Konec světa? Kupte si Chemopren!

Konec Světa, aneb kupte si Chemopren.

Pro Satirický Blog Seriózního Spolku Pesimistů

Kapitola 1. – Lidstvo v Ohrožení
Pozn. nejde o příbeh ale o sbírku faktů.

0.1 Stát versus Usáma Bin Amerika

 Dnešní lidská civilizace je podle mého názoru nadmíru podivná. Ne kvůli tomu, že bychom snad byli špatným příkladem evoluce, ale celkově kvůli způsobu jak přemýšlíme.

 Jako příklad uvedu poměrně nový celosvětový fenomén, terorizmus. Proběhlo několik útoku, zejména na půdě Spojených Států Amerických, jmenovitě hlavně 11. Září 2001. Tragédie, jistě. Kvůli pádu těchto dvou vysokých budov se svět zbláznil a vřele uvolnil cestu Americe na blízký východ aby mohli vesele vyvraždit alespoň část muslimského obyvatelstva, přivlastnit si všechnu ropu a pozměnit Irák k obrazu svému. Tedy spíše na loutkovou pro-americkou vládu.

 Také mne zaujal pád letadla u Pentagonu. Poněkud kuriózní řekl bych. Přijde mi nemožné aby Americká armáda nechala vůbec letět nekontrolované letadlo směrem na tento důležitý objekt. 

 11. září také proběhlo v dobu, kdy WTC bylo poměrně prázdné. Četl jsem několik článků na server Matrix-2001.cz, a velmi mě to zaujalo. Tento server se zabývá různými konspiracemi apod. Bylo naznačeno, že celý „terorizmus“ by mohl klidně být výplodem amerických tajných služeb a britské MI6, která má podle všeho tyto složky pod palcem. 

 Celé tyto útoky přidali Americe na integritě, vlastenectví, apod. Do armády se přidalo mnoho studentů z chudých amerických rodin, kterým byly za jejich služby slíbeny poměrně velké odměny. Amerika se zbavila několika chudáků tím, že je poslala na párty za starým dobrým Saddámem.

 Lidstvo podle mě obelhává samo sebe. Například z Pražského metra vymizely odpakové koše, jelikož se Praha bála Svaté Války v Česku jelikož v Iráku působil velmi heroický a veledůležitý kontingent 200 – 300 Českých vojákú s kalašnikovy.

 Já se naopak moc nebál. Česko je poměrně bezvýznamná středoevropská země, s malým počtem obyvatel a velmi malou diplomatickou mocí. Kdo by sakra chtěl házet bomby do našeho malinkého, ale velmi ( podlě mě ) hezkého a užitečného metra?

 Londýn ještě pochopím, Británie je členem G8 a i přes to, že není co bývala před 60ti lety, pořád je to jedna z nejvyspělejších a nejmocnějších zemí světa. Těch atomovek přecejen pár taky mají. Sice ne 10 000 jako naši bratři z Ruska a USA, ale těch 500 se tam najde ( podle článku v jednom nejmennovaném týdenníku ).

 Abych nezapoměl na Britské tajné služby... taky toho mají spoustu pod palcem.

 No každopádně byl terorizmus fenoménem desetiletí, který dost možná byl jenom strojem na prachy a ropu. Nevím co si o tom myslet. Vyjádření USA a jeho spojenců sou často poněkud mělké a postrádají logiku.

 Šance, že byste zrovna vy potřebovali úkryt před nukleární náloží je podobně velká asi jako že se vám podaří rozvařit těstoviny v ledničce. Malá šance, co?

 Jinak co je opravdovou hrozbou světu je spíše Čína. Přecejen je jich miliarda, takže vojáků z toho bude dost.

0.2 Star Trek, Vesmír a Supermassive Black Hole

 O co mi teda vlastně jde? Včera, když jsem ještě pobýval u příbuzných na Manhattanu, v New Yorku, jsem uchopil ovladač od kabelového příjmače a směle jsem naladil mou oblíbenou stanici Sci-Fi Channel, už kvůli tomu, že v poslední době si potrpím na pořádné sci-fi ( zrovna nedávali Family Guye na Cartoon Network tak jsem neměl coby ). Zrovna dávali Star Trek. Čumim na to, protože to vypadalo fakt divně. No jo, on to byl Star Trek : Enterprise, nový pokus o oživení Star Treku.

 Říkal sem si, co to je a šel sem tudíž na Wikipedii a přečetl si o tom něco. Wau, už zrušili natáčení... seriál se odehrává v roce 2151... cool. Z nudy jsem klikl na odkaz „Milky Way Galaxy“.

 Víte co mě opravdů děsí? Vesmír. Mnoho lidí si to neuvědomuje, ale vesmír je nebezpečné místo. Vše co o něm víme je založeno na různých hypotézach, atd. 

 Zajímalo vás například, co je ve středu naší bezpečné galaxie? Podle vědců tím je Supermasivní Černá Díra. Bad News... za pár miliard let tam vlítneme i spolu s naší planetkou. 

 Taky pozor na sousedící galaxii Andromeda, která je mimochodem větší než ta naše, prý asi o 50-100 tisíc světelných let. Každopádně tato galaxie se k nám blíží rychlosti 150 kilometrů za sekundu a za pár miliard let tu bude, i spolu s jejími hvězdami, planetami a taky tou obrovskou Supermasivní Černou Dírou. Bůh ví co se stane. To co si přečtete na wiki apod. Sou přecijen pouhé hypotézy. Bude big bada boom? Spojí se obě galaxie? Vlítne do země jiná planeta?

0.3 Otázky Váňy Moravčáka

 Budoucnost je to vzdálená, ale to neznamená, že mě to děsí méně.Viděli jste Potomky Lidí s Clivem Owenem? Když víte, že lidstvo pravděpodobně nemá budoucnost, co uděláte?

 Bojím se, že se ztratíme, rozplyneme... zmizíme v propadlišti dějin. Nebyla by to škoda? Přecejen je možné, že jsme jediná rasa na jediné obyvatelné planetě v celém vesmíru. 

 Co když je zbytek vesmíru pouhou temnou pustinou? Bude lidstvo schopno přežít? Co přinese evoluce? Budeme místo zlepšování se, degenerovat kvůli komfortu, který naše civilizace přináší? Přecejen moc svalů už nepotřebujeme... k čemu bychom běhali, chodili, když nám před domem stojí nablýskaná Toyota Yaris s klimatizací a CD přehrávačem?

 Mám spoustu, někdy i divných otázek, na které asi nikdy nebudu znát odpověd. Jenom doufám, že lidstvo nebude tak blbé aby zabilo samo sebe. To bych se asi obrátil v hrobě. Asi čekám, že tu budeme navždy... Nesmysl viďte? On mi potom pak ten život připadá trochu bezpředmětný, když si za pár tísíc let přiletí Mr. Meteorite a roseká nás nakusy. Jak to jenom vysvětlit... asi nejlépe anglicky... There will be no „legacy“. Nic po nás nezbude. Trocha zpracovaného materiálu a pár sond. Cool. Nebo se vydáme po stopách Star Treku a ovládneme vesmír ať už na planetách nebo vesmírných korábech? Ano, v to doufám. Upřímně. Ne tak jako Mr. Paroubek, samozřejmě.

0.35 Origin Of Symmetry, Black Holes & Revelations + UFO

 Proto se mi zdají problémy některých lidí, i mé, směšné. Otázky které sou důležité pro přežití celé lidské rasy a důvody její existence zůstávají nezodpovězené. Jsme jen ulítlou chemickou reakcí ( tak mimochodem začal život... blbá reakce několika materiálů a máte zárodek toho z čeho později budou švábi a dinosauři )? Jsme něčím víc? Experimentem?

 A co to sakra byl velký třesk a proč byl? Bylo něco před ním? Nebude se např. Vesmír roztahovat a pak se zase stáhne a znova bouchne? Je zde nějaký cyklus?
A proč by třeba nemohly být galaxie „atomy“ něčeho úplně jiného? 

 Jednoduše mi realita kterou dostáváme na dnešním pořádku jako „not enough info“. Nevykládám to nikomu za chybu. Jsme mladá rasa a technologicky jsme pořád v plenkách. Počítače a Internet zase moc velkou výhrou nejsou. Je tu celý vesmír kolem nás, který nám jde po krku a mi tu mezi tím chatujeme na MSN! Nemáme čas na to ztrácet čas! Za pár milionů – miliard let... kdoví co tu bude. Co bude s námi. Anomálií. Životem?

 Jinak se přesunu na další otázku. Život někde jinde? Částečně směšné... ale pokud opravdu nějaký „život“ někde je, jaký bude? Nemusí to být život jako náš. Všechno okolo šedých a zelených mužičcích mi připadá jako blbý aprilový vtip. Je podle mě nemožné aby se někde vyvinulo něco tak... humanoidního. 

 I kdyby život byl, nemusí být inteligentní. Nemusí mít super-technologie. Může existovat na bázi něčeho jiného než uhlíku... na jiných vlnových délkach... Nemusí mit oči, pusu a nos. Na co? Třeba se tam vyvinuly jiné smysly. 

Jinak UFO je pravděpodobně výmysl farmáře Boba z Montany který viděl helikoptéru bez brýlí které čítají více dioptrií než věk vaší babičky ( blbá formulace, ale což ).
----

 Tohle celkově je kombinace bláblů které řeším každý den jako „Theme Of The Day“. Nemusíte to brát vážně. Já to ale vážně beru. Je to špatně napsaný... to je mi jasný. Sedim v letadle a bolej mě záda. Snad jednou napíšu pokračování a dopíšu „První kapitolu of United Blábols and Hidden Truths“. 

 Můžete mi říkat, že jsem pesimista, ale nejspíš to takhle už bude. Smrt CoDu!


„Mrazmašina“

aka  Hateshi

Pokračování příště, tzn. až mě napadne jak pokračovat, nebo zodpovědět některé nezodpovězené a i ty mělce zodpovězené otázky

Komentáře(1)