QiP

QIP – jednoduchý, nenáročný, nevtíravý. Takto bych zhodnotil QIP na první pohled jako instant messengera.

Každý, kdo má co do činění s internetem, určitě používá minimálně jeden z instant messengerů. Rychlý způsob, jak se domluvit s tím druhým na konci drátu bez nutnosti zvednout telefon nebo psát smsku, natož e-mail. A ještě k tomu zadarmo. Už jsme psali o ICQ, o MSN, o skype, ale prográmek QIP je pro většinu z vás velkou neznámou. Ti šťastnější už o něm slyšeli a ti nejšťastnější už jej mají nainstalovaný a vesele vyřadili ICQ z provozu.

 

 

umí daleko více, než jsem si původně myslel. Velmi se podobá ICQ, ale v mnoha vlastnostech jej předčí. Pominu-li internetové volání (stejně používáte Skype) a webovou kameru (kterou stejně používá mizivá skupinka uživatelů), tak se ICQ může zahrabat i s těmi jeho tzers až do středu země. QIP je nenáročný na vaší RAM. Také je USB portable, což uvítá spousta uživatelů, kterým zaměstnavatel nedovolí používat ICQ v práci.

 No a co dál? Co třeba historie chatu. Velmi jednoduché a efektivní vyhledávání a navíc možnost exportu do htm, txt, rtf určitě potěší. Mezi další přednosti patří i citace posledního příspěvku, zasílání multiple vzkazů nebo zaslání vzkazu všem online, zasílání předdefinovaného vzkazu.

 

 Určitě jsem spoustu výhod zapomněl a proto bude lepší, když si jej odzkoušíte sami. Instalační soubor zabírá slabých 2MB a je ke stažení z oficiálních stránek nebo ze serveru sosej.cz (sosej.cz najdete i link na češtinu).

 

 Takhle vypadá QIP 

 

Komentáře(35)