Valve se rozhodlo představit pokračování Dota 2 vcelku netradičním způsobem a ve velkém stylu. Došlo k němu oficiálně na letošním gamescomu, ze kterého jsme vám přinesli vlastní reportáž zde. V rámci tohoto odhalení se přímo na herní akci odehrál hodně prestižní turnaj právě v druhém pokračování, běžní hráči a návštěvníci ani neměli možnost si hru na vlastní kůži ozkoušet. Samozřejmě všichni tuzemští fanoušci byli potěšeni tím, že nechyběl český zástupce. Ti nakonec postoupili z třetího místa ze základní skupiny s jedním vyhraným zápasem, ale následně bohužel vypadli po prohře s týmem Virus. Více už ale prozradí samotný tým SGC, který jsme vyzpovídali v rozhovoru.
První oficiální GC trailer na Dota 2
GP: Ahoj, mohl by ses nám v první řadě ve stručnosti představit, stejně tak váš tým jako celek pro ty, které ho třeba ještě neznají?
SGC: Ahoj jmenuji se Jan”Iacek”Hrůza, pocházím z Ostravy, je mi 22let a Dotu hraji kolem 7 let. Hrajeme za tým Strom Games Clan působící pod záštitou počítačové herny Storm Games Club sídlící na Slovensku v Bratislavě. V týmu je nás dohromady 6 (Tulex, Warlog, craNich, Tonicek, gollik, já) + manažer (Thon_mayo) který pochazí z Francie.
Složení týmu SGC: (zleva) Warlog,Tulex,lacek,Tonicek,craNich
GP: Jak bylo známé, váš tým se nakonec dostal (jako jediný česko-slovenský zástupce) na prestižní turnaj v rámci Gamescomu docela zvláštní cestou a na poslední chvíli, můžeš nám k tomu říci bližší okolnosti?
SGC: Ano z počátku jsme neměli vůbec jet, ale díky tomu, že se rozpadl tým LGD (z Číny), tak jsme dostali možnost být jako 17. tým, kdyby náhodou někdo nepřijel. Už to byl pro nás velký úspěch, že se na takový turnaj vůbec podíváme. Beta keye na dotu 2 jsme dostali ani ne 6 dnů před turnajem a za další 2 dny nám bylo oznámeno, že tým StarsBoba (z Vietnamu) nedojede, takže jsme měli 4dny na natrénování Doty2, ostatní týmy to už v tu dobu měli cca. 22 dnů.
GP: S jakým očekáváním jste jeli na tento turnaj a jaký jste měli cíl?
SGC: Náš cíl byl umístit se do TOP8. Bohužel se tak nepovedlo.
GP: Jaké máte vztahy s ostatními týmy a co říkáte celkově na výsledkovou listinu a výhru ukrajinského týmu Na’Vi?
SGC: Jelikož 3 hráči od nás neumí moc dobře anglicky, tak jsme s ostatními týmy moc nepokecali. Ale všichni byli přátelští a dalo by se říct, že každý se bavil s každým, až na Číňany, kteří anglicky neuměli vůbec. Výsledná listina podle mě dopadla, tak jak měla a Na’Vi si odvezli zaslouženě 1 000 000$.
Záznam finálového zápasu turnaje v Dota 2
GP: Jaká byla atmosféra turnaje na tak velké herní akci jako je Gamescom?
SGC: Atmosféra byla neuvěřitelná, nikdy jsem za dobu 7let co hraji něco takového nezažil. Prostě řekl bych to tak, kdo nezažil, nepochopí 🙂
GP: Jaké máte plány do budoucna?
SGC: Máme rozehrané ještě nějaké online turnaje v Dotě 1, tak určitě ty co nejlépe odehrát a pak bychom se chtěli podívat ještě na ESWC a utrhnout co nejlepší výsledek.
Záznam zápasu SGC vs Virus
GP: Co jinak říkáte na Dotu 2 a na chystané novinky?
SGC: Dota2 podle mě splnila všechna svá očekávání. Myslím, že až vyjde oficiální Dota 2, bude patřit určitě mezi nejhranější hry na světě a to raději ani nemluvím o penězích, jaké se v tom budou točit. Na další rok má být znova Gamescom a to ještě s větším Prize poolem. Zatím Dotě 2 (Valve) nemůžu nic vytknout.
GP: Jak se ti jinak líbilo na Gamescomu, vyzkoušel sis i nějaké hry, nebo nato nebyl vůbec čas?
SGC: Gamescom byl celkově super, až na ty davy lidí, ale díky tomu, že jsme měli VIP karty, tak jsme byli všude celkem rychle. Na ostatní hry moc času nebylo, chtěli jsme se hlavně dívat na ty úplně top zápasy v Dotě 2. Nakonec bych chtěl ještě říct, že si vážíme lidí, kteří nám drželi palce, bez nich by to nebylo ono.
Díky za rozhovor a za celý Gamepark přejeme hodně štěstí do budoucích turnajů!
To zas budou mit zavislaci zne :D 6 hodin u FB a dalsich 10 u tohodle :D (vim to, protoze muj bracha je presne takovej), takze pocitam ze dalscih 7/10
asi bych to možná i zkusil =D
škoda že tam nebudou hrdinové jako v dotě :'(
a vypadá to jako League of Legends..
Co to meleš? Z Doty 1 budou všichni hrdinové i v Dotě 2. A rozhodně to nevypadá jako LoL.
Vubec tomu nerozumim ale vipada to dobre rozhodne lip nez metin 2 .DD
to k lolku nemá daleko, myslim po grafický stránce, a celkově na mě dota2 neudělala moc velky dojem, pride mi takova mdlá, temná, nekontrastní a nevim co ještě, myslim že zustanu u honka !;)
heroes of newerth se mi libi vic
po grafické stránce to má k lolku hodně daleko lolko je spíš anime dota jede stylem TFka
vubec nikdo nevi....
Bude to luxusní
Graficky je to dobrý a hrdinové jsou úplně stejní z 1 akorát mají jiné názvy podle traileru šli poznat,ale zlatý starý dobrý honko :)
Ako to funguje u tohoto, musím sa pripojiť cez hamachi alebo podobne, alebo to ma v sebe ako w3 v sebe servery a len dám find ?
Nejedna sa mi len o túto dotu2 ale aj o dotu1 a to hon a ešte neviem čo to všetko je. :D
codko je lepsi :D
už se těším až si to zahraju ...dota je pecka tak uvidíme co dota 2 ..
Sorry nevim jak vypada dota 1 ale tohle mi pripomina totalne lolko stejna mapa v tom traileru na zacatku je snad dokonce i ashe ..krome grafiky a par zmen to je skoro lolko ...
Rozhovor sice pěkný, ale čekal bych tu spíš recenzi deus ex - opět většina lidí bude mít dohráno než se tu objeví nějaký článek..
LoLko je okopirovaná a zjednodušená verze doty 1 tudíž ty řeči že dota2 jen kopíruje jsou z cesty.
Lidi proberte se... okopirovane LoLko to opravdu neni. Ashe? Uz leta pred LoLkem byla v dote 1 Taxxka, frost archerka, takze jak uz napsal nekdo nademnou, jste mimo.
Jinak, na hru se neskutecne tesim... LoL je prilis zjednoduseny (zejmena absenci port svitku, deny creepu atd.) a HoN uz je pro me pomerne mrtva vec. Vydavaji kazdy tyden jednoho hrdinu bez sebemensiho napadu nebo stavy.
Moc se tesim na klasicke hrdiny z doty.
Joo tak to sorry :D:D:D ja jsem prave myslel ze lolko bylo pred dotou :D:D tak to sorry klucííí :D
VYPADÁ GOOD
Dobra kopirka od League Of Legends, hlavne ta Ashe... palec dolu
Očividně se mezi LoL/DotA/HoN vůbec nevyznáš , tak já ti prozradím , že DotA byla DŘÍV než LoL a všichni hrdinové co teď byli na turnaji jsou staří z doty (tudíž ano, byli na světě dřív než LoL a akorát LoL kopíruje-a to ještě špatně protože podle mě je to blbost kde moc skillu nepotřebuješ)
asi zapařim
preju gl vsem dotarum :P ja to asi nikdy hrat nebuDU :D
Až na to, že DotA byla dřív dobrý no :DDD
tak to je teda hrozny but normalni starou dotu a nebo uz jen HoN Heroes of newerth parim furt mam to zaplacene a je to skvela parba lepsi jak dota a ta grafika a provedeni proste libove tohle asi hrat nebudu
Tato hra se mi velmi líbí:)
Hezky sem jsi početl ;)
Dota 2? Jakto, že ani nevim že něco takovýho je? Byl jsem úplnej blázen do jedničky... To bude mazec hra =)
Namakana hra vypada výborně a hratelnost taky.