. To je jasně vidět na již zmíněném chystaném PAMU, který v podstatě ořeže, co se dá. Čistokrevní progameři to takhle zřejmě potřebují.
Nodlle: Hra je akčnější, méně zde záleží na skillu jednotlivce a větší roli hraje celková sehranost týmu. Také přibylo mnoho nových prvků (flash, stun granát,…). Jestli tyto novinky hře prospějí nebo ne zjistíme až časem.
zafo: Tahle odpověď je naprosto jasná a myslím, že každý by řekl úplně to samé. CoD 4 se naprosto vůbec nedá srovnávat, je to úplně jíná liga. Jednoduše, je to mnohem kvalitnější hra, méně bugů, je daleko více o skillu než predchozí díly, s tím je spojen i mnohem větší zájem sponzorů a větší podpora od vydavatele.
Slovo závěrem: Jak se dalo tušit, otázka srovnávání her Call of Duty série přinesla i rozdílné názory. Někteří se přímému srovnání vyhnuli poukazem na to, že se jedná o úplně odlišnou hru, jiní považují Call of Duty 4 za nejlepší hru série. Zdá se tedy, že i tady platí osvědčené pravidlo – každému podle jeho gusta.
Otázka 5 – Co si myslíš o multiplayerových mapách přítomných ve hře? Jak je hodnotíš?
Wreis: Některé mapy jsou vyrovnané a některé jsou naprosto nepoužitelné. Všechno nemůže být perfektní. Doufejme, že nadále budou oficiální mapy přibývat.
mcMike: Mapky na mne ze začátku působily malým dojmem (to když jsem hrál 12/12), ale pak jsem zkusil hrát v normálním počtu lidí tzn. že nás nebylo jako krys a že jsme po mapě neběhali jak hejno křečků, co slepě střílí do davu, ba právě naopak. Velikost map zůstala v rozumném meřítku, spád hry se zachoval (i slepé střílení) a ujistil jsem se, že spousta map je krásně vyrovnaných a nabízí stejné šance. No a pár jich je na pytel, že.
Plague: Z těch cca sedmi "vyvolených" mi přijdou všechny velmi dobře hratelné. Jediné, co mi vadí, jsou tupé rushe na vacantu a jednostrannost mapy district, kde je útočící strana doslova zaměřena a šikanována na vlastním respawnu.
tRume: Pokud se nemýlím, tak multiplayerové mapy jsou všechny převzaty ze singlu. Většina by se dala normálně využít, ale jak bývá zvykem, vybere se jich opět jenom pár a ty se budou na profesionální úrovni hrát. Každá je svým způsobem unikatní, na každe se dá hrát jiným stylem. Já osobně jsem spokojený a i když si s tím vývojáři asi nedali moc práce, povedlo se jim to.
Deatr: Zatim se mi zdají povedené, stačilo by ještě pár vychytávek a jsou vysloveně dokonalé, ale to snad přijde. Takže bych mapy oznámkoval jako ve škole, a to známkou 1-.
Ammoniac: Map je překvapivě hodně a jsou obecně spíše menší. Mně vyhovují, i když mám radši mapy rozlehlejší až velké. Přesto mě v CoD4 baví všechny, a to je co říct. Některé mapy se pro progaming nehodí díky své struktuře (velikosti) a hráči, kteří budou chtít hrát závodně, je budou zcela jistě ignorovat.
Nodlle: Nemám je sice tolik nahrané, ale co jsem slyšel od ostatních, tak tvůrci sice vydali mnoho map, ale hodně z nich je nerovnoměrných nebo pro oficiální zápasy nepoužitelných, a tak se nám maplist opět smrskl na nějakých 5-6 map. A ty už celkem ujdou.
zafo: Zatím se spekuluje o tom, které mapy budou oficiální a které ne. Těch zhruba 6 map, které se hrají nejvíce, mi přijdou jako rozumně vybrané a jsou kvalitní, co se týče vyrovnanosti stran a také v tom, že jsou středně velké. Kola probíhají vcelku rychle, nekempí se jak v předchozích dílech a hra je mnohem svižnější.
Slovo závěrem: Multiplayerové mapy hodnotí všichni takřka shodně jako dobré, byť někteří připouští, že pro potřeby profesionálního hraní se některé zákonitě z maplistu vyřadí.
Otázka 6 – V čem vidíš největší negativa Call of Duty 4?
Wreis: V šíleném dosahu vybuchujícího auta a v hráčích.
mcMike: Když to řeknu upřímně, tak skoro v ničem. Nenašel jsem nic, co by mne extra popudilo (až na malilinkou arkadovost, ale té se nevyhneme – hra musí být pro široké konzumní masy). Negativum vidím snad jen v obci online "přeborníků", která si myslí, že se v tom vyzná a že má právo se plést do toho, jak se hra bude hrát, jak se bude moc očesávat a jak moc se rozhodnou ji pokazit – tím bych chtěl podravit kluky z Clanbase.
Plague: Kromě komunity rozhádané kvůli pravidlům mě žádné negativum momentálně nenapadá.
tRume: Ve dvojce byl hlavní problém headshot, dal ho každý, ať už se snažil nebo ne. V CoD4 se tomu asi chtěli vyvarovat, tak je na druhou stranu téměř nemožné HS dát a pokud ho dáte, tak je to zase náhoda. S CoD4 přišla i novinka, že bude každý rok vycházet nový díl této hry, což beru jako naprostou hloupost. Vezměte si třeba Counter-Strike, ten¨se drží na scéně už hrozně dlouho a stači ho jen podporovat. Jestli se vývojáři rozhodli vytvářet pořád dokola nové díly, ztratí mnoho fanoušků.
Deatr: Spíš než negativum bych to bral tak, že se mi nelíbí prostřelování zdí a tzv. perky. Přeci jenom z FPS dělat RPG…
Ammoniac: Největší negativum je pro mě absence pušek, to je nedostatek, který mi vadí opravdu hodně. Pušky byly mojí nejoblíbenější zbraní a je velká škoda, že do moderní doby už prostě nepatří.
Nodlle: Až moc všelijakých nastavení, voleb a možností. Bude těžké ustálit pravidla v Evropě, natožpak pro mezinárodní scénu.
zafo: CoD 4 mě fakt hodně chytla, takže těžko můžu něco vytýkat, navíc teď, na začátku, kdy hodně bugů a špatností ve hře bude odstraněno (alespoň v to doufám) pomocí patchů. Žádný zásadní bug ve hře snad ani není, jediné co je nevychytané je snad snipa, která se mě stejně netýká. Až se odstraní fog, zapnou polygony a vyjdou nějaké pamy a patche, tak si troufám tvrdit, že CoD 4 by se mohlo alespoň přiblížit CS nebo CSS.
Slovo závěrem: Překvapivě jen málokdo z tázaných dokázal na Call of Duty 4 najít nějaké negativum. Pokud už někdo nějaké mínus našel, jednalo se spíše o okrajovou záležitost, která je do značné míry záležitostí osobního vkusu. Zdá se tedy, že Call of Duty 4 je hra po všech stránkách dokonalá nebo přinejmenším kvalitně udělaná.
Otázka 7 – Co je podle tebe naopak na hře nejlepší?
mcMike: Perky. Jeden můj kamarád to nazval malými hax-packy, kdy si vyberu, co budu umět navíc (jen brýle s wallhackem chybí). Jinak super je, že si tým vybere, kdo bude snipa a ten dostane lepší plíce, kdo bude rusher – ten dostane přes hubu, protože bude pořát chcípat a kdo bude naopak kemper – ten dostane taky, protože bude neustále zdržovat.
Plague: Líbí se mi, že je hra akčnější (moderní zbraně dělají svoje), rychlejší (sprint), více o taktikách (flashe a více smoke granátů) a je na ní vidět, že si s ní vývojáři dali opravdu hodně práce a nejednalo se pouze o narychlo spíchnutý počin z donucení vydavatele Call of Duty 2.
tRume: Určitě perky a vše s nimi spojené, letecká podpora taky není k zahození. Sice nic z toho nebude platit pro soutěžní úroveň hraní, ale cení se snaha vymýšlet něco nového. Pak je taky dobré přenesení hry do novější doby, do přítomnosti.
Deatr: Týmová souhra v multiplayeru a grafika.
Ammoniac: Chytlavá až návyková hratelnost a zábavnost + perky. Každý si může zvolit sám, co chce vylepšit.
Nodlle: Asi již dříve zmiňovaná rychlá akce a obecně zajímavější děj pro diváky. A do toho vkládám největší naděje, počet diváků je totiž úměrně spojen s počtem sponzorů ochotných podpořit turnaje pro tuto hru.
zafo: Dle mého názoru je na hře nejlepší ta svižnost, která chyběla v minulých dílech. Konečně tu máme hru o skillu, kde se minimálně stává, že tě poráží někdo, kdo není na takové skillové úrovni jako ty sám. Nové zbraně, nové mapy, podpora od výrobce, prostě hra, kterou má smysl hrát a snažit se být nejlepší.
Slovo závěrem: Velká část z dotazovaných vyzdvihla na Call of Duty 4 především vychytávku v podobě perků, které umožňují "vylepšit" svého vojáka tak trošku po vzoru Bioshocku či Deus Ex. Někteří pochválili i to, že hra má spád a svižnost a že u ní mnohem více záleží na individuálním skillu jednotlivce, než na štěstí.
Otázka 8 – Který díl ze série (CoD, CoD2 a CoD4) ti přijde nejlepší a proč?
Wreis: Toto je opět velice těžké zodpovědět. Každý díl séie Call of Duty měl svá pozitiva a negativa. Když se ale o to pokusím, tak si myslím, že Call of Duty 2 byla velice odfláknutá a vydaná o půl roku dříve než být měla. Takže bych momentálně označil Call of Duty 4 za nejlepší díl celé serie. Přirozeně jen pokud z něho ve finále evropští admini, ve své zakrnělosti přijmout něco nového, neudělají Call of Duty 2.
mcMike: Vzal bych to popořadě. Call of Duty 1 byla první láska a vydržela dlouho a taky asi nikdy nezrazaví. Prostě to byla moje milenka, moje touha a měla tak krásná a oblá data, zdrojový kód mne vždy rozpálil, když se na mne usmál. Konzole mě vždy sváděla abych nepřestával, že se jí to líbí přesně tak, jak to dělám. Oproti tomu CoD2 je takový somrák, co mi na něj doma padá prach (omlouvám se zapřisáhlým CoD2 pařanům), originálku ale mám už jen kvůli podpoře vývojářského CoD týmu. No a Call of Duty 4 je taková mladičká, divoká, temperamntní a nadrzo udělaná hra, která svádí miliony hráčů. Jak zpívá Macháček: "A já se topil v ní, jenže ani první ani poslední…." a konkrétně "… napsala mi nožem na záda", přesně to se k té hře hodí. Je vypracováná a člověk si s ní může vyhrát dle své libosti. Vidím to na spoustu hodin v jejím omamujícím objetí, kdy na mé oční pozadí bude monitorem vypáleno její jméno.
Plague: Těžká otázka, vím jen, který díl bych přízviskem nejlepší neoznačil, a to dvojku, což byla hra, která mě nenudila snad jen pár dní po vydání. To rozhodně neplatí o Call of Duty 1 a 4. Těžko bych v tomto ohledu tyto dva díly srovnával, oba byly vytvořeny s chutí a s novými nápady.
tRume: Jedničku jsem nehrál, dvojku jsem hrál asi rok a čtyřku od začátku. Zatím se mi nejvíce zamlouvá čtvrtý díl. Ani nevím proč, možná právě proto, že ji mám šanci hrát hned od začátku naplno.
Deatr: Určitě CoD1. Jelikož se už nesnažím být profi hráč, tak nelezu za každým novým dílem. Zkusil jsem CoD2, hrál jsem ji dva měsíce a vrátil jsem se k CoD1 a u ní už i umřu, je to oldschool hitovka, která nakopla všechny tyhle hry, co se už jen vezou na jejím jménu.
Ammoniac: Na to už jsem v podstatě odpověděl ve čtvrté otázce. Pokud bych měl díly srovnat podle oblíbenosti, bude to pro mě následující pořadí: CoD4 -> CoD1 -> CoD2. A proč? To je jednoduché, CoD4 je ze všech dílů série nejzábavnější.
Nodlle: Tak pro mě byla, je a asi i bude favoritem Call of Duty 2. Strávil jsem u ní mnoho hodin, zažil spoustu skvělých chvil a dosáhl i pár úspěchů. A hlavně ty zbraně…Ale kvůli nám všem doufám, že CoD 4 udělá "díru do světa".
zafo: Bezpochyby Call of Duty 4. Jak už jsem popisoval v předchozích odpovědích, hra je prostě ve všem lepší, více podporovaná, více o skillu, je ze součastnosti, jednoduše je prostě lepší.
Slovo závěrem: Ačkoliv jsme měli "porotu" složenou z příznivců jedničky, dvojky a čtyřky, nakonec se překvapivě většina vyjádřila ve prospěch Call of Duty 4, kterou řada tázaných označila za nejlepší, nebo přinejmenším nejslibněji vypadající díl série.
Závěr
Náš obsáhlý článek je u konce a nezbývá než doufat, že jste si po jeho přečtení odnesli některé zajímavé postřehy či dokonce že jste se s některými odpověďmi dokázali identifikovat a ztotožnit. Koneckonců, nyní je to právě na vás, abyste se vyjádřili v komentářích. Která hra je podle vás nejlepší? Má Call of Duty 4 šanci se prosadit? Myslíte si, že jednička je stará vykopávka, dvojka šmejd a čtyřka nejlepší? Myslíte si opak? Nesouhlasíte s některými názory uvedenými výše? Pak se s chutí zapojte do diskuze! Váš názor nás zajímá.
dobry clanek.. zhave tema..
souhlasim s zachovanim moznosti hry a ne orezavanim a vytvarenim radobycounterstriku pomoci pamu..
Nehraju ani jedno ale i tak jsem si pekne pocetl :) dekuji autorovi
do hajzlu s COD, od zacatku to hrajou jen lamy :D CS foreva!!!!!!!!!!!!! u nas to zacali blbecci hrat jen diky tomu ze se zavedl steam a hafo lidi nemelo klic k CS, a tak zacli hrat COD, ktery bylo zadaco.... TO je prvni velkej duvod. Druhej duvod byla zmena gamezone na gamepark, po tom se dost dlouho sraly servery na CS kde se prakticky nedalo ani pripojit, to ale nikomu nevadilo protoze admini asi byli prisluhovaci CODcka, diky tomu se ceska CS scena roztristila na hafo public serveru,protoze je to ale ZATRACENE dobra,navykova a vyvazena hra hraje se porad dost brutalne, tohle potkat COD tak papa... Nechapu jak to muzete hrat,je to tak pomala hra ze sem se u toho nudil!! A navic diky preciznimu aimu z CS sem si vodil COD "skillery" ze nevedeli ci sou...
Peace <3
pochop ze CS proste nema co se tyce hratelnosti konkurenci, proto musi prijit nekdo nebo neco, co se pokusi priblizit dokonalemu :D myslim ze to bude ale prd platny a tenhle shit budou zase hrat jen deti, nebo trosku starsi deti z |COD1.2..
norme ty si vul, hral jsem csko dost dlouho a muzu porovnat.. to co meleš jsou naprosto nesouvisející sračky, sebral bych lidem s iq pod 120 právo se vyjadřovat protože kam to lidstvo s tímto spěje je docela tragické...
... přišels se zajímavou teorií, z části určitě i pravdivou, ale tolik emocí a oddanosti do toho snad dávat nemusels :D Přiznám se... CS mi nikdy nevonělo, možná právě kvůli tebou opěvované rychlosti, ale to je fuk. Hlavní je, že hraní čehokoliv ještě nikoho lepším člověkem neudělalo, proto je úplně jedno, na čem si zrovna bude kurvit oči :o)).
Ale teď pár poznatků k článku, aby to nebylo úplně OT. Jednoznačně souhlasím s tím, že změna tématiky na moderní dobu je přínosem pro celou sérii, protože dokola neustále omílané téma 2. světové už musí lézt krkem snad každému i zatvrzelému fandovi. Pokud bych si měl vybrat, která ze tří jmenovaných sérií je nejlepší, rozvedl bych to asi takto... CoD2 na mě působil jako nedodělek co se SP i MP týče, takže ten vypadává hned. CoD1 je klasika, která už jen z nostalgie (a nejen té) bude u velké skupiny hráčů na pomyslném trůnu a bude jen stěží sesaditelná. Ani se nedivím, protože ve své době byla jasnou volbou pro každého, kdo zrovna nemusel "naspeedovaný" styl CSka a hlavně... nepotřebovala originálku (WHOAAHH!!! :D) ke hraní na publicu. CoD4 je podle mě trochu (to je pořád silné slovo) návrat ke kořenům a ubírá na té nechutné arkádovitosti předchůdce, který se hlavně díky ní stal sídlem pochybné komunity pubescentů, kterým ještě koule nesestoupily dostatečně nízko, aby vychladly... . Čtverka má podle mě absolutně nejlepší SP, ikdyž zase nechutně krátký, ale to jsem díky jeho epičnosti (místy jsem měl pocit, jako kdybych se koukal na film) a svižnosti schopný odpustit. :o)
No, myslím to utnu, protože stejně nikdo číst nebude :D
Teda Mike, takhle mluvit o hře ...Sem fakt myslel že mluvíš o nějaké té slečné... Jako mazec!! :o))
Jinak ty snipky jsou vylepšené od ver 1.3, chtějí menší čas na zaměření... A když k tomu dáte plíce, zadržíte dech a vystřelíte tak po 0.5sec, tak snipnete hned... Myslim, že snipky nejsou špatné, ale autoři zabránili neduhu jménem FAST shot... kdy člověk nemusel ani pořádně zaměřit, a sestřelil někoho snipkou... Takže pro mne PLUS!
Jinak všeobecný souhlas, s Ammonim... a sem rád, že je tady na pozici HL. Admina a zatim zastává názory normálního člověka a je proti osekávaní.
Osobně když si hru koupim, tak jí chci mít se vším všudy ne? :-) To můžu jít rovnou na CoD2 (fuj tam by sem nepáchnul)... :)
CoD 1 frvr..ale casem prejdu an cod 4 no.co už :-(
Jediná poznámka ... skvělí článek máš za 10 ... :o))) A ta poznámka... proč si se třeba nezeptal na MOD HARDCORE, nebo oldschool, také by mne zajmal názor adminů na tuto alternativu a pak ty VIDEA, škoda, že nejsou nahraná tady z GP, ale všechna jsou z XBOX360 :( A spíš by sem ukázal jaký je rozdíl mezi mody v CoD4... V každém tom videu, většina lidí si neumí představit co co znamená...
A propo... pro Bojlera, bude tohle také určitě číst. Nešlo by zařídit bodování článků nebo jestli o tom aspoň ve vedení uvažujete?? Je to, už delší dobu u blogů, ale myslim, že by autor byl také rád aby měl přehled o tom jak si vede jeho recenze... a opět by jsem to udělal od 1 do 10.
Hrál jsem cssko přes 2 roky(a to je jen source) a můžu s klidem v duši říct, že mě CoD 4 nechává naprosto chladným. Styl hraní CoD 4 se od CSSka naprosto liší a přecházejí jen lidé, kteří šli na CSko kvůli modernímu bojišti. Takovým můžu jen vzkázat "papa a pozdravuj", protože komunitě nijak neprospívali. Znám mnoho HC hráčů CSSka a jak jsem již řekl, pro nás je CoD 4 jen CoD 2 v lepší grafice (btw s tou jednoduchostí, zdá se mi, že CoD4 taky není nejtěžší hra pod sluncem, i když oproti CoD 2...)
v cod4 rifle jsou, napr. m14.. v nejhorsim staci sundat optiku ze sniperky a dat tam ACOG :)
pro ty, co nechapou, co je puska: mame min tri typy: opakovacka (Bolt-Action Rifle) - Mauser (KAR98K), poloautomaticka puska (Semi-Automatic Rifle) - M1 Garand, M1A1 Carabine, M14 - v podstate je to vsechno Garand ale ruzne upraveny... zapomnel bych na G43. posledni je utocna puska (ASSAULT RIFLE) StG44 - (pro ty mene chytry MP43,MP44), AK47, M4, M16 atd... to jsou vsechno pusky, kdo sem napise nakej zvast, ze ne, tak to svedci o tom, jak zbrane zna....
Nechápu co tu řešíte beztak každej jsme jinej a každý můžeme hrát co chcem jeden to a druhej něco jinýho.
PORAD BUDE NEJLEPSI COD UO. JSOU TAM TANKY A JEEPY A TO JE BOMBA
Vydrz, bude vetsi zmena, kde bude i hodnoceni :)
máš naprostou pravdu. Každou LANku s kámošema hrajeme právě CoD UO.. base assault - tanky a džípy.. fakt super zábava :)
moc dlouhý nechtělo se mi to číst, jen jsem to zběžně prolétl a při tom jsem si uvědomil, že se nikdo u toho porovnání nezmiňuje o UO(možná někde trochu, ale když vidim, jak tam furt o omýlaj jiný díly), a vopovažte se říct, že to spadá pod jedničku, když je to pakl, tak za to pěst a jinak upřímně věřim, že ten článek je o něčem.
je rok 2007 a ve hre neni obsazen ragdoll postav, tudiz po zasahu padaji k zemi nasriptovane a ne spontalne podle fyzikalnich zakonu a to je v dnesni dobe proste OSTUDA. proto to nikdy nebudu hrat, je to komercni sra...
hral sem cs a css fakt spoustu let, nerikam cs me bavilo, ale s css mi prislo, ze je to mnohem vic o nahode, zvlast kdyz na publicu skoro kazdej hraje stylem spray & pray s m4 s tlumicem... jako s timhle stylem hry si radsi zahraju Q3A... takze cod4 je pro me osobne konecne zajimava alternativa k css
COD 1 sem nehral COD2 sem nesnasel ( ikdyz singl byl samozrejme super ) a ted cod 4 ktery parim tyden po netu a nemuzu si ho vynachvalit konecne strilecka co me bavi :) a to hraju Q3, dooma2 a obcas CS...cod 4 fakt skvela parba....
Proč nám to píšeš do každého článku?? :) tak si to nehraj... o jednoho míň .. se nic nestane na tobě nezáleží :) bude dalších 10 jiných co rádi pohrajou :D
Přesně tak pro toho nademnou ... taky sem dlouho dobu hrál CoD 1 pak UO a pak sem byl cca půl roku na CoD2 kde to došlo až k takové krizičce, že by sem tam ta prasata nejraději všechny zabanoval za to jejich chování. Koupil sem si CSS, ten hraju rok a půl a stále je dobrý, ale CoD4 mě baví protože je to dobrá alternativa s mnoha možnostma...
Toto je pro me tez docela ozehave tema....asi jako pro vetsinu. Docela me rozesmutneli nazory na dvojku, ale zase je to opravdu¨kazdeho vec. Ja sem sice jednicku nehrala nikdy takze zde nemohu porovnat. Ale zhruba pred rokem me chytla dvojka a to hodne. Kdyz sem se prokousavala do taju hry, klanu, a nasledne tymove hry nadchlo me to tak ze sem s hrou travila dost volneho casu a vzdy kdyz sem chvili nehrala hned uz sem ji zapinala, protoze neco ve me to proste chtelo:)...S prichodem CoD4 je jasne ze sem si to nemohla nechat ujit...po nainstalovani hry to nebylo nejlechci ale clovek se pomalu ucil a zkousel si to "osahat" az to slo...bohuzel blbe okolnosti a zmena netu mi to asi po treti hre utla...takze hraji jen na malo serverech kde se to da a i tak musim rici...ze na rozdil od dvojky kdy sem se na hru trasla, zde se musim donutit ji postit...ale musim zase uznat..ze kdyz to udelam...docela me to chytne...
Proto bych ale nerada, aby hra jako je CoD2 byla tak silene zatracovana...pac kdyz se kouknu na jakykoli server at uz na GP...naslo se dost hracu kteri se v teto hre prosadili;)...
libilo se mi jak Wreis rikal, ze nedopusti aby na GP nebyla hra orezana. To by me teda zajimalo kde jsou smoke granaty tady na GP v CoD 2 ?
těžko hodnotit multiplayer....je brzo
Jak jsem slysel, cod4 jede jenom origo coz je na fuck. POdle meho nazoru je nejlepsi cod2. Cod4 je to samé jako hra S.W.A.T. Nelibi se mi. Miluju cod2.
NJN PARANI !!! COD 1,2,4 sou sracky di te si zahrat raci UT3:D
Je to kanecka hra i kdyz sem ji mel dohratou za 1 den a pul.Libi se mi provedeni i zbrane je to proste soper.
...malejch map. V COD4 prostě nejsou mapy na Snipu i když se sní samozdřejmě hrát dá. Můj favorit je G3A4. Sice střílí jenom po jedný ráně,má menší zásobník ale je přesná a silná.
Proč se neukazuje na gameparku call of duty 3???? CoD 1,2 nejsou ani tak zmála dobrý jako CoD4!!!
Děte hrát UT 2004!!!!!!!!
Doufám že až bude na gp nějaká cod4 klanbáze nebo liga tak že perky atd nebudou ořezané tak jako v pamu... WREISI JSEM S TEBOU
...dost hodně asi první tejden,jakmile jsem měl poslední level,všechny zbraně a různý hovadiny na ně tak už mě hra nebaví. Už neni o co hrát :-/ Měli tam dát víc zbraní místo třeba kamufláží na zbraně (červená,modrá to jsem nepochopil) kterej je málo. Chybí mi tam třeba AK-74 (Je tam AK-74u ale mluvim o pěchotní verzi téhle zbraně) která je daleko lepší než 47. Určitě se k tomu vrátim ale teď momentálně opět CS:S.
pokud se nepletu,tak cod3 je pouze na PS2-3...a stejně prostě staré dobré Ceodéčko se bude hrat furt....Dvoika ma své příznivce stejné jako Čtyřka , která se pomalu rozjíždí na Gp..je to dobře fandim GP ! bye
Kdo chce at si přečte článek o srovnání CoD4 s jedničkou nebo dvojkou na našich web stránkách http://fucking-authority.cholerik.cz/index.php?site=articles&action=show&articlesID=5 jinak si myslím že CoD4 je fakt bomba a že stojí za hraní.
jj souhlasím je to pecka !
nemalo ti hrabe.. :D:D:D
tebe bych zabanoval za spamování :/ Kdo se v tom má pak vyznat ty prase hnusné :/
Kdo je pro boha Modlle ? :D:D
Modlle: Dost mi chybí rifle. Jinak si myslím, že je to v podstatě jedno a určitě se jedná o jisté zpestření.
Nevim jak u CoD1,ale CoD2 je upe sqela hra na multas,a nejaky tym si usmyslel,ze ji znetvori,ted na GP nejsou dymovnice,na vetsine serveru broky coz je skoda,nechapu kamperske hrace keri si porad stezuji na broky,maji si ji vzit tez,a ukazat to tem 2.jinac CoD1 udelala prulom,CoD2 v tom pokracovala,udelala lepsi zbrane,grafiku atd a k tomu je malo narocna na hardware,proste je to bomba,CoD4 za ten 1 jen co ji mam,me zblaznila tak,ze jsem hrace ze tridy donutil ji hrat :D a prosadila se.Je to fakt sqela hra,doporucuji vsem,plno lidi si ji nekoupi bo neni z 2. svet. valky,a plno (jeste vis) protoze je z budoucnosti.multas jeste neparim,ale zacnu hned,jak skoncim singlac,pry je kratky jako vsechny CoDky,coz je skoda,ale zbytek klidne nahradi tuto JEDINOU CHYBU kerou maje laska ma...
Modlle = Nodlle...je to preklep
nejsem hrac cod, proc nejde trefit leanujiciho protivnika? tohle ma byt progamingova hra? http://youtube.com/watch?v=1_oF9TO9PSU
haha
Fakt good recenze hra mne moc bavi total nářez určitě kupte vypalte nebo stahněte a zapařte doporučuju....... :-)
ae věřim že s pačem se to spraví....určo to točili na 1.0
dokud bude existovat chat tak to na gp stejnak hrat nebudu:) staci mi jendo slovo cesky (ikdyz obcas staci manik s granatometem) a uz mi je jasne ze na gp se zase mesic neukazu.....
Podle mě je nejlepší Call of Duty 2, hned za ní je Call of Duty 4 a další díly mě nebaví.
no nic ja prodavam originalku a s touhle komunitou se loučim, protože ta hra mi příde absolutně zmatená a hlavně activision budou v celé serii pokračovat cod5 ....... takže to je hra která se vždy na vzestupu zastaví tím že víde nový díl. prostě jdu hrat CSS a konec ! :D
ja bych to zrusil a rozejl vic Unreal Tournament 3 :]
Dal si si s tim praci a bylo to dobry ale jenom skoda tech videí ty nebyly zrovna nejlepsi:-D ale jinak fakt dobry!!!
XD bo se z toho nic nedozvim
to bych usnul nez bych to precet... :) ale verim ze je to pekny... :D
sem cekal presne tohle
Trosku se rozepisu:
Call of duty 1 - dobra hra, pomerne slusne dokazala skloubit arkadu a taktiku. Mozna nejlepsi dil serie...
CoD2 - Rychlokvaska... tahle hra vubec nemela vyjit... neprinesla nic noveho, jedine absolutni odklon k arkade...
CoD4 - tak a ted toho bude vic...
Naprosto nechapu snahu progamingovych "guru" hru takovym zpusobem orezavat, jak se proslycha. Plne se priklanim k nazoru "chtej z toho udelat CoD2"
Kdyz uz ta hra obsahuje tu moznost, nechapu proc by se mela jakymkoliv zpusobem orezavat. I ten podelany airstrike a helikopteru bych nechal... proc? No proste je blbost toho druheho tymu, ze si nedokaze ohlidat, aby se ten urcity hrac k teto vychytavce vubec nedostal...
Pomerne se mi libi system perku, ovsem nektere jsou mozna az moc "silne" - nektere pak skoro az nepouzitelne - ale mozna se mi to jen zda, diky tomu ze jsem zvykly na urcity styl hrani.
A zastavam nazor, ze aby CoD4 za neco stalo, tak se musi hrat HC mod... jinak to nema cenu... klasicky mod trpi neucinnosti zbrani, coz je pozustatek z CoD2... (s tim spojena i "absence" pusek)
Takze: CoD4 hrat v HC modu a vyuzit vseho, co nabizi... jinak je to prumerna hra...
her se nezastaví a když vyšla CoD jednička tak byla nej v CoD 2 to zmršili nesmrtelností ,CoD 3 jen pro konzole no a CoD 4 newím jestli je lepší ale grafika je dobrá,zlatě CoD at žije nostalgie :-)
Ale 2 taky ušla stejně za chvíli zase vyjde nějáká nová hra a všichni zas budou říkat jak je dobrá.
Prostě vývoj se nezastaví.Myslím že nejlepší by bylo nehrát hry na počítači vůbec a jít radši blbnout někam ven :-) :-)
Njn... retardi zakazujou nejlepsi veci ve hre ... vsechno co je novy zakazou a to stary zustane ... jako vzdy !
COD 4 je fakt suprová pařba a stojí to zkusit i po multiplayeru,ale pozor mohlibyste na tom zůstat závislí jako většina lidí co to pařilo po multiplayeru!! :D:D
ja vim ze to byl preklep jen sem na nej chtel upozornit a bez tech smajliku by si to nikdo necetl :D
JINAK to video s leanem je toceny na patchi 1.3 mrknete na esubu tam se to resi...
a nechapu proc nenechaj novy vychytavky, jeste sem neslysel, aby v nejaky hre zakazali novy herni prvky, ktery sou hodne zabavne.
To je jako kdyby v Red orchestre zakazali palebnou podporu nebo kdyby v DOD source zakazali nady na pusky.
Jinak pro me je nejlepsi multiakce stale DOD SOURCE.
Stranka ceske ligy : http://www.www.dodsliga.7x.cz/
souhlasim s ammoniakem az na nepritomnost pusek (stejne si myslim, ze na tech rychlych malych mapach nevyuzily) a to, ze cod1 je lepsi nez 2. pro me to je naopak, ale stejne je oba ctverka hrave prekonava.
Tak sjem si přečetl tento článek a celkem me štve, že se nikdo nezmínil o CoD UO což mě hodně mrzí.
Jinak co se týče článku, tak jediné odpovědi, které se mi líbili, byly od Deatra a od Mika. Jinak s ostatníma mi to trochu nesedělo.
No nic CoD UO a CoD1 4ever
tak si počkejte na CoD5 nebo 6? Nebo kolik jich vlastně bude? :)
Jen jsem se chtel zeptat, v demu jsem si nemohl zvyknout na kolimatrory? je to jen o zvyk? proste mi to prijde takovy divny, ze uz tam neni klasicej zamervoac
a co šachy?
nechce se mi to prepisovat, takze jen zkopiruju co sem napsal nekam do dizkuze...
pokud dobre chapu ten clanek na gameparku tak PAM je naky rapidni orezani funkci multaku, tzn. nalety, smoky, flashe atd atd...
Heh, to sou blbci, dyt to uz potom rovnou muzou hrat dvojku a vyjde je to na stejno....
Ja sem myslel, ze de predevsim o to, ze ta hra ma bejt novum a ne cod2 v novym kabate.
Taky moznost, ze nasi uberleetskillas (tzn. 14 lety "fajnsmejkri") dostali od tatinku novou hru a nejsou v ni tak dobry, jako ve starem cod2 (u ktereho sedeli kazde odpoledne, kdyz prisli ze skoly) ted brecej, ze svuj, no nevim co je za umeni hrat hry, um, nedokazou spravne prodat a sou si rovni se vsemi ostatnimi, coz je, podle meho spravne. tak volaj po tom aby u toho nemuseli premyslet? stejnej duvod proc nikdy neprorazil UO, bylo to na ne moc takticky. (i kdyz, narovinu, panove, tatinci, dedci, ono toho myselni taky u UO neni moc potreba)
Chapu potreby trhu, cilova skupina je, bohuzel, vek kolem patnacti let, mozna mene. Ale prijde mi smutne, ze z kvalitni hry, at uz je ci neni, delaji nakymi PAMy mrzaka rovneho akorat jeho predchudci...
cesta do pekla je dlazdena dobrymi umysly... sad.gif
PROSTE COD1 JE UPLNE NEJLEPSEJSI A TAK TO ZUSTANE.....TEDA SPON PRO MNE :)
je nejlepší, přidal tolik taktických možností, že i CoD 4 se mu s tím nevyrovná.
:)
bohuzel s tema publikama klasickyho CS uz to taky neni tak slavne a to mam steam :o(
Tohodle už se pls nikdy na nic neptejte, ten kluk fakt neví. Jinak parádní článek!
# UT 2004 10.12.2007 14:36 slavekcj
Děte hrát UT 2004!!!!!!!!
moje řec :D
Newím asi jsem možná trochu konzervativní ,ale myslím si že Cod2 je asi nejlepší.Na CoD1 vzpomínám s nostalgií.Opravdu pěkní hra, ale možnosti které ve 1 nebyly se kompenzovali ve 2.Cod4 působí dobře jen díky svým moderním možnostem,grafice a širokému výběru zbraní.Navíc si myslím ,že k CoDku prostě 2.světová patří.Cod4 pro mě nemá žádného ducha.I přes všechny nedodělky má Cod2 velkou popularitu .Proč by jinak byla nejhranější hrou na GP
mne to zo zaciatku do toho tez netahalo a terazky na tu hru nedopustim. Ma svoje "ale" ,ale aj tak je vyborna. singleplayer som este furt nepresiel. naco, rovno online:D . A tiez v tom nesom naj a mna to nestve. hlavne ze sa vyblaznim:D
wooh!
http://fantasmagoria.myminicity.com/
celkově s tebou nesouhlasím a kdyby tam ty tvoje odpovšdi nebyly tak by to vyšlo nastejno
ja sem spise uz weekendovy hrac UT ale kdybych si mel vybrat mezi CS a CoD tak radeji CoD ..CS me absolutne nebavi a nebavilo.prijde tezce nudne a o nicem...cod 4 je aspon zajimava a imho celkem vyvazena..navic dle meho se steyne CS a CoD nemuze srovnavat pac to jsou dve odlisne hry..ale urazky typu cod sux CS rlz mi prijde ubohe...asi proto ze na CoD 4 nema dany clovek bud HW a nebo skill a jedine co umi je sedet 10 hodin u CS a likvidovat lamky
cod4 je neco novyho, ale ja fandim airbornu :)
Předělávíní her....viz zde pam. Je ta největší kravina co jsem kdy slyšel.
A ptát se bývalých top hráčů co je dobré považuji za opravdový nesmysl.
Jestli k tomu, abych byl top stačí jen to, že jsem byl dobrý v jedné hře...
No tak to je hodně špatné.
Zakázat Stinger Grenade :-D
Tenhle granát se normálně používá a má se zakázat. Opravdová hloupost. Omezování map. Také naprostá tragédie. Osekávání perků...blbost. Hra se nemá měnit a má se přijat tak jak je. Holt si musí člověk zvyknout na to....už nejsem BEST. A přenechat tuhle pozici jiným.
Stinger je třeba ve Swat 4 a rozhodně to není žádná tragédie. Ano jsou věci blbé...u Swata třeba Peřák(sprej), který má dosah jako bázen(chtělo by to pach, ale to by to nesmělo být tupé Vivendi).
Prostě a jasné. Osekávání je KRAVINA. Hra byla tak zamýšlena a člověk si na to musí prsotě zvyknout. Z panzeru bych nedělal takovou vědu. Jeden tenhle perk pro tým a je to.
To se může rovnou zakátaz vše.
Není to CoD, CoD 2, ale CoD 4 a to si člověk musí uvědomit.
Jediné co možná zakázat je právě ten panzer, ale omezovat třeba Odstřelovačky....
Opravdová kravina. Úplný nesmysl je omezit zbraň podle počtu nábojů v zásobníku. To by tomu tvůrce nasadil už korunu. To by se v CoD 2 muselo zakázat PPSH.
AHOJ
Přehlídněte tu kravinu co jsem napsal někde ke konci...
Myslel jsem na něco jiného :-D
len skusia orezat veci v hre.. orezem im gule ... tak dodrbavat hru .. o com to je ?
sa boja ze s novymi vecmi by to nevedeli a nemali by sancu proti inym .. losers..
nevíte někdo kde by se to dalo sehnat??
zafo: V každé hře jsou rozdíly mezi zbraněmi, tady je to také. Existují zbraně, které mají vyšší damage a naopak. Pak zbraně, které mnohem více nebo méně kopou. V celkovém měřítku bych ale řekl, že jsou optimálně vyrovnané a není tu problém jako v CoD2, kde byl např. Thomson strašně silnou zbraní.......................
hmm,zajimávé,ale ten tomík byl silnej i v reálu...když měl ráži 11mm........a kousek.....okecávaj hru a prd o těch zbraních věděj.......a ten granatomet o kterým se mluvilo na začátku není přehnaně silnej....má radius 5-10m..a to by raži 30-40mm odpovídalo,takže nejdřív něco o těch zbraních něco vědět a pak kecat...a nedělat ze sebe šašky.....
Lidi ja vas nechapu jak muzete rat neco tak neslozityho a nudnyho jako je cs nebo cod, hraju UT2004, ta hra je uzasne rychla potrebujes dobrej aim, musis znat dokonale mapy, musis umet timovat, musis umet poslouchat, musis znat perfektne vsechny zbrane, musis umet dobre skakat.. atd... Proste tohle ja opravdova hra, kterou stoji za to hrat.... zamyslete se nad tim:)
Naprosto me prudej kecy o orezani hry, uz jsem se setkal s nazorem, ze kazda lama hraje s granatometem a je prejmenovan na lamomet. Hnus. Nebo perky. Zakazte je a udelate z toho puvodni CoD v novem havu s novyma mapama. Komu novinky nevyhovuji, at se vrati v k 1 a 2. CoD4 forever.
to ze nemuzes zabit leanujiciho protivnika je chyba patche 1,3
ta hra je celkem dobra, ale urcite me nepotesila letecka podpora ktera je na preplnenych servrech spise na obtiz kdyz ji ma kazdy druhy mimo vrtulniku ktery je sestrelitelny takze ten nevadi. a podle me Wallhackovy radar kdy skutecne pokazde s jistotou vite o nepriteli kde se nachazi, totalni kravina.
call of duty 2,4 hlavne 4 je ta nej hra
MNE hlavne vadila ta grafika jaku u cod1,CS,CSS...ale cod4 to uz je jinaa
COD4 RULEZzZ
je to fakt super hra
maca
cod 4 je podle mě jedna z nejlíp udělaných multiplayerových her!
neni tak dobre jako CoD2
JJ JE TO VOSTRY
Nejlepší hra co mnůže bejt =-))
ty si asi žádný cod nehrál
je vidět že nemáš moc peněz . Hraješ ut2004
jenom kvůli tomu že máš windows98
Dobrá hra mám ji taky (stáhlou) :-P Jedíné co mi naní vadí je to že že jsou tam hnusní hackeři s různýma cheatama což mně štve !!!