Roccat Vire

Hráčska společnost ROCCAT si získala velký rezpekt především svojí myškou Kone. A právě v této době si pro vás připravili nové sluchátka s názvem ROCCAT Vire. Nejsou to sluchátka, které máte všichni doma, ale vypadá to jak sluchátka na mobil, mp3 atd. Více se dozvíme uvňitř.......

Krabička ROCCAT Vire
Sluchátka jsou zabalené v malé nenápadné krabici, která měří 17 x 12 x 3 cm. Na krabici vás hlavně zaujme zbarvení a to černá s modrou barvou, je to vlastně typické pro ROCCAT. Krabice má i vlastní styl a to když otevřeme přední čast, tak můžeme vidět technické specifikace. Zadní strana obsahuje vlastnosti sluchátek v podobě 10 jazyků, najdeme tam čestinu i slovenštinu.

Šelmy v uších?
Po rozbalení vás bezpochybě naštve obyčejnost sluchátek. V principu nic co by nasvědčovalo ceně 35 eur. Sluchátka nemají dokonce ani moderní gumu na potáhnutý kablík. Jsou celé z plastu, ale část jsou gumové. Netypickou součástí jsou černé plastové krytiny na jack-u, takže se dá říci, že je to v celku zbytečné protože. nejsou pozlacené.
Celkově na vás ze škatule vypadnou tři kable. První nejdůležitější jsou samostatné sluchátka. Druhý kabel je robočka a je 17cm dlouhý ( z jednoho jakc-u sprví dva, mikrofon a audio ). Příměrně určený pro připojení k nootebooku. A třetí kabel slouží jako prodlužovací kabel. Má délku až 1,3m a taktéž je ukončený dvěma konektory. Sluchátka mají teda značnou modularitu. Samostatně je můžeme používat k přístrojům například mp3 přehrávač nebo taktéž k mobilu jako headset. V balení se nachází i luxusní stylové vrčko s výrazným logem. Slouží na úschovu a přenos sluchátek a je uzavírací díky suchého zipu co obal obsahuje. Na každém místě, číže jack, sluchátka, rozbočka najdeme logo ROCCAT. ( obal uvidíte níže )

Praktické zkušenosti:
Ted si představíme nejpodstatnější vlastnosti sluchátek a to zvuk a komfort při používání. A to právě dvě největší slabiny. Zvuk je plechový a navíc plýtký a celkově má nevýrazné basy. Prakticky sluchátka nevynikají v žádné zvukové vlastnosti a kvalita reprodukce je, dá se říci podprůměrná. Týka se to hlavně přehrávání huby. Samozrejmě na zvuky z cs to stačí.
Nápad integrovat na štuplové sluchátka mini-mikrofon se považuje za skvělý. Ne nadarmo Razer hned po uvedení typu VIRE, začal s vylepšenými Moray sluchátky a s přívlastkem plus. To co jsme mohli předpokládat se i naplňilo. Mikrofon plní svojí úlohu, ale ne dokonale.

Technické specifikace sluchátek:
- Frekvenční rozsah: 18~22,000Hz
- Citlivost (1KHz): 105±3dB
- Impedence: 32 Ohm
- Měnič: příměr 14,2 mm
- Odběr: 5mW
- Délka kablu: 1,2m
- Prodlužovací kabel: 1,3m
- Hmotnost: 17 gramů

Technické specifikace mikrofonu:
- Citlivost (1KHz): -38±3dB
- Impedence: 2,2 kOhm

Obsah balení ROCCAT Vire:
- Sluchátka
- Prodlužovací kabel 1,3m
- Krátky kabel (17cm) – obsahuje jack pro mikrofon
- Příručku
obrazok





















Komentáře(14)