OBSAH |
Úvod | |
Výherci | |
Rozhovory s vítězi | |
Shrnutí finálových zápasů |
ÚVOD |
Máme za sebou druhou sezónu Intel Call of Duty 4 ligy, největší a nejoblíbenější online soutěže v Česku. K poslednímu dni registrace se přihlásilo 289 týmů s celkovým množstvím 1586 hráčů. Zájem ze strany hráčů však netvoří jediný rekord. Za povšimnutí určitě stojí i množství zápasů, které se již na jaře povedlo oproti poslední CoD2 lize téměř zdvojnásobit. Abychom vám zajistili ještě více zábavy a adrenalinu v boji o špičkové procesory od hlavního sponzora, společnosti Intel, celkový počet zápasů jsme znova vynásobili dvěma! Za více než dva měsíce se tak odehrálo neuvěřitelných 1160 utkání. Pro srovnání, v poslední CoD2 lize jich bylo 346. Ač se všechny neodhrály dle plánu (hráči se nedostavili), máme tu další nový rekord. V úvahu bereme, že celkové časové náklady týmů na jeden zápas představují průměrně 60 minut.
CoD2 #4 |
CoD2 #5 | CoD4 #1 | CoD4 #2 | |
Registrovaných týmů | 193 | 213 | 278 | 289 |
Registrovaných hráčů | 965 | 1 086 | 1 493 | 1 586 |
Schválených týmů | 112 | 136 | 224 | 228 |
Schválených hráčů | 672 | 785 | 1 078 | 1 127 |
Počet zápasů |
288 | 346 | 589 | 1 160 |
Celková hrací doba |
17 280 | 20 760 | 35 340 | 69 600 |
Podzimní liga doznala několika změn. Hned ze začátku šlo o přepracovanou kvalifikaci, která se nově odehrála formou double elimination playoff namísto původního single elimination systému. Po čtyřech kolech winners a losers bracket nám rozdělila všechny týmy do tří lig určených pro 32, 64 a 128 týmů. Další změna se dotkla poslední skupiny, tedy třetí ligy pro 128 týmů. V ní si týmy svoje zápasy nově odehrály stejným způsobem jako týmy první a druhé ligy, tedy na skupiny, ve kterých se postupně utkali navzájem všichni. Tou nejpříjemnější inovací jsou ještě lepší ceny od hlavního sponzora, společnosti Intel. Všechny tři místa první ligy si nyní odnášejí čtyřjádrové procesory z řad Core i5 a Core i7. Všem výhercům gratulujeme, ostatním týmům děkujeme za účast a přejeme mnoho úspěchů ve hře i v životě.
VÝHERCI |
První liga
1. místo – Power-Gaming
|
|
2. místo – eSuba AMD
|
|
3. místo – whiners
|
Druhá liga
1. místo – Kdyz Demence Tak Velka
|
|
2. místo – BESTBENELUX.with handicap
|
|
3. místo – unskilled
|
Třetí liga
1. místo – Nemame_nazev_klanu
|
|
2. místo – GAYBOY
|
|
3. místo – inteR.Style CoD 4 *INTEL
|
ROZHOVORY S VÍTĚZI |
První liga
Z týmu Power-Gaming odpovídá hráč esuba_king.
Ahoj, gratuluji k vítězství, jaký byl finálový zápas s vaším soupeřem?
Tak finálový zápas už se nesl ve vánočním nádechu, protože jsme si chtěli udělat radost pod stromeček. Esuba šla do zápasu s vervou, sice jsme si nechali trošku utéct konec, ale i tak jsem v pravou chvili zatáhli za otěže a srovnali koně. Mluvíš o esubě jako o soupeři, já jako jediného soupeře viděl čas, který jsme tomu museli věnovat, proto určitě budu apelovat, abychom příští ligu byli nasazeni až na koncové zápasy, protože přece jenom je tu trošku výkonnostní rozdíl a myslim si, že přijde až uplně trapné hrát s lidmi, které ta hra proti nám nebaví. Je to jen škoda pro ty hráče, kteří si chtějí zahrat se sobě rovným soupeřem. Ale určitě jsem rád a poděkoval bych Intelu a GP, že opět oživili trošku tu scénu, která potřeboval podpořit ve svém rozvoji.
Máš nějaký svůj recept na úspěch nebo návod, jak se namotivovat k co nejlepším výsledkům?
Hlavním receptem je odolnosti vůči stresu. Několik let jsem se věnoval Judu, pak 6 let CoD a věřte mi, posílí to jak ducha, tak tu fyzickou odolnost. S klukama z PWR už jsme procestovali celou Evropu a v každém státečku jsme zanechali trošku té české ctnosti. Abych ti řekl pravdu, už se ani moc nemotivujeme, spíš jdem do zápasu s tím, že vyhrajeme. Nejde myslet na prohru, když jsi jeden z těch lepších týmů v Evropě, možná i na světě.
Co bys změnil na další sezóně ligy, která se bude konat příští rok na jaře, zúčastníte se opět?
Určitě s naší účastí můžeš počítat i ostatní spoluhráči. Doufám že to bude příští ligu lepší v tom smyslu, že si spoluhráči rádi proti nám zahrají s úctou a ne s ponižováním. Určitě by změna měla spočívat v rozšíření na 5v5, abychom se mohli ukázat v plné síle.
Chtěl bys něco vzkázat ostatním hráčům nebo týmům?
Jak už jsem psal v komentech k zápasům. Než se snažit nás kontumovat, radši si pojďte zahrát slušně. Je jedno, jeslti podvádíte s programy atd… Rádi si proti vám zahrajeme, i když budete podvádět. V našem odhodlání stejnak bude výhra. My to hrajeme pro radost ze hry a pro pobavení, to že za to bereme peníze, to už je jen o obětování toho času. Ale až na některé protihráče se nám hrálo vcelku dobře.
Máš už nakoupené dárky, jaké jsou tvoje plány na Vánoce?
Tak dárky už jsou poschovávané všude, kde se dá. Je velice pravděpodobné že budu v práci, přece jenom byznys jsou peníze. Ale Vánoce budu trávit s rodinou večer při skleničce vína.
Díky za rozhovor a přeji mnoho úspěchů do budoucna.
Děkuji ti za rozhovor bylo mi ctí ti odpovědět na pár skromných otázek.
Druhá liga
Z týmu Kdyz Demence Tak Velka odpovídá hráč Niska.
Ahoj, se soupeřem jsme hráli už ve skupinách, takže jsem věděl, že jsou hodně sebevědomí a rozhodně to byl nejtěžší soupeř 2. ligy. Samotný zápas probíhal, dá se říci pod naší taktovkou. Vždy jsme vedli o pár bodíků a soupeř dotahoval a stále nás urážel v chatu, ale štestí stálo na naší straně a určitě zapracovali i nervy, které jsem měl chráněné příkazem teamchatsonly 1.
Máš nějaký svůj recept na úspěch nebo návod, jak se namotivovat k co nejlepším výsledkům?
Nehulit před zápasem, jít se rozehrát a co se motivace týče, tak tu zajistil GP ve spolupraci s intelem a taky kvalitní soupeř a kdyby ani to nestačilo tak si pustím https://www.youtube.com/watch?v=yX39J_YyKbs.
Co bys změnil na další sezóně ligy, která se bude konat příští rok na jaře, zúčastníte se opět?
Určitě se rádi zase zůčastníme, bylo by fajn kdyby se hrálo 5vs5, ale to by se boužel naplnila sotva jedna liga 🙁 a podle mě by se adminům na další rok hodila výpomoc, protože u vypjatých finalových zapasů, kdy se všem něco nelíbí je toho na 1 až 2 adminy prostě moc.
Snad aby se více zaměřili na to, co můžou zlepšit u sebe, než hledat jakýkoliv detail u soupeře, který by jim pomohl ke kontumační výhře a hlavně aby se u té hry bavili.
Tak Vánoce budu trávit jako každý rok v rodinném kruhu a dárky, ty nechávám vždy na poslední chvíli 🙂
Díky a přeji pěkné Vánoce.
Třetí liga
Z týmu Nemame_nazev_klanu odpovídá hráč R@d3k_.
Ahoj, děkuji ti. Finálový zápas byl hodně těžký a dost o nervy. Ze začátku hry, kdy už jsem prohrávali 5:1 za lehčí stranu na první mapě, jsem moc už vítězství něvěřil, ale s klukama jsme se dokázali hecnout a podat pořádný výkon.
Recept určitě nemám, ale k nejlepším výsledkům mě dokáží namotivovat spoluhráči, kteří když se nedaří tak dokáží podržet. Takže nejlepší výsledky podávám s lidma, se kterými si rozumým a hraje se mi s nimi dobře a hlavně s nimi hraji už delší dobu.
Ligy se stoprocentně zůčastníme. A co bych změnil? No první by se měli změnit klany, které se do této ligy registrují a poté ani nedorazí, dále bych si přál, kdyby to bylo 5vs5. A příště už bych určitě nedával playoff do jednoho týdne. Jinak jsem byl s organizací a přístupem adminů spokojen.
Takže určitě bych chtěl vzákaz, jak jsem již psal nahoře, pokud se registrujete, dohrajte to. A dále bych vzkázal, že lidi nemají koukat na to za jaky team nebo s jakým nickem hráč hraje, ale na to jak hraje.
Dárky ještě nakoupené nemám, ale chystám se na to. No, můj hlavní plán je připravit se na zkoušky a dále budu chodit s přáteli slavit, protože vždy je co slavit 🙂
Já děkuji tobě, a také ti přeji vše nej k Vánocům a šťastněj novej rok. A GameParku přeji, ať jim to šlape ještě dalších X let.
SHRNUTÍ FINÁLOVÝCH ZÁPASŮ |
Power-Gaming vs eSuba AMD (demo finále první ligy ke stažení)
V první lize se nekonalo žádné překvapení, tradičně nastoupil celek Esuby, kterému v tomto zápase úspěšně konkuroval tým Power-Gaming. Po úvodním souboji na nože, který vyhrál tým Esuba, byla zvolena jako první mapa mp_strike, která skončila 11:9 ve prospěch týmu Power-Gaming. Další se hrála mapa mp_crash, kde měl navrch tým PWR a vyhrával v poměru 9:5, tudíž mu satčilo vyhrát pouze jedno kolo pro absolutní vítězství. Ovšem celek Esuby předvedl svou kvalitu a dokázal šest kol za sebou vyhrát, což mělo za následek srovnání stavu zápasu na 20:20 a prodloužení. Dramatickou situaci lépa ustál tým Power-Gaming, který v poměru 4:0 vyhrál na mapě mp_crossfire a stal se tak zaslouženě vítězem první ligy.
Kdyz Demence Tak Velka vs BESTBENELUX.with handicap (demo finále druhé ligy ke stažení)
Finále druhé intel ligy se odehrálo mezi týmy Když demence tak velká a BeastBenelux with Handicap. Začalo se mapou mp_crossfire, kde poměrně obstojně vyhrával tým KDTV v poměru 13:7. Poté následovala mapa mp_citystreets. Tady začal tým Nizozemců dotahovat své soupeře, ovšem ke konci tým Když demence tak velká dostává ssituaci pod kontrolu a uhrává na této mapě 8 bodů, což stačí na celkové vítězství.
Nemame_nazev_klanu vs GAYBOY (demo finále třetí ligy ke stažení)
Ve třetí lize proti sobě nastoupily týmy GAYBOY a Nemame_nazev_klanu. Jako první byla zvolena mapa mp_backlot, kde v první fázi hry dominoval tým GAYBOY, který po šesti kolech vyhrává 5:1. Naneštěstí pro něj soupeřící tým dokázal vyrovnat ještě v polovině mapy a nakonec stav zvrátit ve svůj prospěch na 11:9. Druhou mapou tohoto duelu byl zvolen mp_crash, kde oba týmy bojovaly v neuvěřitelně vyrovnané hře. Výsledek 10:10 rozhodl o konečné výhře týmu Nemame_název_klanu v poměru 21:19.
Gratulace všem vítězům a díky ostatním za účast. Stálo to a vždy bude stát mnoho nervů, ale i tak to bylo fajné. ;) S láskou Anadel
PS: Šťastné a veselé
a to ve treti lize, kdy se hralo ctvrtfinale a semifinale v jeden hraci den, dal to nebudu rozsirovat ten dotycny admin to vi sam nejlip, nejsmutnejsi na tom je ze neumi priznat chybu... jinak CG ostatnim
V přístí sezoně prosím o 5vs5. Ikdyby mělo být méně týmu. Zase bude méně lig a takže se naročnost na ceny vyrovna.
Co se dalo čekat od první ligy žee ? :D
Power Gaming (paradox,king,luboshmir)
eSuba AMD (Mazarini,hectic,misak)
whiners (luckeR,skywalker,finte,trunk)
No kdopak to mohl asi vyžrat :) Nemá cenu snažit se dostat do první ligy :D Ale gratuluji všem :)
a samozdrejme si zapomel Marthy louwe a Duck
Jinak dekujem za ligu a na dalsi zdar
jsi stejne kkt liga by byla bez tebe mnohem zajimavější
Napiš pak info kdy se dostavit na centralu pro ceny a fotečky,
admini dělají pro vás co je v jejich silách. Každé rozhodnutí má svoje pro a proti
Gratulace vítězům a čest poraženým.
povedal by som nieco k tejto lige ale radsej nie, admini ?! staci byt kamarat a mam vyhrate lol gratalujem len tym co vyhrali 1ligu ostatnym ne intel liga ? nee diki uz radsej nie len kopec nervov admin ma odtrepe a vymysli si blbost a pravdla tu ani nemusia byt stejne sa nedodrzuju
tak já bych chtěl pogratulovat všem vítězům a poděkovat adminům a Intelu, že tento turnaj vůbec byl ...na příští ligu se těším, a co se týče počtu hráčů, je mi to celkem jedno, protože na 3v3 jsem zvyklej, ale 5v5 by bylo rozhodně zajímavější...uvidíme, jak se o tom rozhodne a ještě jednou gratuluji vítězům
Díky za gratulace.
Nemá cenu se registrovat ? ve 3vs3 je šance největší nás porazit nebo power. Třeby se na zápas proti louwemu a spol připravili protoze nas minule potrapili. To finalko bylo smolne mělo to byt naše.
Těším se na příští sezonu i na změny a snad i jako velkej pomocník Admini si to zaslouži!!
Prodam PROCESOR i5 :-*
Gratulace všem o to nic, ale takový kecy, jako že bychom měli bejt nasazený až v pozdější fázi co to je ty voe ste možná na český scéně jedny z nejlepších, ale zase tu neohrňujte nos nad ostatní. Každej má mít právo začínat stejně a nevidim důvod takovejch výhod natož pro někoho kdo tvrdí, že GP je low a chodí na něj jen když potřebuje procák.
kdyz admin presune zapas na druhy den, pote mu napise nas souper ze to musi odehrat dnes, jenomze od nas sme sli do prace, tak admin to zmeni zpet na ten den(dejme tomu 20.11), kdy sme tu uz nebyli, pote odehrajeme semifinale s nahradnikama a kdyz dojdu rano dom z pravu vidim jak admin zadal nejzašší termin (22.11 20:00 abysme to odehrali) tak jako trosku fraska ale jinak dik aspon za trika BMW !!!
Zase zase ako po starom...v 1. Lige natrepaný najlepsi hráči ČR... ale inak gratulujem k vitazstvam vsetkych
Všem moc gratuluju :) a šťastné a veslé
článek pekný
to musely bejt pekne težky souboje
Jen jsem chtěl naznačit že evropských ligách a i v jiných sportech se top týmy nasazujou až ke konci. Nevím proč se všichni diví že nejlepší hráči ČR jsou na prvních místěch když za to berou teoreticky peníze, myslim si že PWR a Esuba není žádné překvapení. Jo a jinak děkujem za gratulace a přeju všem krásného a bohaté ježíška.
NICE článek
gratulu všem ! :)
Tak někteří už teď máte poměrně bohatého ježíška :D
Prečo sa niekto sťažuje že vyhrá prvú ligu ten najlepší? Však o tom to je, keď sa Vám nepáči, chodte do druhej alebo tretej ligy. Aspon u Intel ligy je vidieť, že nejde o diskriminaci hráčov a clanov, či lepších, alebo slabších, pretože každý si može zahrať.
Radšej by som vedel, prečo bolo zase tolko zápasov kontumovaných, to už nie je skoro nikto schopný sa dostaviť v trojici? Inak gratulujem víťazom
kdyz se podivate na srovnani predchozich intel lig jaka tam byla ucast tak prece nemuzou srovnavat 5v5 a 3v3 kdyz si to spocitas tak ta ucast je stejna ne jestli v CoD2 o neco vetsi kdyz vezmem uplne vsechno aktyvni neaktivni clany atd..
ta ucast se nejak divne pocita meli by to spis brat 289x3 spis takto a ne za tam bude 1500 lidi
ty ceny stojí za to hraní xD, a ještě když to člověka baví :-D
jsem rada ze gamepark dela pro hrace ligy ale pro tu dalsi by meli radsi zvolit zkusenejsi adminy, kteri vi co delat a dokazou (spravedlive) rozhodovat...nemluvim jen za sebe....kazdy druhy zapas v lize sou jen konflikty a kolikrat admin uznal i neco co logicky nedava smysl...proste nadrzovani jinym tymum...myslim si ze by se meli zmenit pravidla ligy a pristup nekterych adminu....pokud si vezmou ponauceni z teto ligy a na dalsi lize bude vse probihat tak jak ma tak se i my radi zucastnime, doufam ze si to vezmete k srdci :) dekuji
tez gratulace vsem co se zucasnili
Opravujete v nich překlepy a pravopisné chyby nebo to necháváte tak, jak vám to hráči zašlou? :)
Prvni 3 ceny pro eSubu. Me by jenom zajimalo, kdyz jsou takovy elity jak rikaji, proc nehrajou jenom za jeden tym.
třetí liga, Nemame_nazev_klanu
taky bych to bral
Dekuji GP za skvelou Ligu (:
A taky vsem souperum ktery byli vzdy ochotny prelozit zapas kdyz jsme potrebovali. Diky (:
doufam ze nenarazis na zapas KDTV vs Lowci lam protoze to bys me velice zklamala jinak dekujeme za gratulace a pekneho jeziska
Gratulace všem vítězů a samozřejmě adminům, jelikož bez nich by se intel neuskutečnila
Těm nejlepším!
Liga se povedla, naštěstí admini maj rozum a dokážou rozhodovat v konfliktech spravedlivě :) gratz všem, užijte si procáky a příští ligu zas !
takže bych toto ani nehrál,jak je známo má rád pochybné lidi a vše kolem toho
eSuba neměla daleko k vítězství :))
Dovolili jsme jim aby ucejtili vuni vitezstvi ale v pravou chvili jsme zavřeli hrnec.
Ví někdo kdy a kde bude predani cen ? ://
a já nevmi proč!!:( Mam asi nějakej zakletej počítač
Někdy v lednu v Praze v Intelu.
eSuba už de do kytek :/
Je moc pěkný, že to říkáš, ale když dotáhli druhé kolo na remízu proti PG tak asi do kytek moc nejdou....druhý místo je pěkný docela by mě zajímalo kde hraješ
nehraje nikde jen fejkuje nick dobryho cod1 hrace
parada
gratuluji výhercům a poraženým dávám čest
vy ste trubky dyt ten power gaming je esuba takže první dvě místa obsadila esuba lol trubky
Podle mě v tomto turnaji byly určitě skvělé ceny, dobré teamy a mělo cenu to zkusit určitě všichni hráči co se přihlásili se něco přiučili....
gratuluji vsem vyhercum
Výborný článek
dovcela fajn..povedený
gratulace ..
1.místo Power Gaming britská organizace
2.místo eSuba AMD
Jedinej rozdil mezi těmito celky je to že jedna organizace je britská a druhá czech.
Zdravím, koukám se na výsledky a nestačím se divit. Já jsem dostal soupeře, kde jsme vyhráli snad všechny na kontumaci. Posléze jsem zjistil, že týmy byly z intel vyhozeny z nějakého důvodu. Takže až na jednu prohru jsme měli vyhráno. A nedostali jsme se do playoff? Cítím v tomhle fakt velkou křivdu..
GP, tohle jste zpackali..
Uz se z toho probud, spackal jsi to ty se svym tymem, to ze se neumis dostavit na zapas je jenom tvuj problem tak to nesvadej na gp Gj gp, koupi nekdo i5 ?!
Pěknej dárek takhle před Vánocema co? .)
Gratulace vitezum ale čest i nám poraženým.
Ale joo, fandil sem PwR
Zkusim to příště s mojim klanem
na ligu v COD2, musim mat origo cal of duty?
hezký klucí gratulu ale už to stačí ne sakra mohli by vyhrávat i lamy
Gratuluju
Všem moc gratuluju :)
Umíš číst? My jsme vlastně tu naší "skupinu" vyhráli...krom jedné prohry samá výhra. Ale do playoff nás nikdo nepustil. Vyjadřuj se až si to přečteš pořádně..
doufám že ty borce nikdy nepotkám ve hře... nechci jen umírat )
Gratuluji všem že si našly čas a šly do toho.
gratuluji výhercům ;)
gratuluju vsem co vyhráli musí to být oslava todle vyhrat pěkny článek jinak
muzes mi pls prozradit jak ste mohli s 1 kontumacni vyhrou vyhrat skupinu? kdyz tam byly teamy co meli 2 vyhry ?
Jeh, v té skupině máme krom 1 PROHRY, VŠECHNY ZÁPASY VYHRANÉ!
gratuluju vyhercum fakt good...video nice
Gratulace
Dobrýý no...
gratuluju
Proč já tam vidím ty prohry 2 ? https://www.gamepark.cz/matches.asp?id=92930&ide=386443
cs to musely byt mega boje!!!
že bych přešel do ligy a měl to jako sport???
Tak tady kvůli tomu si snad koupím novej pc :)))
Gratuluju vsem zucastnenym
sou to super borci a moc jim gratuluji
gratulace vsem vitezum a cest porazenim
chci tuhle hru :-D:-D:-D:-D:-D
povedla se a je super
ten co to vyhral musi byt profik
Všem gratuluju. Je to kunšt.
škdoa že neni na prvním miste eSuba
gratulations :D
vitezum gratuluju
gratulace
Stejně jde eSuba do vrtule Power Gaming je asi nejlepší...
no bobry je to libi se mi to
třeba se tam taky někdy ukážu :-D
klucí z eSuby pohořeli
.. 2ky !
Velká gratulace ... Jde vidět kde je síla Respekt
To jádro chcu taky xD
Chtělo by to ligu v UO :D
chtel bych taky nekdy si zahrat ligu,mam origo a všecko hraju dobře je mi 26 a kdo by me chtel skusit,at napiše
fandim eSUBĚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dobře jste dělali dobře děláte :)
Hustá liga toto :D
nej hra co znam
huste noo,nejaky ten Intel Core i7-950 by se mi i docela sikl
ale teste se na dalsi ligu to bude narez mylim ze me mozna zahlidnete v 2.lize pokusim se s kamosema neco vyhrat a jinak me trochu prekvapila eSuba ale kdyz proti vam hraje paradox neni to prochazka ruzovim sadem
by mohlo GP zvázit pouzivanie originalnych klucov na COD 4 a tak aj zamedzit cheaterov (sice budu ale menej) a nie toto precheatovane GP, takze intel ligu vyhraju zase cheats pozname to, aj na ludi ktorych som poznal a vysvytlo WH no commet !
fakt husta hra
Chtěl bych si zahrát taky :-(
congratulatoin vítezum .. jste borci
letos budem 1. my :DD
odměny by se mi hodili ;-)
gratuluju vítězům
Někdy by se na to mohli chlapci z eSuby a PWR Gaming vykašlat a nechat prostor slabším :D
DAlší sezonu se určite zučastním call off duty2 turnaj....
velmi zajimave is the best :D:D
tak to se dalo čekat
cg boys..
mne dojali :D
Všem vítězům
Ocenil bych i nějaké sestřihané video z turnajů nebo alespoň tedy z finálního kola.
nejlepsi turnaj tu na gp
ty ceny stojí za to hraní xD, a ještě když to člověka baví
miluju tu hru
nej je přes multiplayer
aj hraval mal som lvl 40 .. .:)